Şimdi Ara

Western Digital Passport 250GB 2.5'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,

    Dün aldığım diski çalıştırmak için epey uğraştım diyebilirim. Oldukça güç gerekiyor sanırım. Daha önce bi arkadaşın 160lığını kullanmıştım. Bu kadar sorun olmamıştı. İçinden çıkan 15cm uzunluğundaki kablo ile şu an sorunsuz. Yalnız arada sırada erişim yaparken bir click sesi geliyor. Bu ses ilk başta da power yetmediği zaman ışığın yanıp sönmesiyle beraber gelmişti. WD'nin sitesinde güç yetmediğinde bu click sesi duyulur diyor. Ama o ilk seferki gibi sürekli değil şu anda. Erişim olunca oluyor o da her seferinde değil. Üzerinden film seyrettim 35gb transfer yaptım hiç bi sorun olmadı aslında. Ses biraz kafamı bulandırdı sadece... Bilgisi olan var mı?



  • hdd kapasitesi büyük ve bu nedenle plaka sayısı fazla momentumu (ilk devir alırken ve hızlanırken cektiği akım artıyor) yarım amper sınırındasın güç yetmiyor. bu nedenle kablo direncini düşürmelisin bunun için kendi 15 cm kablosu kısa ve uygun ancak bili olarak:

    takacağın kablo kısa ve kalın olmalı birde kabloyu anakarttaki usb lere tak. öndekilere değil.
    Ayrıca 2 usb yuvasına birden giren çift girişli usb kablolarından bulursan (bu durumda amper 1 A ya yükselmiş oluyor)
    hiç sorunun kalmaz. ha bu kabloyu nerden bulursun bilmem bende var bi tane çok işime yarıyor. çok eskiden aldığım bir 2.5 " kutu ile gelmişti.
  • İşte o kablodan bulmak lazım.

    Şu an sorunum yok. Sadece arada tık sesi yapıyo. Bu zarar vermiyosa, kablo da bulamazsam böyle kullanıcam çaresiz.
    Makineye sadece klavye takılı diğer USB aygıtlarımı da çıkardım mecburen. UPS ve webcam vardı. Klavyeyi de çıkaramam zaten... Umarım böyle olmasının zararı olmuyodur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.