Şimdi Ara

Wake On Lan Bi Çalışıyo Bi Çalışmıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.Benim amacım evimdeki bilgisayarımı kapalıyken dışardan iphone ile açabilmek ve baglanabilmek.Bağlantı kısmını hallettim ama kapalı bilgisayarı açmak tamamen rastgele çalışıyo...

    Öncelikle bu işlem için bilgisayarımın yerel ip'sini modemden sabitledim ve gerekli portu açtım (9),daha sorna dyndns den kendime bi host aldım ve airties WAV-180 model modemime bu hostu tanıttım (çalıştı).Daha sonra bilgisayarım MAC adresini buldum ve tabi en önemlisi BİOS'tan wake on lan seceneklerini aktive ettim.Şimdi butun bunları yaptıktan sonra iphone yukledigim "iNet WOL" programını açıp gerekli bilgileri giriyorum.Eğer internete uyandırıcağım bilgisayarında baglı oldugu network ustunden girersem bilgisayarım komutu gondermemle birlikte hemen açılıyo yalnız bu işlemi EDGE yada 3G baglantısı ile yapmaya kalkığım zaman tamamen kafasına göre takılıyo ve komutu gönderdiğim zaman bağzen bilgisayar açılıyo bağzense açılmıyo [denediğim koşullar birbiri ile aynı yani bilgisayar duzgun kapatılıyo vs vs].Bu rastgele açılma işlemini niye yapıyo anlamadım.Bugun telefondan 3G ilehttp://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx sitesinden bilgisayarı açmaya çalıştım,gerekli bilgileri girdikten sonra "wake up" dedim ve bilgisayarım açıldı ama yarım saat sonra tekrar denediğimde bilgisayarım açılmadı.Bu konuyla ilgili yardım edebilcek kimse varmı yani makine hic acılmasa ben birseyi yanlıs yada eksik yapıyorum dicem ama bagzen acılıyo bagzen acılmıyo neden boyle oluyo olabilir?







  • Merhaba,
    Benzer konular aşağıdaki linklerde tartışılmıştı, linkleri bir inceleyin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_44642029/mpage_1/f_/key_WOL//tm.htm#msglink_44642029

    http://forum.donanimhaber.com/m_38335250/mpage_1/f_/key_wake//tm.htm#msglink_38335250



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 25 Nisan 2011; 22:38:56 >
  • @ramazanyalcin
    Öncelikle ilginiz için teşekkürler ancak sizden bu konuda birazdaha açıklayıcı bi yardım istiyebilirmiyim.Çünkü ben bu verdiğiniz linklere bakmıştım ve bir kısmını uygulamıştım ama çözüm olmadı.Benim sorunum aslında bu liklerde yazanlar değil çünkü ben aslında wakeon lan'ı çalışır duruma getirdim. local ağ üzerinden yaptımmı %100 çalışıyo ama wake on lan'ı internet ustunden yapınca bağzen bilgisayar açılıyo bağzense açılmıyo...Yinede dün tekrardan birdaha verdiğiniz likleri okudum,benim gibi sorun yaşayan 2-3 kişinin yazısı vardı okadar.Bunlar haricinde "logmein" ile bilgisayarı açmayı denemeye çalıştım yalnız malesefki bilgisayarıma bağlanabiliyorum ama bilgisayarı açma secenegi logmein sayfasında çıkmıyo [program,BİOS ve nic ayarları yapılı olmasına rağmen].Bu konuda benden daha tecrübeli olduğunuzu tahmin ederek fikrinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxsima -- 26 Nisan 2011; 19:44:24 >




  • Başka bir wake on lan programı yükleyin iPhone a
  • Onuda yaptım 2 farklı program yukledim.Bağzen ikiside açıyo,bağzen biri açamıyoken diğeri açıyo [1 kere denk geldi],cogu zamansa biri açamadımı diğeride açamıyo...
    Programlarda bi sorun olma ihtimaline karşı yukarda yazdığım gibi "http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx " sitesinden programsız olarak uyandurmaya çalıştım bir kaç kere başarılı oldu ama sonra o sayfada uyandıramadı...

