Şimdi Ara

VS550 R9 290 KALDIRIR MI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • GamTeli kullanıcısına yanıt
    Verimlilik nedir ? Düşse ne olur ?

    Benim mantığım nedir ? Bu mu savunman ?

    Psu'daki verimlilik şebekeden ya da prizden(duvardan) çekilen alternatif akımın, sistemin kullanabileceği direkt akıma çevrilirken oluşan kayıptır diyebiliriz. Misal 80+ verimlilikteyse %20 olan kısım kayıp yani ısıya dönüşür. Eee verimlilik kayboldu ne kadar oldu 3 sene de her sene %10 mu düşecek ? 1kw elektrik 25 kuruş yani 1000w kayıp olsa kullanım süresinde 25 kuruş zarar eder.

    Ha verimlilikten kast ettiğin çok uzun süreler %100 yük durumunda kalırsa kapasitörler eskir ve verdiği peak değeri düşer. Orada haklısın ancak bu psu 3 yıl vaad ettiği değeri vermekle mükellef. Veremez diye bir şey yok. Corsair bu süremezler öyle test etmeden piyasaya.

    Dediklerimin yarısını anladıysan zaten tartışacak bir şeyin olmadığını da görmüşsündür.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    150 liralık psuyu kral yaptın, görende cx serisi yada rm serisi sanacak, verimlilik kaybı kondansatörlerle bitmiyor en büyük iş kullanılan trafonun nüvesinde biter, her nüve uzun süre yük altında çalışmaya dayanıklı değildir, bu power supplyninde uzun süre yüksek yük altında çabuk yıpranacağınada eminim, r9 290 ile amd fx8320 zaten başlıbaşına rezistans gibiler, sonuç olarak sistemi çalıştırmakla iş bitmez, en baştan beri söylediğim gibi minumum vs650..

    Power supplyde kurduğun mantık bana fx 6300 ile gtx 780 alıp kullananlarıda anımsatmadı değil..
  • GamTeli kullanıcısına yanıt
    Valla ne yalan söyleyeyim psu 150tl falan değil. Daha ucuz. Kasayla geliyor zaten. VS 650w olan 150tl.

    Koyuyor değil mi böyle küçümsediğin psu'ların r9 290 gibi 1300tl 'lik ekran kartlarıyla kullanılmasına

    Anımsatır tabi anımsatmaz olur mu ? Çünkü algın yanlış, bilgin yok. Sana göre 550w ile sistem yanar.

    fx6300'ü bırak şu an pm'den fx8350'nin gtx780'e darboğaz yaptığı (Crysis 2'de gpu kullanımının %80'i geçmediği bir sistem) bir arkadaşa oc için ayarlar öneriyorum.

    Fx8320'ye sahip bu arkadaşın işlemcisini 4.4ghz'e mümkünse daha üstüne çıkarması gerek ki bazı oyunlarda kartıının r9 290 olduğunu farketsin. O nedenle bence zaten vs650w almalı bu nedenle. Ha stok kullanacaksa seçtiği psu yeterli gelir. Tepe tepe kullanır yıllarca. Ama oyunlarda ne kartı %100 kullanımda olur ne de işlemcisi... İşte bu yüzden de sisteme 504w sağlayabilen psu'nun yetmemesi söz konusu değil! Anladın mı ?




  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Ya hala boş konuşuyosun bide bilgin yok diyosun, AC-DC, DC-AC smps tasarlamasam, bizzat üretmesem, kullanmasam, modifiye etmesem, yapısını, mantığını bilmesem, evet bilgim olmazdı, eyvallah

    Sadece; Tamam he he..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamTeli -- 28 Haziran 2014; 20:24:05 >
  • GamTeli kullanıcısına yanıt
    Ooo Kralsın. Çok küçümseyici oldun "Tamam he he" diyerek çok koydu off

    Bir şeyler öğrenmişsindir. Anlamışsındır umarım. Güle güle
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Yok ben almıyım o saçma bilgilerinizden

    Öğrenilecek çok şey paylaştım ama sizin kapasiteniz bu kadar, buda sizin suçunuz değil..

    Neyse, artık konuya gelan arkadaşlar faydalansın, tabi sizin bilgilerinizden zarara uğrayaacakları kesin..

