Şimdi Ara

Vw Polo 1.4 DSG Chrome Vs Honda Jazz 1.4 CVT Derken IBIZA ST mi yoksa?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 27 Nisan Güncellemesi:

    Bugün Honda'ya test sürüşüne gittim. Daha önce de belirttiğim gibi Jazz FUN stoklarda olmadığından ve de getirilmeyeceğinden JOY donanımı için görüştüm. 1.4 CVT JOY 40.000 TL + Trafik sigortasına bırakıyorlar. Maalesef araçlar 2012 model ve 2013'ün ne zaman geleceği belli değil. Ayrıca fiyatlarda sıkıntı varmış o nedenle sipariş de almıyorlar. Stokta sadece siyah ve beyaz renk var. Bu kadar olumsuzluk üst üste gelince Jazz seçenek olmaktan çıkıyor.

    Ancak test izlenimlerimi merak edenler için paylaşayım. Test aracı FUN donanımlıydı.
    İÇ: Öncelikle araç hakikaten B sınıfı için farklı bir araç başlı başına bir sınıfı var. Bir MPV kadar iç hacim sunabiliyorken boyut olarak çok kompakt olmayı başarıyor. Malzeme kalitesi tatmin eder düzeyde. Malzemeler yumuşak olmasa da tuşeleri çok iyi hissettiriyor. Kullanışlılık ve ergonomi hakikaten çok iyi (Direksiyonun hemen solundaki havalandırma ızgarasının önündeki bardaklığa hayran kaldım, gerçekten dahice ayrıca pratik). Kol dayama JOY donanımında bulunmuyor ancak sonradan 800 TL karşılığında alınabiliyor. Görüş son derece iyi, dikiz aynaları şimdiye kadar gördüklerimin en büyüğü ve büyük camlar sayesinde içerisi çok aydınlık. Bu noktada belitrmem gerek ki açılmayan cam tavan eğer gerçekten herşey olsun istemiyorsanız gereksiz oluyor. Arka tarafta diz ve baş mesafesi son derece yeterli. Kapılar 90 derece açılıyor ve boyları kısa olmasına rağmen geçiş için yeterli genişliği sağlarken otoparklardaki dar alanlarda avantaj sağlıyor. Çocuk koltuğu kullananlar çok sevecektir. Arkada transmision tüneli yok ve zemin düz. Arabanın bir yanından bindiğinizde diğer tarafa geçiş çok rahat ve ortada oturanlar için yeterli yer var. Koltuklar hakikaten sihirli. Hem öne hem arkaya katnabiliyorlar. 60/40 oranında öne katlandıklarında tamamen düz bir bagaj zemini elde edilebiliyor. Bagaj demişken 400 litre ve şekli düzgün. Bagaj ağzı gayet büyük ve yüklemek rahat. Bagaj zemininin altında ekstra gözler var. Bagaj kapısı ile zemin arasındaki yükseklik (türkçesini tarif edemedim, tam tanımı load lip) sadece 15 cm ve hiç sorun yaratmıyor.
    DIŞ: Aracın dışı için çok fazla söylenecek birşey yok. Zevk meselesi, çok seven de olabilir sevmeyen de. Ancak ben alsaydım, spoiler ve 15" Spike Jantlar olmadan kesinlikle almazdım. Ayrıca oldukça fazla Mugen aksesuarları mevcut, meraklısı istediği şekle sokacaktır. Tabi yüklü bir fatura karşılığında.
    MOTOR: 1.4 Atmosferik motoru detaylı bir şekilde deneyecek bir parkur değildi malesef test parkuru. Ancak iki kişi ve klima açık çıktığımız yokuşlar devirsiz kullanıldığında motorun can sıkabileceğini hatırlattı. O kadar kısa bir mesafe gittik ki tüketim vs bahsetsem yanlış bilgi vermiş olurum. Satış danışmanı 7 litre civarı şehir içi tüketim değeri belirtti ki yakalamak çok zor olmaz sanırım. Şanzuman meşhur CVT ve direksiyon arkası kulakçıklarla değiştirilebiliyor. Hakketen geçişleri hissetmek imkansız ve tepkileri hızlı ama motor daha güçlü olsa daha iyi hissettirir. Bu arada 150.000 KM/6 YIL garantili olduğunu da hatırlatmak lazım. Ama her 10.000 KM'de servisin yolunu tutmanız lazım ki ilk bakım 315 TL.
    SONUÇ: Honda Türkiye Jazz satmaktan vazgeçmemiş olsaydı, adam gibi 2013 model araç ve donanım seçeneği sunsaydı bugün Jazz almıştım. Görece yüksek fiyatını rakiplerinin sunamadıklarını sunarak hakediyor.