    PS: Anakartım Asus P5Q SE2,ethernet kartım onboard Realtek ve ethernet kartımın 4 gün önce çıkmış olan sürücüsünüde yükledim ama değişmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxsima -- 26 Nisan 2011; 20:29:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proxsima
    Benim sorunum aslında bu liklerde yazanlar değil çünkü ben aslında wakeon lan'ı çalışır duruma getirdim. local ağ üzerinden yaptımmı %100 çalışıyo ama wake on lan'ı internet ustunden yapınca bağzen bilgisayar açılıyo bağzense açılmıyo...Yinede dün tekrardan birdaha verdiğiniz likleri okudum,benim gibi sorun yaşayan 2-3 kişinin yazısı vardı okadar.


    Ben daha önce WOL işlemi üzerine biraz kafa yordum ama köklü bir çözüm bulamayınca daha fazla uğraşmaktan vazgeçtim. LAN üzerinde WOL işleminde hiç bi sorun olmuyor ve her komut gönderiminde kerşı bilgisayar mutlaka açılıyor. Esas sorun internet üzerinden bilgisayar uyandırmakta ki siz de zeten bu aşamada sıkıntı yaşıyorsunuz.
    Verdiğim 2. linkteki AirTies modemler için bir kişinin önerdiği işlemleri yaptınız mı? Veya bu işlemleri yaparak mı sorunlu da olsa WOL işlemini başardınız? Yoksa sadece basit port yönlendirme mi yaptınız?
    Benim şu ana kadar internet üzerinden WOL için edindiğim bilgi şudur: WOL işlemi için dışarıdan gelen WOL komutunun iç networka broadcast edilmesi gerekmekte. Bu ise ilgili porta gelen (7 veya 9 portu) komutun ağdaki tüm bilgisayarlara gönderilmesi demektir. Bu ise ilgili portun broadcast adresine (mesela IP gurubu ve alt ağ maskesi 192.168.1.X 255.255.255.0 olan networkte broadcast adresi 192.168.1.255'dir) yönlendirilmesi demektir. Ama modemleri çoğunluğu yönlendirme bölümünde broadcast adresine izin vermemekte veya verse de broadcast etmemektedir. Bu nedene işlem başarısız olmakta.
    Bi ara LogMeIn ile (forumda birisi anlatmıştı) modemde vs hiç bi ayar yapmadan internet üzerinden WOL yapmıştım (bir süredir o da çalışmıyor).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 27 Nisan 2011; 7:51:46 >




  • @ramazanyalcin
    Yukardaki yazımda belirttiğim gibi 2. linkteki yöntemi denemiştim ama nerde hata oldu anlamadım ve denemem başarısız olmuştu fakat bugun birazdaha sakin kafayla bilgisayarın başına oturdum,iphona bir telnet programı yukledim ve internet üstünden telnet ile modeme bağlanıp "arp -n" komutu ile surekli yokladım.Dikkatimi çeken şey şu oldu; uyandırıcağım bilgisayar açık iken [routerdan ip'sini sabitlediğim için] ip-mac eşleşmesi birbirini tutuyodu,yalnız bilgisayarı kapattıktan sonra bu eşleşme yaklaşık 15-20 sn kadar devam etti,daha sonrasında telnetten arp -n komutunu modeme yazdığım zaman çıkan listede sadece bilgisayarın yerel ip'si gozukuyodu mac adresi siliniyodu.Bunu farkına varınca "arp -s" komutu ile ip-mac eşleşmesi yapmadan bilgisayarı internet ustunden uyandırmaya çalıştım fakat açılmadı,iphondaki telnet programına kaydettiğim makrolar yardımı ile bi kac sn sonra "arp -s" komutunu kullanarak ip-mac eşleşmesini yaptım ve eşleşme doğrumu diye kontrol ettikten sonra bilgisayara uyandırma isteği gönderdim ve bir kaç sn önce açılmayan bilgisayar açıldı.Şu an için bir kaç deneme yapabildim ve gördüğüm kadarı ile yöntem çalışıyo.Önceki denememde nerde yanlış yaptım bilmiyorum,heralde çok fazla araştırma yapınca kafam dağıldı ve önemli bir noktayı atladım.

