Şimdi Ara

W638 vito 112 cdi için parça değişimi...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle konuyu yanlış yerde açtıysam kusura bakmayın.
    Değerli mercedes vito kulanıcılarının görüşüne sunmak istediğim bir kaç sorum var parça değişimi ile ilgili. Aracım 2000 model 112 cdi L şu anda 193 bin km'de 4 yıldır bende ve bazı parçalarını değiştirmek ihtiyacı duyuyorum.
    Fren disklerim daha önce değişip değişmediğini bilmiyorum ama değişmiş gibi durmuyorlar aşınma durumları var. çok sakin bir kullanım söz konusu daha önce hep makamda kullanılmış. ben aldıktan sonra 50 bin km yaptım ve ön balataları daha yeni değiştirdim üzerinden çıkan balatalar aldığımda yarım ömrü gitmişti ve orjinaldi. arka balataları değiştirmedim onlarda orjinal ve değişmemiş gibi duruyorlar yarıya kadar gelmişler aldığımda kontrol ettirmiştim 50 bin km önce nasılsa şimdide aynılar. fakat disklerde 3 mm gibi bir aşınma söz konusu.özel servisten fiyat aldım ön arka disk takımı 700 tl ön arka balatalar 460 tl istediler bu bana biraz abartı gibi geldi. piyasada bir sürü marka ve modelde disk ve balata var. fiyatlar yarı yarıya neredeyse burada önerebileceğiniz marka var mı daha önce değiştirenler ve kullandıkları disk ve balata markaları hakkında tecrübelerinizi ve görüşlerinizi almak istiyorum.

    bir diğer sorun da ön amortisör sol taraf yağ sızdırıyor son iki yıldır ama abartılacak kadar değil çok kuru tozlu havalarda belli oluyor oda leke gibi ama içime dert oldu bir türlü zaman ayırıp ilgilenemedim. onun içinde fiyat aldım sadece amortisör 150 tl komple bütün parçaları ile birlikte yay vs a dan z ye 900 tl istediler tek bir amortisöre çiftini değiştireceğim biri yeni biri eski olsun istemiyorum toplamda amortisörler 1800 tl yine buda abartı fiyat geldi. bu konu hakkında da tecrübeleriniz ve kullandığınız marka ile ilgili görüşlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
    Kısacası diskler balatalar ve iki amortisöre 2960 tl istediler özel servis ve %10 indirimli.
    Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.