    Hadi canım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamTeli -- 28 Haziran 2014; 14:13:34 >
  • GamTeli kullanıcısına yanıt
    Hiç bir şey paylaşmadın, kanıtlayamadın, göstermedin. Sadece iddia ettin ama bir şey sunmadın, kendini yüceltmeye çalıştın, doğruları gösterdiğim bana ve sitelere bok attın o kadar. Laflar bitti testler konuştu, tecrübe de etmen lazım. İşte o zaman karşıma gelip bana laga luga yapabilirsin. Bak o zaman daha büyük şoklara maruz kalacaksın. Gerçekler acıdır! Canım
  • Tecrübemi dedin ?

    Gelsin o zaman murat abi

    quote:

    Bu senin gelecek planlarına, kullanım amaçlarına bağlı. Ayağını yorganına göre uzatırsın. İleride CF + OC düşünüyorsan ona göre alırsın. Ancak bu konudaki bu arkadaşın yazdığı sistemdeki Corsair vs serisi 550w psu'su sistemini çok rahat kaldırır. Oc'da yapabilir belli bir miktar. Oyunlarda da hem işlemci hem ekran kartı tam Furmark gibi programlardaki gibi %100 yükte çalışmayacağına göre... Yeterlidir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamTeli -- 28 Haziran 2014; 14:06:25 >
  • GamTeli kullanıcısına yanıt
    Murat abi kurtar bizi
  • yani bir deli bir kuyuya taş attı uğraş dur o sisteme hiç 550 psu gidermi 80+ bile yok tamam corsair iyidir candır ama ne gerek var o psu ya 20-30 daha ne var ise ver adam gibi bir şey al o psu o sistemi beslemez beslese bile araba ile devamlı 6.000 devir ile gittiğini düşün mantıklımı sence
  • potur kullanıcısına yanıt
    Aynen aynen

    7/24 kullanacaksa full işlemci+ekran kartı %100 yükte sıkıntı olabilir 3-4 sene sonra. Motordan motora değişir durum ve belli bir km'ya kadar sorun olmaz Olursa da garanti kapsamına girer.

    Ancak sistemi alırsa böyle sistem çalışır mı çalışmaz mı sizce ? 80+ bile yok olmaması ne anlama geliyor peki ? Az güç vereceğine mi prizden çok güç çekeceğine mi ? Sistem sizce oyunlarda 400 wattan daha fazla çeker mi ? Çekerse nasıl ? Neye dayanarak bunu söyleyebilirsiniz ?

    Mesajları baştan sona okuduysanız sorun yok. Ancak tarafsız ve akıllı bir şekilde söylediklerimi ele alın, ön yargıyla bir donanıma bakarak değil. Dediklerimi de iyi anlamaya çalışın sadece mesajlarımda. Asıl anlatmak istediğime bakarsanız zaten olayda uzatacak bir şey yok ancak yazılanlar o kadar cahilce ve bir yere dayandırmadan ki yazmadan edemiyorum.




  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    vs550, fx8320, r9 290 süreceksin bide ocde yapılır biraz diğeceksin..

    İlk mesajım;

    quote:

    Corsair vs 650 alacaksın minumum, 550w psu yetse bile bi süre sonra sıkıntı çıkartır, hele oc felan çok büyük hayal olur..

    Yinede benim tavsiyem ekran kartınızı düşürmenizden yana olacak.

    4 gb 1600 mhz tek modül yerine 1866mhz 2x4gb alabilrisin, 240 lira civarı,

    Ekran kartını r9 280 alabilirsin oldukça taş bi kart.. psunuda 750w corsair seçersin ilerde çift kart vs için..

    Sonuç olarak temiz bir sisteme sahip olursunuz kasanız, power supplyniz kaliteli olur bunun yanında işlemci soğutucusuda alırsınız..

    Benden tavsiye


    Yanlış bilgi olduğunu biliyosun ama hala diretiyosun, bence daha fazla saçamalama..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamTeli -- 28 Haziran 2014; 17:41:36 >




  • GamTeli kullanıcısına yanıt
    Bana yanlış olduğunu kanıtla. Yanlış dediğim bir şey yok. Sorunun mu var neyi anlamıyorsun ? Kör müsün ?

    Arkadaşın sisteminin çekeceği güç psu'nun 12v'den sağlayabildiği en az 504 watt'ın altındadır. Bu böyledir. Bu bir gerçektir. O sistem o haliyle çalışır o psu ile. Psu da yeterlidir.

    Nasıl bir tabudur arkadaş ya. Yav az buz güçte değil hani 550w'lık psu'nun 504w verebilmesi ama bir ben miyim bunu görebilen ?

