Şimdi Ara

Web’in mucidi açıkladı: İnternet yolundan çıktı ve gelecek kişisel yapay zekalarda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Web’in mucidi açıkladı: İnternet yolundan çıktı ve gelecek kişisel yapay zekalarda
    Sir Tim Berners-Lee, World Wide Web'i (www) icat ettiği 1989’dan bu yana internet çok değişti. Ancak Berners-Lee’ye göre bu değişim kendi bekletişinin tam tersi şeklinde gerçekleşti ve güç bireylerden şirketlere geçti. Bunu değiştirmek için ise John Bruce ile birlikte internetin çalışma şeklini değiştirmeyi amaçlayan Inrupt adlı yeni bir şirket kurdu.



    Berners-Lee'nin, yeterince inek olan herkesin bir bilgisayar alıp üzerine bir web sunucusu yerleştirebileceği ve internete bağlanabileceği orijinal internet vizyonunu hayata geçirmeyi amaçlıyor. Bu amaç uğruna kurulan Inrupt, kullanıcılara tam ve eksiksiz veri yönetimi vadediyor. Geçmişin aksine Berners-Lee, günümüzde güçlü olanın şirketler olduğunu söyledi ve insanların kendileri hakkında neler görebileceğini kontrol eden Facebook’a gitmesini eleştirdi.



    İnternetin geleceği



    Web’in mucidi açıkladı: İnternet yolundan çıktı ve gelecek kişisel yapay zekalarda
    Inrupt’ın mevcut modern çözümü elbette herkesin bir web sunucusu kurmasını istemiyor ancak benzer bir şekilde kişisel verilerin bir sunucu bölmesinde yaşaması gerektiğini öneriyor. Berners-Lee, kullanıcının tüm verilerini dijital saklama kabı gibi "bölmelere" koymak istiyor. Bu bölmelerin içerisinde kişinin hakkındaki tüm bilgiler olacak. Bu verilere erişmek isteyen şirketler, web siteleri ise kullanıcıdan izin alacak. Berners-Lee tüm sistemin Solid adlı açık bir protokol kullanılarak oluşturulacağını söyledi.



    Web’in mucidi açıkladı: İnternet yolundan çıktı ve gelecek kişisel yapay zekalarda
    İnternetin geleceğinin blockchain olmadığını belirten Berners-Lee, bu teknolojinin yeterince hızlı olmadığını ve kullanıcılara yeterince gizlilik sunmadığını söylüyor. Ancak Berners-Lee’nin vizyonunun gerçekleşmesi için internet endüstrisinin büyük firmalarının desteği ve değişim için zamana ihtiyaç var gibi duruyor.



    Ayrıca Bkz.Elon Musk, yapay zekanın hepimizi öldüreceğini ve güvenli olmadığını söyledi



    Kişisel yapay zekalar



    Inrupt’ın sunmak istediği veri bölmeleri birçok konuda avantaj sağlayabilir. Bu avantajların bir örneği ise yapay zeka araçları diyebiliriz. Bu bölmedeki verilerle eğitilen veya desteklenen yapay zekalar çok daha kişisel olabilir. Mevcut yapay zeka sistemleri herkese, herkesmiş gibi cevaplar veriyor. Kim olduğunuzu bilmiyor ya da önemsemiyor. Ancak sizin verileriniz ile eğitilen bir yapay zeka çok daha amaca yönelik olabilir.



    Halihazırda sesli asistanlar kullanıyoruz fakat bunlarda ChatGPT veya Bing gibi gelişmiş bir yapay zeka bulunmuyor. Muhtemelen akıllı telefon şirketleri şu anda bu konu üzerinde çalışıyordur. Öte yandan ChatGPT'nin arkasındaki şirket olan OpenAI de geçtiğimiz günlerde, sohbet robotunun daha çeşitli görüşler sunabilmesi için daha fazla özelleştirilmesine izin vermek için çalıştığını söyledi.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/innovation/inventor-of-web-wants-change-how-internet-works







  • Yapay zeka uydurulmuş balondur

  • Duygu ve düşünceleri daha açık ifade etmek, cümlenin yapısını ve duraklama noktalarını belirlemek, okumayı ve anlamayı kolaylaştırmak, sözün vurgu ve ton gibi özelliklerini belirtmek üzere noktalama işaretleri kullanılır.

  • html 5 standartlarında sonra işler artık iyice zıvanadan çıktı zaten.

  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Bilinç olmadığı sürece katılıyorum. Ayrıca bilincin hiç bir zamanda yapay zekaya entegre edilebileceğini düşünmüyorum. Yapay zeka ilerde günah keçisi ilan edilmek üzere reklamı yapılıyor olabilir. Mesela dün elon musk "insanlığı öldürecek" gibisinden açıklama yaptı. Herhangi bir ülke robotları kullanıp suçu yapay zekaya atarsa bu nasıl ıspatlanacak? Adam aradan "yapay zeka isyan etti" deyip kurtulacak. Peki bunun sorumlusu kim olacak? hiç kimse.

  • JourneyToTheWest kullanıcısına yanıt

    yapay zekayla her türlü pislik ve 3 kağıtçılık yapılır günümüzde bunu yaşıyoruz


    örnek : maçkolik


    haftanın oyuncusu olan oyuncuya en kötü puanı veriyor buna yapay zeka diyorlar


    gözümüzle görmesek kandıracaklar

  • Uydurulmuş dediğin balon sayesinde İngilizce dilini çok daha kolay bir şekilde öğreniyorum.

    Örneğin; ChatGPT'ye benimle a1 seviyesinde ingilizce konuşmaya başla dediğimde ingilizce sohbet edip parantez içinde Türkçe açıklamasını yazabiliyor. Sana yazdığı cevapta anlamadığın bir yer olursa sorduğunda cevap veriyor. Ayrıca cümle kurduktan sonra parantez içinde (yazdığımda hatam var mı?) diye soru sorduğumda küçük hatalarımın bulunduğunu belirterek detaylı bir açıklama yapıyor, cevabın sonuna da doğru olan cümlenin ingilizce halini yazıyor.

    Lakin sen de haklısın bir konuda; yapay zekanın uydurma bir balon olduğu bir konu var; o da insanların ön yargısını yıkamayacak olması.

    Saygılarımla...

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Sisirilmis bir balon diyenler vizyonsuz ve yaraticilik eksikligi ceken insanlar malesef. Onlara göre chatgpt girip 2 basit soru sorup küfür etmekten baska bir ise yaramiyor. Cogu Siri'den farkli oldugunu bile düsünmüyordur

  • ProjectMan kullanıcısına yanıt
    forumun maaşlı trollüde gelmiş...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.