Şimdi Ara

vw golf 5 nox sensörü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar.golf 5 fsi motorlu aracımın bir ay önce uyarı ışıgı yandı.Bilgisayarda baktırdık nox sensörü arızalı imiş.Arıza ışıgını söndürünce bir gün sonra gene yandı.Bu işlemi 2 kez yaptım degişen birşey yok.arıza ışıgı hala yanıyor.bir sorun çıkarırmı çok pahalı bir parçaymış 1000 tl civarı.ne yapmam lazım .ilginize şimdiden teşekkürler.



  • bu nox sensoru dediniz 2 adet lambda sensöründen katalizorun aşağısında olan galiba inox sensörüde diyolar sorun cıkarmaz ama başka arıza oluştuğunda anlayamazsınız motor lambası devamlı yanacağından, 2. si de biraz fazla yakarsınız parça pahallıymış bende öel duydum bı arkadaşımda da var aynı sorun onu arabasıda 2005 golf 5 1.6 fsi oda o şekil kullanıyor bir sorunuda yok. geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assgti -- 30 Ağustos 2011; 22:13:55 >
  • Teşekkürler hocam ilgine.
  • Bende de Golf V fsi var. Aylar önce arıza lambası yanmıştı ve araba teklemeye başlamıştı, bobin sorunu olduğunu hemen anladım (önceki Focus'umda da aynısı olmuştu çünkü). 2 bobini değişmiş ve sorun çözülmüştü. Usta, "97 oktan kullan"; "95 kullanma" demişti.
    97 oktan kullandığım sürece (Beykent'teki Fullpet'ten aldım sürekli) bir sorun yaşamadım ama bir hafta kadar önce yanlışlıkla 95 oktan aldım (Shell'den aldım; öncekini de Shell'den almıştım, sorun çıkarması tesadüf de olabilir bilemem) ve bir süre sonra arıza lambası yandı (tam olarak depo bitip de tekrar 97 oktan benzin almamın 2. günü idi). Bayrama denk geldiği için ve arabada bir şey hissetmediğim için uğraşmadım, bir hafta boyunca arıza lambası yanık halde devam ettim. Sonra yine aynı ustaya gidip lambayı söndürdük. Oksijen sensöründe sorun var gibi görünüyormuş ve yine 95 oktan benzinden kaynaklandığını söyledi usta. Ertesi gün yine yandı. Usta bu kez, "birkaç hafta böyle kullan, geçme ihtimali var, yoksa bakarız" dedi. Bilginize,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaHoca999 -- 8 Eylül 2011; 16:08:33 >




  • benim ustamda hep 95 oktan da diretiyor.daha hiç 97 almadım.benzin bitssin 97 ye geçecegim.birde öyle deneyeyim bakalım.
  • 97 oktan ile araç çok daha rahat gidiyor...
    Bilhassa düşük devirde yokuş çıkarken daha rahat anlaşılıyor.. Araçta vuruntu olmuyor..
    140 lıkları bilmem ama 170 liklere 95 oktan yaramıyor..
  • benim 140 lıkta 95 alınca sorun olmuyor fakat shell den alınca daha belirgin bir performans artışı oluyor opetten alınca hem daha az km gidiyor hemde performası düşüyor nedense.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yıldıran

    benim ustamda hep 95 oktan da diretiyor.daha hiç 97 almadım.benzin bitssin 97 ye geçecegim.birde öyle deneyeyim bakalım.


    yalnız 1.6 fsi lerin cok benzin seçtiğini kullananlardan duydum 95 oktan kullanınca yokuş çıkarken şakırtı geldini 97 de bunun azaldını sölüyolar.
  • Evet benim Fsi'da da 95 kullandığımda şakırtılar (çok büyük miktarda olmasa da) artıyor. Zaten arabanın depo kapağında şöyle yazıyor: 98/(95).
  • Slm arkadaşlar bu golf 5 1.6 FSI Motor nekadar yakıt tüketmektedir, KİA cerato dizel ile kıyaslıyorum artı ve eksilerini ?
    bilgisi olan varmıdır,araç seçimi konusunda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.