    Yalnız bu konuda size sormak istediğim önemli bişey var: uyandırıcağım bilgisayar için IP-MAC eşlemesini yaptıktan sonra modeme başka bi kullanıcı katılamıyo.Evde WLAN üstünden internete giricek çok cihaz var ve benim bu komutu girmem hepsinin bağlantısını kesiyo...Bunu nasıl düzeltebilirim?Modemi kapatıp birdaha açtım ama sorun devam ediyo.Telnetten bu sorunu yaşamamak için girebilceğim bir komut varmı?Ben ip-mac sabitleme sonrası WOL ile bilgisayarı açtıktan sonra " arp -d " komutu ile [yanlış hatırlamıyosam -s ile girdiğimiz kaydı siliyodu] yaptığım kaydı sildim ama bağlantı sorunu duzelmedi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxsima -- 27 Nisan 2011; 5:59:33 >




  • Telnet olayı ile pek uğraşmadığım için sorunuza tam olarak cevap veremiyorum. AirTies modemlerde telnet yardımı ile ARP tablosuna IP-MAC ekleyince modem bilgisayarı açık gibi farzedip doğrudan iletişime geçiyor. Ama modemi kapatıp açınca iş başa dönüyor. Dolayısı ile bu yöntemin devamlılığı yok.
    Tabloya IP-MAC girişi sonrası diğer bilgisayarların bağlantısının kesilmesini anlamış değilim doğrusu. Kesinti için bir neden yok aslında.
    Ben WOL konusunda araştırmaya devam ediyorum, bulduklarımı burada paylaşırım.
    LogMeIn yöntemiyle yapılabiliyor ve daha önce yaptım ama şimdi çalışmıyor. Ama şu varki LogMeIn yönteminde modemde vs hiç bi ayar yapmadan internet üzerinden WOL işlemi çalışıyor, bunun basit bi mantığı olmalı diye düşünüyorum.
  • Bu işlemi yapmadan önce sinyal göndericeğim [9] portu 192.168.2.255 nolu ip adresine yönlendirdim broadcast için.Modem arayüzünde bu ip adresini kabul etti ama sanırım sizinde söylediğiniz gibi gönderdiğim uyandırma istediğini kendi içinde broadcast yapmadı dolayısı ile bu telnet yöntemini kullanmak zorundayım.Evet modem kapatılıp açılınca yaptığınız eşleme gidiyo ama benim avantajım telneti telefondan 3G yada EDGE bağlantısı ile kullanarak heran modeme bağlanabiliyo olmam.Kaldıki evde ups kullandığım için ne bilgisayarın nede modemin elektrigi kolay kolay kesilmez zaten.Bu konuda şanslıyım.

    İlk başarısız olduğum telnet ile eşleme yapma yönteminde modemde bağlantı sorunu yaşamıştım,sonra 2. ve başarılı olduğum deneme sırasındada eşleme yaptıktan sonra yine bağlantı sorunu yaşadım ama onun sonrasında 3 kere daha eşleme yaptım ve bi bağlantı sorunu olmadı,o yuzden tam olarak neye göre o problemi yapıyo anlamış değilim dolayısı ile bir çözüm yada mantık yürütemiyorum.

    Logmein'i bilgisayara ilk defa yukledim ama $u anda uzaktan bağlantı için onu kullanıyorum [telefonada logmein ignition yukledim] ve açıkcası memnunum,birde beni bu kadar uğraştırmadan wakeonlanı çalışsaydı gercekten cok sevinirdim...

    Okuduğum zaman bende çok şaşırmıştım kapalı bir bilgisayarı routerdan hiç bi ayar yapmadan,port yönlendirmeden nasıl uyandırabiliyo diye,sonuçta burdaki en önemli iş routerda başlıyo ve bitiyo ama nasıl yaptığını deniyerek görmek bana nasip olmadı :) Eğer bunun mantığını öğrenirsem size p.m bile bildiririm.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.