Şimdi Ara

Web'e Giriş:Uygulaması Geliştirme Araçları(HTML,CSS,PHP,JS,Python için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.Web sitesi tasarım ve programlamaya başlamayı planlıyorum.C/C++ alanında tecrübeli olsam da web alanında yeniyim.Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki programlamaya yeni başlayan birisinin öğrenme hızı konusunda IDE,dil ve kaynak seçimi büyük rol oynuyor.Ben de web programlamaya doğru yoldan başlamak için buradaki tecrübeli insanlara danışmayı istedim.
    1.HTML ve Python ile başlamayı sonrasında CSS ve JS'i listeye eklemeyi planlıyorum.PHP'ye mümkün mertebe bulaşmamaya çalışıyorum.
    - HTML Python ikilisi site yapma konusunda yeterli midir yoksa bazı tip siteler için PHP bilmem gerekir mi?
    - Bu iki dil için hangi kaynakları önerirsiniz?
    - Önerdiğiniz başka diller var mı?
    2.Hangi uygulama geliştirme araçlarını kullanmalıyım?Microsoft Web Expression 4 ve Firebug ile başladım ama başlangıç için zor geldi.Hazır sitele şablonlarının üzerinde bir IDE ile oynayarak(kod yazarak değil,sürükle bırak tarzı) ve kodlarını da değiştirerek başlamak istiyorum.
    - HTML ve Python ile yazılmış site şablonlarını nereden bulabilirim?
    - Bu dillerde yazılmış sitelerle oynamak için hangi IDE'yi kullanmalıyım?
    - Önerdiğiniz başka araçlar var mı?







  • Sıralama olarak HTML-Css-Js öneriyorum. Html'e başlarken Python'a da başlayabilirsin çünkü en başta dili tanıman ve özelliklerini öğrenmen gerek. C ve C++ tecrüben varsa Python syntax açısından yabancı gelecektir. Birlikte başlaman en doğru seçim olur.

    Python ile hiç site yapmadım ama tek bir kişinin yapacağı bir sitede dilin çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Yani python ile aklına gelebilecek şeyleri yapabilirsin. Dillerin farkları çoğunlukla frameworklerde ortaya çıkar buda frameworkun çalışma sistemiyle alakalıdır. Geri kalan seçim developer'a ne kadar kolaylık sağladığına göre yapılır.

    Python içinhttp://belgeler.istihza.com/ adresi yardımcı olacaktır. Birde Python için öncelikle sürüm seçimi yapmalısın. 3.x sürümü 2.7'ye göre önemli değişiklikler içeriyor diye duymuştum ama şu an piyasada python ile yapılmış site,program,uygulama vs. büyük bir çoğunluğu 2.7 sürümünde çalışıyor.

    PHP içinhttp://php.net/ yeterli olacaktır. Onunda büyük bir çoğunluğu Türkçe'ye çevrilmiş durumda. Konuların altında da ilgili fonksiyonun/işlevin vs. kullanıldığı örnekler var onları inceleyebilirsin.

    Sürükle bırak tarzı kullanabileceğin IDE olarak hiç kullanmadım ama Dreamweaver ve Visual Studio biliyorum. Ama sana tavsiyem hazıra kaçma kendin yaz kendin öğren.

    Uygulama geliştirme aracı olarak Mozilla ve Chrome'un kendi tool'ları var CTRL + Shift + I ile ulaşabilirsin. Gayet kullanışlı.

    Bu dillerle yazılmış sitelerle oynamak için IDE seçimi önemli değil kaynak kodu bulman yeteri. Kodu kullandığın IDE içinde açıp direk müdahale edebilirsin.

    Kolay gelsin.




  • Oncelikle tasarim kismini halletmeni oneririm, yani HTML ve CSS ogrenmeni (js de gerekebiliyor haliyle) daha sonra yazilim kisminda kullanacaksin python'u. Tasarim kismini ogrenmen icin adobe dreamweaver i tercih ederim ve oneririm. Yazilim kismina gectigin zaman Aptana Studio kullanmalisin(bence) veya PyCharm Eclipse vs..

    Bu arada pythonla web yazilim Django kurallari ile isliyor. Daha fazla bilgi icin djangonun kendi sitesine bakabilir veya baska kaynaklardan yararlanabilirsin, mesela gecenlerde bir kitap aldim Mustafa Baser'in Django adli kitabi, django framework'u anlatmakta kendisi ve gayet basarili bi kitap tavsiye ederim
  • C ve C++ biliyorsan sana PHP 5 öneririm. Önemli olan dilin MVC yapısını desteklemesi. PHP syntax'ı daha kolay öğrenirsin.
    Başlangıçta HTML,CSS ve Javascript'i öğren. Daha sonra Jquery... PHP ile-de Zend, Yii vb. MCV frameworkleri kullanabilirsin yada kendi model-view-controller'ini oluşturursun.
    PHP ile birlikte Python'da kullanabilirsin. Örneğin ffmpeg'i beğenmedin, Python'da (yada C'de) converter scripti yazıp Php içinde çağırırsın.

    Yukarıda Php için yazıklarım aynen Python içinde geçerli. Apache serverlarda CGI'da Python ile uygulama geliştirebilrsin ama orta yada büyük projeler için yeterli olmaz. O yüzden Web2py, django yada tornado gibi Python MVC framework kullanman gerekir.

    Python'da PHP'de serverside uygulama geliştirmek için fazlasıyla yeterlidir.

    Php için http://www.php.net/manual/tr/ bu kaynak başlagıç için yeterli.
    Python web2py Framework için http://www.web2py.com
    Python django Framework için http://www.djangobook.com/en/2.0/chapter01.html
    Python tornado Framework için http://www.tornadoweb.org/en/stable/ bu kaynaklardan faydalanabilirsin. Python kaynaklar için biraz ingilizce bilmen gerekir.

    Bunlarla birlikte stackoverflow ve githubı'da sürekli takip etmeni öneririm. Web programlama malum masaüstü programlamadan daha hızlı gelişiyor. Yeni yeni şeyler çıkıyor. O yüzden yabancı kaynaklardaki developerlarla iletişim önemli.

    Sürükle bırak yöntemi PHP ve Python'nun yapısı için çokta uygun değil malum her ikiside script dili'dir. Siyah yada beyaz ekran alabildiğine kod...
    Bunun için Dreamveawer gibi programlar kullanabilirsin.

    Eğer iş bulma amaçlı soruyorsan C# ile .net(MVC) öğrenmeye bak. Html ile HTML5'i ve Jquery mobili de kapmaya bak. Malum mobil sitelere talep artmakta. Birazda java(gerçi pydev yada C++ ilede yapabilirsin) biliyorsan mobil siteleri Andorid App olarakta sunup para kazanabilirsin.

    Son olarakta Web'de uygulama geliştirirken şunu hiç aklından çıkarma. Geliştirdin uygulama bir server'da çalışacak. Yani bir bilgisayar dolayısıyla tüm kodlar o bilgisayarın işlemcisi ve ram'inde işelenecek. Aynı anda binlerce kişi server'a request'de bulunabilecek. Eğer düzenli kod yazmazsan server'ın en iyi ihtimalle down olur. Yani masaüstü gibi düşünmemeye çalış. Yazdığın uygulamayı aynı anda binlerce kişi kullanabilir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.