Şimdi Ara

WAG320N ve WAG160N aynı sorun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, benim sorunum şu ;

    İş yerimde Linksys WAG320N ve evimde Linksys WAG160 kullanmaktayım. Şirketteki ve evimdeki modemimden nete bağlanıyorum ve sorun yaşamıyorum. Ancak modemim uzun süre açık kaldığında ise sorun başlıyor. Nete girememe olayı modem çok uzun süre açık kaldığında başlamaktadır. Modemi kapatım tekrar açtığımda sorun düzeliyor. Evimde de iş yerimde de sorun aynı. Acaba arayüzde bir seçenek varda hani bir nevi enerji tasarrufu gibi falan mı diye düşündüm ama bu tarz bir ayar bulamadım. Yetkili servisi ( Call center ) i aradım ve onlarda sorunu anlayamadılar ve modemi aldığınız yere götürün dediler. Modemler en fazla 1-2 aylık zaten, ayrıca bu modemleri götürüp teslim ettiğimde hem evim hem işyerim netsiz kalacak ki bu olanaksız bir durum... Bu sorunu ya çözeceğim yada göz göre göre tekrar para harcayıp yeni modemler almak zorunda kalacağım.

    Bu sebeple sizlerden yardım talep ediyorum arkadaşlar... Yardımcı olabilirseniz ne ala, ama her halükarda şimdiden teşekkürler...







  • firmware güncellemesi yaptınızmı.

    modem ilk başta değil uzun süre sonunda sorun başgösteriyorsa ısınma veya voltaj dalgalanmasına maruz kalması olabilir bunun üzerine çözümler üretmeniz işe yarayabilir.
  • Firmware güncellemesini yaptım. İşin garibi aynı olay hem işyerimde hem de evimde meydana geliyor olması. 1.00.12 en son firmware sürümü yüklü... Anlayamadım açıkçası, ısınma var aslında ama normal midir bu yoksa anormal mi bilemiyorum...
  • benim 160n de firmware 1.00.15
  • Aynı sorundan dolayı modemi iade ettim. vatan dan almıştım. bunun yerine airties5452 aldım ilk gün sorun yoktu ama ertesi gün yine aynı sorun baş gösterdi. nedendir anlamadım. kabloludan net vermiyordu ama kablosuz veriyordu. çıkarıp eski emektar Inca marka 4port modemimi taktım(wireless'sız) canavar gibi çalışıyo. yani kablolardada sorun yok. Anlamadım gitti ve Airties'i de geri iade ettim ve emektar inca ile mutlu mesud devam ediyorum..
  • @monatim modemin ısınmasından dolayı yada hattının hızı kaldıramamasından dolayı kopma yaşıyor olabilirsin.Sen en güzeli bi firmware güncelle.Bende 160N var 1.0.20 firmware'e sahip

    Belkin 150N ile 4Mbit de bile adsl kopuyordu 160N aldım 8Mbite yükseldi hızım ve gram kopma yavaşlama yok.Çok sağlam modem çıktı helal valla
  • Arkadaşlar bende de wag160n modem vardı. Sürekli internette kopmalar yaşıyordum. son olarak modem ayarlarından kanal sinyalini ve frekansını değiştirdim. Sorun düzeldi. Denemekte fayda var. Umarım yardımı dokunur. Aşağıdaki linkte de frekans ve karşılıkları verilmiş.

    http://forum.donanimhaber.com/m_31094552/tm.htm
  • @monatim havadar bir ortamda modemi bir resim tutucuya koyup dik tut ve mümkünse karşısından laptop fanlarından koyarak soğut .sorun giderse işi yırttın.

    aksi halde airtiesinden zyzel'ine hiçbir teknik servis bu tip sorunları dikkate almıyor.
    Şansına küseceksin.

    @ercancavus Frekans değiştirmekte geçici çözümdür .. modemim tüm bandta neden çalışmasın ? düzgün çalıştığı frekans kirlenirse ne olacak ?
  • Bu sorun bende de var. Ozellikle bir sey indirdigim zaman yani yogun olarak kullandigim zaman internet gidiyor. Ps3 ve pc'yi ayni anda bagladigim zaman kesinlikle gidiyor. Ne sinir bir seydir ya bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.