    İkinci durak, Jazz'ın sönük motorunu tecrübeledikten sonra VW POLO'nun 85 PS 1.4 motorunu direk elememle beraber 1.2 TSI + DSG seçeneği sunan SEAT oldu. Ibiza ST' idi hedef ama test aracı ve showroomda olmadığı için HB incelemekle yetindim. Hafta içi test aracı gelecekmiş. Test ettikten sonra izlenimler ve nihai kararı paylaşacağım.

    quote:

    Arkadaşlar merhaba.

    Araştırmalardan sonra yeni aracımız için iki aday kaldı. Haftasonu gidip herikisini de test edeceğim ancak teste gitmeden önce test esnasında fark edemeyebileceğim, uzun dönem kullanım sonucu edinilebilecek tecrübelere ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

    Öncelikle Honda için Masak Çiftkurtlara, VW için Doğuş Oto Maslak'a gideceğim. Honda ordan alınmaz buraya git ya da Doğuş Oto ya gitme şuraya git gibi bir öneriniz olur mu?

    Liste fiyatları aşağıdaki gibi,

    1-VW POLO 1.4 DSG CHROME + Sunroof : 42.600 + 2.180 = 44.780 TL
    2-HONDA JAZZ 1.4 CVT FUN+ = 46.345 TL

    Ne kadarlık bir pazarlık payı vardır? Yakın zamanda bu araçlar için fiyat alan ya da aracı alan var mı?

    Araçların yakıt tüketimleri eşittir diye tahmin ediyorum, kötü bir süpriz yapabilirler mi?

    Ve tecrübeleriniz, Polo nun kliması da şöyledir, bir sene sonra patlar ya da Jazz'ın koltukalrı çöküyor gibi uzun dönem kullanım sonucu edinilmiş tecrübeleriniz neler? Mesela Jazz'da şu Japon malı Çin malı olayı var sanırım; nedir tam olarak?

    Son olarak Kasko ve Servis maliyetlerini biliyor musunuz?

    Not: Lütfen "tok kapı sesi" gibi gereksiz, fanatik geyiklerle ortalığı bulandırmayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omkkio -- 27 Nisan 2013; 21:52:14 >







  • Eski model jazz cvt kullanıyorum ara ara. Polodan motor tüketim olarak çok daha iyidir. En az 1 litre daha az yakar. Ayrıca donanım olarak polodan çok daha dolu diye biliyorum. İkisi arasında honda derim. Doğuş oto maslak iyidir, indirim yapıyorlar ama çiftkurtları bilmiyorum.
    Poloda esp ve perde hava yastıkları yokmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 24 Nisan 2013; 18:14:28 >
  • İkisi arasında Jazz tercih edilir. Ha Jazz'da pahalı bana sorarsanız orası ayrı.
    Japon malı olayı da şu: bildiğimiz gibi Japonlar arıza olarak listenin hep en altlarında. Bu da ne demek oluyor? Az sorun çıkarıyor. Yani Jazz'ın bir Polo'ya göre arıza çıkarma olasılığı daha az.
  • Sürerken zevk alayım diyorsan polo. Sorun çıkartmasın, arabanın içinde rahat edelim diyorsan jazz.
    Jazzı pazarlıkla 43500 civarı bir fiyata alabilirsin. Hediye olarak da park sensörü, boya koruma, paspas vs alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazz kullanicisi olarak jazz ile polo kiyaslanmaz. Yakiti konforu tuketimi vitesi cok iyidir. Tek kusuru parca ve bakim maliyetidir. Bayi indirimine gelince dogru durust indirim alman zor bu yuzden honda hakkettigi gibi satis yapmiyor. Tok saticilar. Araya hatiri sayilir kisilere sokmama ragmen 1000 tl indirim deyince 2. El aldim.Temiz 2. El alinabilir. 2. Eli degerli kolay satilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polo daha keyifli jazz daha sorunsuz bi araç genel olarak. İkisi de üzmez. Tercihim jazz olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sancarterzi

