Şimdi Ara

wattpad adaletsizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • wattpad e yeni üye oldum ve bir hikaye yazmaya başladım. orada okunan ve binlerce beğeni alan kitaplara baktığımda çoğu saçma sapan ya da hep birbirlerini tekrar eden şeyler olduğunu gördüm. tabii ki güzel olanlar da var ama azınlıkta oldukları kesin. bu saçma sapan hikayeler yüzünden gerçekten emek verip güzel şeyler ortaya koyan kişilerin kitapları okunmuyor ya da keşfedilemiyor maalesef. burada da benim gibi düşünen ve kitabının okunmasını isteyen bir sürü arkadaşım olduğuna eminim. aşağıda hikayemin linkini verdim. burada wattpad yazarı olan arkadaşlar kendi hikayelerini de paylaşmak isterse okumak isterim. bir göz atıp siz de benim hikayemle ilgili objektif görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

    https://www.wattpad.com/story/80137374-kayıp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgdn -- 9 Ekim 2016; 16:12:31 >







  • Bir hikaye,nereden anlaşılır biliyor musun? İlk üç sayfasından.Bu stabildir çoğu hikaye de.Eğer kitabın ilk üç sayfasında giriş,kötü yapılmışsa ya da girişte olaylar,karakterler işleneceği yere daha çok diyaloglarla bir şeyler konuşuluyorsa ve bu hikayenin devamında büyük yer kaplayacak,temelini oluşturacak diyaloglar değilse,o kitap emeksizdir,basitçe karalanmıştır.Bu aklında olsun.Bana önerdikleri çoğu hikayenin ilk sayfasını okuduğumda kafamda bir fikir oluşuyor ve devam ettiğinde bu fikir daha da güçleniyor.Yani dostum,asla ilk sayfaya diyalogla başlama,replikler doğal olsun derken klişeye kaçma.Doğallık ve klişe arasında ki çizgi,bilindiği gibi incedir.
    Senin soruna gelirsek...Öncelikle Wattpad,eskiden kaliteli kitapların,korku hikayelerinin,fantastik maceraların daha revaçta olduğu dönemlerdeydi ve o zaman Wattpad gerçekten bir kitapçı havası veriyordu.Tabii ki o zamanlar kullanıcı sayısı az olduğu için,yazarlar ya sıkıldığı için yazıyordu ya da asıl kitaplarının öncesinde pratik yapıp,yazı dilini insanlara duyarak onların eleştirisini almak için...Kaldı ki Wattpad,insanların eleştirilere göre asıl kitaplarını daha iyi yazması için,duyulmamış insanların hikayesini de okuyup,onlara yardım etmek,tecrübelerini iletmek için var.Şuan ise,2014 başlarında değişen kitlenin eseri olmuş,salaş aşk kitaplarından geçilmeyen bir uygulama,site.Öncelikle belirtmek isterim ki,her aşk hikayesi diğerinden kötüdür,iyidir diyemezsin okumadan ya da bu kitapları yazan adamları da kötüleyemezsin.Gerçi bu kitapları yazanın yüzde 80 gibi bir bölümü,aslında Genç Kurgu yazıyor fakat farkında olmuyor.İyi bir aşk kitabı,iyidir fakat çok özgün olması beklenemez diğerlerinden.Ama eğer iyi bir aksiyon kitabıysa elinde ki,gerilim,mizah,korku gibi bu azınlık türlerden ise,bu çok daha iyidir.Bu yüzden,genelde 18 yaş üstü Erkek kullanıcılar,daha çok aksiyon kitaplarını okuyor,onları tercih ediyor ve kalitesi iyiyse,önlerde yer alıyor.Tabii keşfedilmeyenleri de var.
    18 yaş altı Erkek ve Bayan 18 yaş üstü Bayan kitle ise,aşk kitaplarını okuyor.Wattpad kullanıcı yoğunluğu ise bayanlardan yöne olduğu için de aşk kitapları bu yüzden önde.Yakışıklı erkeğin olduğu her kitap,bu yüzden önde popüler olarak gösteriliyor.Adaletsizlik derken,ancak bundan bahsedebiliriz.Mesajı anlamışsındır umarım.
    Bana gelirsek,bende kitabımı yazdım burada ama o zamanlar 13 yaşındaydım ve Wattpad henüz yeni oluşuyordu.Aksiyon/Gizem kitapları da az olduğu için,bir hayli ilgi görmüştü,eleştiriler ile de kendimi geliştirdim.Şimdi 17 yaşındayım,o zaman ki yazdığım kitabı çok üst seviye bir anlatım biçimine çıkarmak için uğraşıyorum ve yakın zamanda da yayınevi kapısını çalacağım.Eğer Wattpad'i benim gibi sadece,eleştiriler ile kendini daha iyi bir yazar haline getirmek için kullanırsan çok daha iyi yerlere gelirsin.
    Saygılarımla.




  • BEN TEKNİK ANALİZ YAPAMAM BİLMEDİĞİM KONUDA AMA BEĞENDİM
  • teşekkürler herkese
  • paylaşayım dedim yorumlarsanız sevinirim

    https://www.wattpad.com/story/85734624-bay-tanri-devam-ediyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • her şey nasılsa öyle işte! kitle küçükken büyür, büyümese de güzel olur, güzel ise
  • AkifGR kullanıcısına yanıt
    hocam android klullanıyorum watpad hakkında yazdıklarınıza katılıyorum sizin önerebileceğiniz bir e kitap uygualaması var mı?
  • Survival kullanıcısına yanıt
    bakıyorum şimdi
  • osmannos O kullanıcısına yanıt
    doğru söylüyorsun bir de sanırım ilk hikayede sitede yeniyken çok beklenti içine girmemek lazım okuyucu kitlenin büyümesi için zaman gerek. çok okunan bir kaç yazara baktım bazılarının abartmıyorum 20. hikayesi falan en az 1-2 sene önce üye olmuşlar. yavaş yavaş büyümüş okurları
  • Kardeşim artık insanların kendi blogspot adresleri var.Orada kısa hikayeler yazıyorlar ve gerçekten çok kaliteli olanları gördüm.Bana kalırsa,daha doğrusu büyük yazarlara göre de (Hemingway gibi.) kısa hikayeler çok daha zor ama iyi anlatılırsa çok daha güzel.Hatta ''Yazar Odası'' diye bir kitap var,büyük,üstad yazarlarla yapılan röportajları içerir.Orada çoğu şunu der.''Ben,ilk kısa hikaye yazdım.Çok zor geldi,tekrar yazdım.Yazabildiğime emin olduğumda ise ilk romanımı karaladım.''
    Bir blogspot açıp,kısa hikayeler yazabilirsin.Kim okuyor bilmem ama gerçekten okuyanlar oluyor.Yani ben öyle blogspot okumam genel de,hani aklıma gelmez fakat yazdığım bir adreste,en ufak reklam yapmamış olmama rağmen 300 okunuş olmuştu bir kaç günde...Wattpad'i daha kaliteli eserlerle daha iyi bir yere getirmek varken,farklı sitelere başvurmak pek iyi bir seçim olmaz gibi.Çünkü şuan en popüler ve en bilinen site,Wattpad...
    Saygılarımla,




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.