Şimdi Ara

VW Türkiye'deki Şirketini Tasfiye Ediyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bunu tekrar etmek istiyorum:


    Bu arada şunu söyleyeyim VW bu ülkeye yatırım yapmasa bile VAG grubu araçlarına parça satan fabrikalar var Gebze'de. Çeki demiri satıyorlar Porsche'den Skoda'ya. Yani bu bir bahane olamaz tabii ki keşke yatırım yapsa sonuçta en kötü fabrika 2000-3000 kişi çalıştıracak ve dolaylı olarak bütün sektörlere etkisi olacak bunun kurulduğu çevrede.


    Ancak şunu da unutmayalım bugün yerli üretim denilen marka/modellerin hangisi piyasaya göre çok daha ucuz sanki?

  • Otomobil firmaları elektronik firmaları yada tekstil firmaları 2000 li yıllarda Çin'de kimisi fabrika kurarak kimiside fason iş yaptırarak üretim üsleri oluşturdular.Komünist sayılan Çinlileri sevdikleri için mi ? Hayır ...! Sebebi belliydi ucuz işçilik ve hayvanların bile duramayacağı ortamlarda insanları köle gibi üç kuruşa çalıştırdılar.

    Çin - Malezya -Vietnam- Bangladeş vs ülkelerde elektronikten tekstile bir çok sektörde insanlar çalıştı.Hatta bu ülkelerde Türkiye deki ünlü tekstil firmalarının fason ürettirdikleri imalathanelerde var.Sonra başta Çin olmak üzre biraz gelişme gösterince bu ülkeler,Hindistan ülkesini gözüne kestirdi vahşi kapitalizm neden ? Üretim ve işçilik maliyetlerinin ucuz olduğu için tercih ettiler. Samsung olsun Apple olsun bazı otomobil ve tekstil firmaları.


    Şimdi de Türkiye'de yatırım yapmaya başladılar ve başlayacaklar.Ya ortak otomobil ve elektronik fabrikaları kuracaklar yada Samsung gibi kendi fabrikasını kuracaklar.


    Bizi sevdikleri için mi ? yoksa ülkemizi kalkındırmak için mi ?


    İngiltere ila anlaşma imzalandı ...Elin İngilizi'nin parasının en değerli olduğu ülke neresi Türkiye.


    1  İngiliz Sterlin kaç lira biliyor musunuz ? 1 İngiliz Sterlini = 9,97 Türk Lirası neredeyse 10 Türk lirası.


    Dolar =7.38 Euro = 9.01


    Bu rakalamlara bakarak neredeyse dünyada en ucuz işçilik ülkemizde.Bu kapitalizm bizim insanımızı da köle gibi ucuza çalıştırmak için burada olacaklar..!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 30 Aralık 2020; 1:58:51 >




  • @bamorex Guzel yazmissiniz da mesela İsvec Kronu da dolar karsisinda dusuk ama adamlarin aylik ortalama geliri 2500-3000 dolar yani asgari demiyorum ortalama beyaz yaka diyelim.


    Yani kura pek bakmamak lazim. Bizde ayni zamanda is ve isci guvenligi de kotu yani iscinin hayatinin cok onemi yok. Hem ucuz isciyiz hem hayatimiz ucuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.