    Jazz kullanicisi olarak jazz ile polo kiyaslanmaz. Yakiti konforu tuketimi vitesi cok iyidir. Tek kusuru parca ve bakim maliyetidir. Bayi indirimine gelince dogru durust indirim alman zor bu yuzden honda hakkettigi gibi satis yapmiyor. Tok saticilar. Araya hatiri sayilir kisilere sokmama ragmen 1000 tl indirim deyince 2. El aldim.Temiz 2. El alinabilir. 2. Eli degerli kolay satilir.

    Yok ya Jazz hangi sınıf oluyorda Polo ile kıyaslanmıyor.

    2ye indirmişsiniz seçiminizi gerçi ,jazz kullanmadığım için yorum yapmıyorum ancak Fiesta düşünmezmisiniz?

    Titanium 1.6i 105PS Powershift A/T ıvız zıvır x paket + güvenlik paketi ile müthiş bir seçim olur bu fiyatlara.
  • Jazz kaporta olarak berbat bir araç
    2005 Jazz ı satın alan arkadaş kaportacıya götürdü. Usta kapı fitillerini kaldırdı ve 4 kapıda da paslanma vardı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omkkio


    benzinli B sınıfı araba,üstüne 44-46 bin lira.
    Çılgınlık olur.
    Chevrolet cruze bakın en basitinden.
    Eğer 2. elci,galerici zihniyetliyseniz gidip az km yapmış focus golf gibi araçlara bakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayak kokusu

    İkisi arasında Jazz tercih edilir. Ha Jazz'da pahalı bana sorarsanız orası ayrı.
    Japon malı olayı da şu: bildiğimiz gibi Japonlar arıza olarak listenin hep en altlarında. Bu da ne demek oluyor? Az sorun çıkarıyor. Yani Jazz'ın bir Polo'ya göre arıza çıkarma olasılığı daha az.

    Kastedilen Japon olayı arızasızlık değil aslında. Honda Jazz'ın Japonya, Çin gibi farklı ülkelerdeki fabrikalarda üreimi var anladığım kadarıyla. Bu farklı üretimlerin arasında nasıl bir fark olduğunu merak ediyorum. Gerçek bir fark var mı arada?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duncan21

    2ye indirmişsiniz seçiminizi gerçi ,jazz kullanmadığım için yorum yapmıyorum ancak Fiesta düşünmezmisiniz?

    Titanium 1.6i 105PS Powershift A/T ıvız zıvır x paket + güvenlik paketi ile müthiş bir seçim olur bu fiyatlara.

    Fiesta'nın Klostrofobik iç mekanı yarışa giremeden elenmesine neden oluyor. Ayrıca 1.6 litrelik motoru yüksek tüketimi işaret ediyor. Ama iç mekan darlığı Fiesta'yı tercih etmememde 1. neden.

    Not: Halen Eski kasa Fiesta 1.4 Tdci kullanıyorum.
  • espsiz polo

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni Golf 1.2 TSI 105 PS BlueMotion Technology Midline Plus 44.200 TL
    Yeni Golf 1.2 TSI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Midline Plus 51.400 TL
    Yeni Golf 1.2 TSI 105 PS BlueMotion Technology Comfortline 47.000 TL

    o rakamlara ulaşmışken neden golf değil sorusu geldi aklıma? Tabi tercih sizin sonuçta araştırmışsınız elemişsiniz bu iki araç arasında kalmışsınız sonuç olarak. Sizin yerinizde olsam otomatik şart değilse 1.2 golf alırdım. (Doğuşun elinde var mı bilmiyorum ama illa ki sıra bekleme olur.)

