Şimdi Ara

vücut çalışıyorum ancak kalorimi tamamlayamıyorum (1600 kalori de kaldım ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • DRUGS kullanıcısına yanıt
    En temizinden örnek bir 4000 kalori beslenmesi yazar mısın dostum? Ve bunu ne kadar sürdürebilirsin? Vucut geliştirmede en önemli şey devamlılık. Önemli olan haftada 5, 6 gun antreman, lean beslenme değil, önemli olan devamlılık. Bi süre sonra sıkılıp strese girip bırakınca 5,6 gun antreman lean beslenmenin bir hic anlamı kalmıyor. Lakin vucudu fiziksel ve mental olarak strese sokmayacak bir antreman ve beslenmenin yaratacağı devamlılık çok daha fazla olacaktır. Ornek 3 gun antreman yarı lean, yarı dirty beslenme. Devamlılığı zorlamayacaktır yıllarca yapılabilir. Bahsettiğin kadar temiz boş kalori içermeyen bir beslenmeyi bu ülkede öğrencisi olsun çalışanı olsun devamlı olarak uygulayabilmesi çok çok zor. Besin kalitesi hem vucut ta dağlar kadar fark yaratmaz hemde devamlılığı sağlamak zor oldugundan bir süre sonra sporu ve beslemeyi sallamak olacak en olası senaryodur. Mesela 4000 kcal ihtiyacın var bu seni sabit tutuyor. Temiz büyüyim dersen 400 kalori eklersin 4400 olur. Bu kalorinin %40 ını temiz %60 sini kalitesiz besinden alsan baya baya vucut yapılır. Yada %90 ını temiz alsan ( çok çok zor) Bi tık daha iyi olabilirsin ama emek verdigin kadar cok fark yaratmaz dedigim gibi. Çünkü toplam kalori daha önemli. Alman gereken 4400 iken 4800 alırsan mesela tamamen lean beslensen bile göbekleneceksin kaçarı yok. Benim bu şekilde hosuma gidiyor, vucudum stres altında kalmıyor pek yağlı da sayılmam benim için bu şekilde en iyisi. Tabi bunlar bulk dediğiöiz süreç için geçerli cut dediğimiz olayda besin kalitesinin önemi daha fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • masterkame kullanıcısına yanıt
    Devamlılık tecrübe ile orantılı kendi sistemini ayarlaman gerek.Ki böyle beslenerek haftada koyduğun kilo ne kadar?
    Konu beslenme yüzdesi değil makro ihtiyaçlar diyelim 350gr karbona ihtiyacın var bunları ekmekten sağlayamazsın ve senin beslenmeni yazdığın mesajında karbon olarak sadece pirinç var ki bu değer spor için yetersiz günlük ihtiyacını zor karşılarsın.Yani bir makro alımın yok ki spor yapasın.
  • DRUGS kullanıcısına yanıt
    Pirincin ve ekmeğin mikro duzeyi yeterince iyi dostum. Glisemik indeksi yuksek diye karbodan saymıyorsun sanırım. Ne kadar karbo alıyorum bilmiyorum ama 350 yi rahat geçiyorumdur. Bu rakama ulaştıktan sonra hangi besinden aldıgım pek onemli degil.. Hepsi iş gorur. Dedigim gibi ben makro sayımı yapmıyorum sadece toplam kaloriye bakarım. Ve bu şekilde eklediğim kütle yeterince tatmin edici. Yani ekmekler boşa gitmemiş :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterkame kullanıcısına yanıt
    Mikro değil makro yazdım, ekmeğin büyük bölümü fruktozdur hiç birşeye yaramaz, makro saymadan kas kazanamazsın, okuyanlara örnek olmaması açısından anlatıyorum yoksa herkes özgür tabi.
  • DRUGS kullanıcısına yanıt
    İşte bende kazanıyorumki yazıyorum dostum. Bu beslenmeyle yerimde sayıyor olsam zaten bunları yazmazdım. Yani ekmek yiyerek fıstık yiyerek kas kazanılmaz diye birşey yok. Vucut duşundugun kadar seçici degil, ekmek verdin yag olarak depolayım pirinc verdin kas ekliyim mantıgı gutmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterkame kullanıcısına yanıt
    Ne sürede kazandığın önemli 1 yılda 2 kilo kas koyduysan...Okuyanlar ne demek istediğimi anlamıştır,Vücud seçici değilde yediğin besin belli ekmeğin ne olduğu belli çölde meyve yetiştirmek gibi.Pirinç kas eklemez enerji ihtiyacını karşılarsın.
  • DRUGS kullanıcısına yanıt
    Çölde meyve yetiştirme örneği olmamış. Bu mantıkla pofidik suratlı Bi youtuberin söylediği gibi günde 1 kilo kırmızı et yenmezse vucut yapılamaz. Supplement firmalarının reklamlarla pompaladığı gibi kilo 2,3x protein almadan vucutta yapılmaz.. Kısaca protein protein dir, karbonhidrat karbonhidrattır. Gerektiğinden fazla yersen kaslanırsın, gerektiğinden az yersen kaslanmazsın. Gerektiğinden fazla yemezsen ne yersen ye YAĞLANMAZSIN. Gerektiğinden fazla yersen protein bile yesen yağlanırsın. Ağırlıklar altında birkaç senesini geçirmiş kişiler beni anlar, yeni başlayan yada 2,3 aylık kişiler anlamaz. Kısaca deneme yanılma herkes için var, deneyenler zamanla doğruyu zamanla görecektir :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterkame kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajlarım da herşeyin cevabı var,söylediğim gibi süre önemli gereğinden fazla yiyorsun ama 1 yılda 2 kilo kası zor koyuyorsan zaman kaybıdır bu sporu yapacaklar için sen zaman kaybetme diye bulunmuş sistem bunlar 2xprotein vs,yağlanma sebepleri fazla besin, vucutta kullanılmayan çöp gıdalar fruktoz başta gelir, ve hızlı kana karışan besinler.
  • Tek öğünde 1600 kalori almışım bu şekilde karışım yapabilirsin
    vücut çalışıyorum ancak kalorimi tamamlayamıyorum (1600 kalori de kaldım )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.