Şimdi Ara

WhatsApp yerel sohbet transferini başlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WhatsApp yerel sohbet transferini başlatıyor
    Bugün yeni bir cihaza WhatsApp uygulamasını kurmak istediğinizde Google Drive üzerinden sohbetlerinizi aktarmanız gerekiyor. Yakın dönemde buluta ihtiyaç kalmadan sohbet aktarımı mümkün olacak.



    WhatsApp yerel sohbet aktarımı



    WhatsApp 2.23.9.19 beta sürümünde tespit edilen yeni özellik iki cihaz arasında sohbet aktarımlarını daha kolay bir şekilde yapabilmenizi sağlıyor. Özellikle sıkça cihaz değişimi yapan kullanıcıların Google Drive bağımlılığı da ortadan kalkıyor.



    Ayrıca Bkz.WhatsApp resimlere açıklama eklemeyi getiriyor



    İki cihaz arasındaki sohbet transfer QR kod okutulması ile başlıyor. Detaylar net olmasa da aktarımların Wi-Fi Direct teknolojisi üzerinden yapıldığı ve medya eklentilerinin de aktarıma dahil edildiği tahmin ediliyor. Henüz beta aşamasında olduğu için özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor.




    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/whatsapp-local-chat-transfer-no-google-drive-beta-testing/







  • quote:

    Wahtsapp

    Bazen bir kontrol etmek gerekir yazılanları, hele ki böyle büyük bir platformda.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt
    Aslında organik diyebileceğimiz mesele. Daha iyi :) Malum çeviri/chatgpt gırla iş dönüyor.* Böyle hatalar görünce, demek yazar elleriylen klavyeyi yoğurmuş addediyorum.

    *Buradan kontrol edilebiliyormuş ne kadar doğru test edemedim: https://www.zerogpt.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 30 Nisan 2023; 18:52:13 >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Hayır, bu editörün makaleyi hiç sallamadığı anlamına geliyor. Bu freelancer kiralama sitelerinde bile çeviri yaptırdığınızda çevirmen en azından bir proofreading en kötü ihtimalle de yazım ve dilbilgisi kontrolü yapar ki kalite kontrolden geçebilsin. Yazım hatası yapmak organiklik ise edebiyatçılar ayvayı yedi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt
    1 typo ile "makaleyi hiç sallamadığı anlamına" nasıl ulaştın ben sizi çözemiyorum gerçekten... Bu internet çok garip bir yer. Şimdi ne söylesem "kraldan çok kralcı" olacağım ama arkadaş, biraz empati, 17 yılda 30 bin üzerinde içerik ekleyeceğim, biri çıkacak bir harf yüzünden bu kadar laf edecek... Of of :)

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Kaç yıldır bu platformdayım, son birkaç yıl dışında girilen “makaleler” hep kaliteliydi. Takip yapılırdı, sehven bir hata varsa düzeltilip özür dilenirdi, “reklam ve fanboyluk” kokan makaleler kaleme alınmazdı. Uzun süre bu platformda olanlar - hatta dinozor nesline de saygılarımı sunuyorum - bunları fark ederek rahatsız oluyor. Artık okunması için değil de “makale yazalım da pagerank düşmesin, crawl sayısı azalmasın nasıl olsa okumuyorlar” üzerinde kurulduğunu anlamak için dönüp 7-8 yıl öncesine bakmak yeterli. Kaliteli içerik üretilmeyecekse ha yılda 1000 makale girilmiş ha 10000, üyeler olmayınca bunlar bir işe yarayacak mı? “Bir typo” dediğiniz şey bu arada editörün görevi. Ekrem bey burada keyfi olarak haber girmiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    20 yıldır bu sitedeyim. Fazlası süredir de takip ediyorum. Uzun süredir de editörleri ve yönetimi bu konuda uyarıyorum. Artık ben de bıktım bıraktım.


    Editörlerin makaleleri ikinci hatta üçüncü bir el tarafından kontrol edilmeden içerik olarak atılmaz. Atılmamalı. Bu makalede 1 kelime olabilir başka makalelerde çeviriden kaynaklı cümle bozukluklukları, hatalı kelime çevirileri, eksik bırakılmış, akışı bozan cümleler gibi yığınla hata mevcut.


    Çok net bir izlenim var ki editörler bir şey yapmaya çalışsa da onları kontrol eden ikinci bir kişi veya mekanizma yok. Sırf post girilsin diye hızlı oluşturulmuş makaleler buraya atılmamalı.

    Türkiye'nin en büyük donanım platformlarından, her aramada üstte çıkayım kafasıyla saçma sapan makaleler, hatalarla dolu yazılar beklemezsiniz.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    50 yıldır bilgisayar başındayım... şaka şaka


    Vay arkadaş... Harften nerelere geldi konu... Ben de sözde takıntılı yapılan meseleyi günümüz gelişmeleri ışığında ters bir açıdan bakarak olumlamıştım.


    İyi de, içinize dert ettiğiniz bu haklı tespitlerinizi ortaya dökmeniz için harf hatasını* beklemeye gerek yok. Düşünün ki bir hırsız var, hırsızın yaptıklarına sessiz kalıyorsunuz, ne zaman ki ayağı takılsa "bu var ya bu yürümeyi bile beceremiyor" diye başlıyorsunuz sitem etmeye.


    (* Bu harf meselesini neden önemsiz görüyorum, çünkü yazdığınız proje-tez olmuşsa oradan da bilirsiniz veya kitaplarda da görülür onca redaktöre ve yeni basıma rağmen halen ve halen kusur kalır.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.