Şimdi Ara

Web Tasarımcılarına!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, öncelikle selamlar. Foruma yeni üye oldum ve umarım uzun süre burda kalırım:)

    Hemen konuya geçip sizleri de gereksiz yere yormamak istiyorum. Bilmem daha önceden "network marketing" diye birşey duydunuz mu? Türkçeye "çok katmanlı pazarlama sistemi" olarak da çevirebilceğimiz bu sistem internet geliştikten sonra hızla yayılan bir pazarlama sistemidir. Birçok firma artık bu yolla ürünlerini pazarlarken, üyelerine de kazandırıyor. Yani tamamen karşılıklı çıkar ilişkisine dayalı bir sistem.

    Peki nasıl işler bu sistem? Aslında çok basit bir sistem üzerine kurulu. Rakamlarla anlatmak gerekirse, X firması 10 liraya bir ürünü pazara sürer. Bunu bir alıcı alır ve aynı malı pazarlama yetkisine sahip olur (satın almış olduğu maldan ziyade aynı türden malları). Alıcı bu malı aldıktan sonra sisteme dahil olmuş olur ve artık X firmasının bir pazarlamacısı olmuştur. Artık sattığı her Y ürünü için 1 lira komisyon almaktadır. (not: bu sayılar firmadan firmaya değişiklik gösterir.) Peki 1 lira için değer mi? Tabii ki değmez! Işte bu yüzden, ürünü sattığımız kişi de sisteme dahil olmuş olur ve artık onun yaptığı her satışdan da 1 lira kazanılır. Bu üye zinciri yine firmadan firmaya değişiklik göstermekte, kimi firma alt üyeleri 5. seviyeye kadar uzatırken kimisi 3, kimisi 2, kimisi 10'a kadar uzatır. Yani seviyeler hep farklıdır.

    Hevenisizi arttırmak için şöyle küçük bir hesap yapalım. Diyelim ki, siz 5 üye bulmayı başardınız ve sisteme soktunuz, o üyeler de 5'er üye buldu, ve onların buldukları da 5'er üye ve bu böyle 5. seviyeye kadar gitti. Sizin burda toplam kazancınız 5x5x5x5x5=3125 + 5x5x5x5=625 + 5x5x5=125 + 5x5=25 +5 = 3905 dolar olucak. Üye başına 1 dolar alındığı düşünüldüğünde. Tabi şimdi de biraz hevesinizi kırayım; böyle bir maaş için biraz vakit harcamanız gerekir, sitenizin popüler olması bu gerekliliklerin en başında oluyor zaten.

    Peki, neden web tasarımcılarına diye başlık koydum diye sorarsanız, çünkü domain alanı satıp böyle bir pazarlama içinde olan bir firma var, yani kısacası hem domainden hem de bu pazarlamadan aynı anda para kazanabilirsiniz. Eğer Konu ilginizi çektiyse size linkleri de verebilirim.

    Saygılar







  • Ayrıca şunu belirtmek isterim ki, sistem tamamen legal. Harvard üniversitesinde bile ders olarak okutuluyo. Açıp ders programına bakabilirsiniz network marketing diye=)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.