    Bunlar harici ben olsam hondayı seçerdim. Yakıt yönünden kesinlikle pişman olmazsınız. aracın içi daha geniştir ve bagajı daha büyüktür.
  • 1,5 sene evvel eşime araç bakarken Polo, Corsa, Jazz ve Fiestayı ikişer kez gördük inceledik, içine oturduk, kimini kullandık. Jazz aldık ve 1,5 senedir de memnunuz. Jazz'daki donanım, güvenlik diğerlerinde yok. Ayrıca iç hacmi en geniş, en ferah olan bagajı en kullanışlı olan da Jazz. JAzz'a oturduktan sonra diğerlerinde beni sıkıntı basmıştı. Benzin tüketimi de diğerlerine göre 1-1,5 lt düşük.

    Bu arada bizim JAzz Çin malı jazz. Ben marka olduktan sonra üretim yerinin çok farketmeyeceğini düşünüyorum.

    Servis maliyetlerine gelirsek, Honda servisleri gayet pahalıdır. Ama duyduğuma göre fiesta nispeten ucuz diğerleri aynı. 12 ay bakımı için benden 265 TL aldılar. Sadece yağ+yağ filtresi+hava filtresi değişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duncan21

    quote:

    Orijinalden alıntı: sancarterzi

    Jazz kullanicisi olarak jazz ile polo kiyaslanmaz. Yakiti konforu tuketimi vitesi cok iyidir. Tek kusuru parca ve bakim maliyetidir. Bayi indirimine gelince dogru durust indirim alman zor bu yuzden honda hakkettigi gibi satis yapmiyor. Tok saticilar. Araya hatiri sayilir kisilere sokmama ragmen 1000 tl indirim deyince 2. El aldim.Temiz 2. El alinabilir. 2. Eli degerli kolay satilir.

    Yok ya Jazz hangi sınıf oluyorda Polo ile kıyaslanmıyor.

    2ye indirmişsiniz seçiminizi gerçi ,jazz kullanmadığım için yorum yapmıyorum ancak Fiesta düşünmezmisiniz?

    Titanium 1.6i 105PS Powershift A/T ıvız zıvır x paket + güvenlik paketi ile müthiş bir seçim olur bu fiyatlara.

    Bu forumada girilmez oldu. Coluk cocukla muhatap oluyoruz. Jazz mi polo mu diye fikir almak istiyor jazzi ve polo kulanmis biri olarak yardimci olalim diyoruz. hayatinda jazza binmemis biri ahkam kesiyor yok ya ... Bu nasil uslup.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sancarterzi


    quote:

    Orijinalden alıntı: duncan21

    quote:

    Orijinalden alıntı: sancarterzi

    Jazz kullanicisi olarak jazz ile polo kiyaslanmaz. Yakiti konforu tuketimi vitesi cok iyidir. Tek kusuru parca ve bakim maliyetidir. Bayi indirimine gelince dogru durust indirim alman zor bu yuzden honda hakkettigi gibi satis yapmiyor. Tok saticilar. Araya hatiri sayilir kisilere sokmama ragmen 1000 tl indirim deyince 2. El aldim.Temiz 2. El alinabilir. 2. Eli degerli kolay satilir.

    Yok ya Jazz hangi sınıf oluyorda Polo ile kıyaslanmıyor.

    2ye indirmişsiniz seçiminizi gerçi ,jazz kullanmadığım için yorum yapmıyorum ancak Fiesta düşünmezmisiniz?

    Titanium 1.6i 105PS Powershift A/T ıvız zıvır x paket + güvenlik paketi ile müthiş bir seçim olur bu fiyatlara.

    Bu forumada girilmez oldu. Coluk cocukla muhatap oluyoruz. Jazz mi polo mu diye fikir almak istiyor jazzi ve polo kulanmis biri olarak yardimci olalim diyoruz. hayatinda jazza binmemis biri ahkam kesiyor yok ya ... Bu nasil uslup.

    Aynı segmentteki 2 araca karşılaştırılmaz diye taraflı yorum yapıyorsan zaten sen kimseye tavsiye de bulunma milleti yanlılş yönlendirme.

    Dikkatli okursan kullanmadım dedim binmedim demedim.

    Çoluk çocuk lafınada seninle aynı seviyeye düşmemek için birşey yazmıyorum.