    Bak bir oyundan örnek: Ortalama çektiği güç ne kadaR ?
     VS550 R9 290 KALDIRIR MI

    Kullanılan sistem :http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-290-and-290x,3728-4.html

    Kullanılan işlemci : AMD FX-8350 (Piledriver), Overclocked to 4.5 GHz

    Her yerde yazılanları yalanlamakla olmuyor bunlar. Her şeyin testi mevcut. Arat youtube'ta da ilgili ölçümler olabilir. Araştır biraz yav. Sadece inkar etme bana bir şeyler sun. Ya senin kadar laf anlamaz, gözü kör biri daha görmedim şurada ya. Tamam bir şey bilmiyorsanız da öğrenin arkadaş bu ne ya!




  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Kendine gel kendine attığın linkteki grafiklerde, ekran kartlarının güç tüketiminden bahsetmiş sistemin genel güç tüketiminden değil..

    ""Bir grafik kartı oyun sırasında ne kadar güç alıyor?" ve "yük altında ne kadar ısı üretir?" Biz 3D performansı bizim analizini tamamlamayı kez en sık sorulan sorular. Bizim test zaten ısınmış olan kartları ölçerek mümkün olduğunca gerçek-dünya olarak yapılır."

    Sistemin genel güç tüketimi testi için clamp metre, yada osiloskopla kimsenin uğraşmadığını iyi bilirim, prizden ölç verimliliği düş, genel güç ortaya çıkar..

    Sonuç olarak r9 290 overlock yapılıyken 331 watt güç tüketmiki doğru bir değer zaten stok olarakta 280 watt tüketiyor..

    Faka bastın..




  • GamTeli kullanıcısına yanıt
    Hayııııır olamazzz

    Aynen bu sefer çok kötü faka bastım. Gerçekten kartın tüketimiymiş ancak dikkatli okumak lazım incelemeyi. Bir şeyler biliyorsun ancak tecrübe de etmen lazım. En iyisi biz alalım arkadaşın bu sistemi deneyelim. Olmayacak böyle

    Psu'dan dolayı epey epey bir dalgalanma olmuş ben onu gpu'dan dolayı sanmıştım bak okudum şimdi öyle değilmiş. Voltaj dalgalanmasından olan değeri değil ortalamayı alacaksın. Avg olan yani. TPU'da da avg. o civarda çıkmış. Guru3d' ise max. 263 ölçmüşler. Sistemse 380w çekmiş 290x'Te.
    http://www.guru3d.com/articles_pages/powercolor_radeon_r9_290x_pcs_review,9.html

    Şu an forumda fx8320 ile r9 280X kullanan var. 280x ile r9 290 arasındaki fark 50w kadar. Yani bizim burdaki 380w çekerken o 330w civarı çekiyor. Pek farketmez.






  • https://www.youtube.com/watch?v=4WXhQrkcJ5I

    Görünen köy uzakta değildir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamTeli -- 28 Haziran 2014; 21:25:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    Aynen aynen

    7/24 kullanacaksa full işlemci+ekran kartı %100 yükte sıkıntı olabilir 3-4 sene sonra. Motordan motora değişir durum ve belli bir km'ya kadar sorun olmaz Olursa da garanti kapsamına girer.

    Ancak sistemi alırsa böyle sistem çalışır mı çalışmaz mı sizce ? 80+ bile yok olmaması ne anlama geliyor peki ? Az güç vereceğine mi prizden çok güç çekeceğine mi ? Sistem sizce oyunlarda 400 wattan daha fazla çeker mi ? Çekerse nasıl ? Neye dayanarak bunu söyleyebilirsiniz ?

    Mesajları baştan sona okuduysanız sorun yok. Ancak tarafsız ve akıllı bir şekilde söylediklerimi ele alın, ön yargıyla bir donanıma bakarak değil. Dediklerimi de iyi anlamaya çalışın sadece mesajlarımda. Asıl anlatmak istediğime bakarsanız zaten olayda uzatacak bir şey yok ancak yazılanlar o kadar cahilce ve bir yere dayandırmadan ki yazmadan edemiyorum.

    Çalışır sistem ama ne kadar sağlıklı olur ne gerek var 550 ye az daha koyup sistemi daha rahat beslemek var iken neden sınırda çalışşın ben bunu diyorum sana sonra konular açılıyor ekran kartın çok ısınıyor işlemci darboğaz yapıyor neden ani fps düşüşleri yaşıyorum vs.. gibisinden power makinanın en önemli parçasıdır bana kalırsa ki eli ayağı düzgün bir psu lazım o sisteme illa corsair olacaksa cx 600 olsun




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.