  • motor-şanzıman-iç hacim-tüketim-donanım-sorunsuzluk...

    jazz konfor ve yol tutuş dışında her açıdan ciddi şekilde üstün bu karşılaştırmada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Jazz kaporta olarak berbat bir araç
    2005 Jazz ı satın alan arkadaş kaportacıya götürdü. Usta kapı fitillerini kaldırdı ve 4 kapıda da paslanma vardı.

    2005 ve 2009 sonrası modeller arasında ciddi fark var.

    2009 model sıfır kmde aldığım Polo aracım vardı geçen sene nisan ayında sattım ve 2010 model Jazz aldım. Polo bana hiç sıkıntı çıkarmadı. İç hacmi ve bagajı yetersizdi o kadar. Fiesta ile hemen hemen aynı iç hacim ölçülerine sahiptir.

    Jazz ise aynı sınıfta olmasına rağmen iç hacmi ve bagajı ciddi anlamda çok daha geniştir. Polo'dan ciddi miktarda az benzin yakacağını söyleyebilirim. Zira polonun 1.4 benzinli motoru ile 8 8.5 yaktığım yollarda Jazz ile 6,5 yakıyorum. Polo manueldi Jazz i-shift yarı otomatikleştirilmiş şanzıman. Bu şanzımana sarsıyor vs diyorlar ama benim alışmam 1 saatimi almadı ve şu an gerçekten sıkıntısız ve çok ekonomik olarak kullanıyorum. CVT zaten kendini kanıtlamış ve sıkıntısız bir şanzıman.

    Jazz'da VW'nin üst modellerinde verilen yumuşak kaplama vs bulamazsınız. Benim gibi bunlara önem veren bir insan değilseniz zaten çok önemli değildir. Ancak en az Polo kadar güvenilir ve sağlam bir araba olduğunu söyleyebilirim. Güvenlik donanımları da bunu kanıtlar. Polo'dan nispeten daha üstün güvenlik donanımları olduğunu biliyorum. 6 airbag, baz donanımda bile ESP vs.

    Kısacası ikisi de B sınıfının en iyilerindendir, İkisi de arka koltuğu çok sallar, Jazz'ın içi ve bagajı daha geniştir, Jazz daha az yakar, Polo'nun ikinci eli nispeten daha iyidir, Polo'nun iç mekanı göz doldurur, ikisininde ön koltukları güzel, arka koltukları nispeten vasattır. Çocuklu bir aileyseniz JAZZ, Daha genç bir uni öğrencisi ya da çocuksuz bir aileyseniz Polo öneririm.


    Yukarıda bir arkadaşımız Golf önermiş. Ben tamamen aynı araç olan ama fiyat olarak çok daha uygun ve tip olarak daha çok hoşuma giden Yeni Leon önereceğim.

    1.2 TSI 105 hp DSG Start&Stop - Style full modelinin liste fiyatı 49.500 pazarlıkla daha uygun bir fiyata alınabileceğini tahmin ediyorum. Hem daha büyük hacim, hem daha büyük tasarım, hem verimli bir motor ve tam donanım. (panoramik eksiği var ancak bu araç C sınıfıdır)



    Sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrin -- 25 Nisan 2013; 8:57:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: genckaptan

    Yeni Golf 1.2 TSI 105 PS BlueMotion Technology Midline Plus 44.200 TL
    Yeni Golf 1.2 TSI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Midline Plus 51.400 TL
    Yeni Golf 1.2 TSI 105 PS BlueMotion Technology Comfortline 47.000 TL

    o rakamlara ulaşmışken neden golf değil sorusu geldi aklıma? Tabi tercih sizin sonuçta araştırmışsınız elemişsiniz bu iki araç arasında kalmışsınız sonuç olarak. Sizin yerinizde olsam otomatik şart değilse 1.2 golf alırdım. (Doğuşun elinde var mı bilmiyorum ama illa ki sıra bekleme olur.)

    Bunlar harici ben olsam hondayı seçerdim. Yakıt yönünden kesinlikle pişman olmazsınız. aracın içi daha geniştir ve bagajı daha büyüktür.

    Tavsiyeniz için teşekkür ederim. aracı ağırlıkla eşim kullanacağından otomatik şart. Bu durumda da Golf en ucuz haliyle 51.400 TL'ye geliyor. 45.000 TL'yi geçmeme kararı aldım, yoksa biraz daha verim şunu alim biraz daha kasım bunu alim derken bir bakmışım V40 Cross Country bakıyorum :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atrin

    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Jazz kaporta olarak berbat bir araç
    2005 Jazz ı satın alan arkadaş kaportacıya götürdü. Usta kapı fitillerini kaldırdı ve 4 kapıda da paslanma vardı.

    2005 ve 2009 sonrası modeller arasında ciddi fark var.

    2009 model sıfır kmde aldığım Polo aracım vardı geçen sene nisan ayında sattım ve 2010 model Jazz aldım. Polo bana hiç sıkıntı çıkarmadı. İç hacmi ve bagajı yetersizdi o kadar. Fiesta ile hemen hemen aynı iç hacim ölçülerine sahiptir.

    Jazz ise aynı sınıfta olmasına rağmen iç hacmi ve bagajı ciddi anlamda çok daha geniştir. Polo'dan ciddi miktarda az benzin yakacağını söyleyebilirim. Zira polonun 1.4 benzinli motoru ile 8 8.5 yaktığım yollarda Jazz ile 6,5 yakıyorum. Polo manueldi Jazz i-shift yarı otomatikleştirilmiş şanzıman. Bu şanzımana sarsıyor vs diyorlar ama benim alışmam 1 saatimi almadı ve şu an gerçekten sıkıntısız ve çok ekonomik olarak kullanıyorum. CVT zaten kendini kanıtlamış ve sıkıntısız bir şanzıman.

    Jazz'da VW'nin üst modellerinde verilen yumuşak kaplama vs bulamazsınız. Benim gibi bunlara önem veren bir insan değilseniz zaten çok önemli değildir. Ancak en az Polo kadar güvenilir ve sağlam bir araba olduğunu söyleyebilirim. Güvenlik donanımları da bunu kanıtlar. Polo'dan nispeten daha üstün güvenlik donanımları olduğunu biliyorum. 6 airbag, baz donanımda bile ESP vs.

    Kısacası ikisi de B sınıfının en iyilerindendir, İkisi de arka koltuğu çok sallar, Jazz'ın içi ve bagajı daha geniştir, Jazz daha az yakar, Polo'nun ikinci eli nispeten daha iyidir, Polo'nun iç mekanı göz doldurur, ikisininde ön koltukları güzel, arka koltukları nispeten vasattır. Çocuklu bir aileyseniz JAZZ, Daha genç bir uni öğrencisi ya da çocuksuz bir aileyseniz Polo öneririm.


    Yukarıda bir arkadaşımız Golf önermiş. Ben tamamen aynı araç olan ama fiyat olarak çok daha uygun ve tip olarak daha çok hoşuma giden Yeni Leon önereceğim.

    1.2 TSI 105 hp DSG Start&Stop - Style full modelinin liste fiyatı 49.500 pazarlıkla daha uygun bir fiyata alınabileceğini tahmin ediyorum. Hem daha büyük hacim, hem daha büyük tasarım, hem verimli bir motor ve tam donanım. (panoramik eksiği var ancak bu araç C sınıfıdır)



    Sevgiler.

    Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler. Leon benimde aklıma geldi ancak fiyatta pazarlık olabileceğini pek sanmıyorum. Bir de stok sorunu olabilir. Neyse bir arayalım şansımızı deneyelim.

    Bir son dakika güncellemesi vereyim. Honda artık FUN donanımını getirmeyecekmiş. Şu anda Çiftkurtların elinde FUN donanımlı sadece test aracı mevcut. Almak istersek JOY alabileceğiz. Haftasonu yerinde bakıp değerlendireceğiz donanım farkını.

    VW'de ise durumlar daha sıkıntılı. Şu anda Polo Chrome Edition 1.4 DSG stokta tek bir araç kalmış, Kartal'da 1 adet siyah renk (ki siyahtan hiç hazetmem). Sipariş vermemiz durumunda termin 8 hafta, tabi bir de kapora verip almayan çıkarsa ordan boşa çıkan araçlar alınabilir. Otomotion'da DSG test aracı yokmuş, bayi bulup onu da test edelim bakalım, alamayacağız ama olsun :)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.