Şimdi Ara

VOLVO XC 60 (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.782
Cevap
44
Favori
237.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hesheit hocamızın anketine cevabım D5-AWD,

    bir suvun olmazsa olmazı AWD 'dir. 2WD ler çakma suv gibi geliyor bana, bir jip gibi görünen önden çekişli araba, yerden yüksek bir arabayı hafif-off road, kar ve yağışlı şartlar için alırım, 4*4 değilse neden tercih edeyim ? bunlar benim D5-AWD tercih etme sebebimdir..
  • Sanırım bej direksiyon hakkında haklısınız,fikrimi değiştirdim siyah direksiyon ve vites topuzu tşkler..
    D3 ten yana gitmemin sebebi evimizde yüksek motorlu 2 adet aracımız var zaten,ayrıca D3'ün D'5'ten 20.000TL gibi ucuz ve çok önemli olmadasa vergi diliminden kaynaklanıyor.İkinci elin D3'ün D5'e nazaran daha kuvvetli ikinci el piyasası oluşucağını düşünüyorum,D5 daha az yaktığı halde.
    Yüksek hacimli motorları otobanda yada her ne şartla olursa olsun kullanması daha iyidir,bunu gayet iyi biliyorum.Yeterki D3 olsun demekten ziyade Volvo ve ekonomik şartlara uygun hareket etmekten yanayım.

    ohbenezor: Bende Erenköy'den geçicem aynı şekilde metrobüs en mantıklısı,saol.
  • Bir SUV FWD mi AWD mi olmalı? Ben her halükarda AWD derim. Ama FWD diyenleri de anlarım. Onları anlama sebeplerim: ülkemizdeki çoğu SUVun tekeri asfalttan başka birşey görmüyor. O yüzden çoğunun AWD olmasına gerek yok. İkinci sebep ise tabii ki yine bize özgü vergi düzeni. Bir türlü yapılamayan vergi reformu yüzünden saçma sapan şeylere dolaylı vergi ödüyoruz.

    Ancak, ben SUV alsam bir kere bunun sadece önden çekişli olduğunu kolay kolay kimseye söyleyemem. Diyelim akla macera düştü ya da gaza geldik, SUV da var, araziye çıkalım dedik ve çıktık. Sonra bizim araç önden patinaja başladı. Arka tekerler hareket dahi etmiyor. Artık varın gerisini siz düşünün :) Son olarak SUV zevki olan biri olmadığımı ama XC60'ı beğendiğimi ekleyeyim.
  • Bencede kesinlikle AWD olmalı bir SUV,fakat Xc60 SUV dan daha çok CUV'dir(crossover utility vehicle)kanaatimce,ama yinede AWD olmalıydı.Dediğin gibi yapılan vergi politikası yüzünden zevklerimizden ödün vermeden formül üretmeye çalışıyoruz..

    Yani ben çekinmeden,hatta kimse sormadan söylerim ön çekerli diye,sonuçta Volvo yapıp önümüze koyuyorsa bende alıp söylemeye çekinmem
    12 seneden beri jeep kullandım ama inan benim maceralar 7-8 kere Uludağ ve Kartalkaya'dan öteye geçmedi.
  • Güle güle kullanın çok güzel bir araç!!!!

    Kendi fiyat aralığıma uyan en iyi araç olarak ben Kugayı seçtim. Rakamı yükseltebilseydim almak isteyeceğim tek araç XC60 idi. Önceden 2000cc motor yoktu. Şimdi çıkmış ve fiyat da 100binTL' lerden başlıyo. Çok iyi diye düşünüyorum. Kuganın yakıt ortalaması 6.4' lerde. Bu araç nasıl olur acaba?
  • Ve benim görüşüm

    Volvo XC60 BMW X3'den kat kat güzel bir arabadııırrr!!:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ohbenezor


    @onurgoyunc
    teşekkürler

    @19can84

    Bugün 4x4 meraklısı bir arkadaşımla otomobiller üzerine muhabbet ederken "abi evoque 4x2 de üretilecekmiş" dedi, ben de "yok abi land rover girmez iki çeker işine" dedim. Demek ki dediği doğruymuş.




    evoque'ı bırakın freelander'ın bile 2 çeker versiyonu var. mercedes glk'nın hatta escalade, navigator gibi full size suv lerin bile 2 çeker versiyonları var.

    bana kalırsa bu bir aks boşa dönünce gücü diğerine yönlendirmeye dayalı sistemlerin partikte tork vektoring özellikli esp den daha fazla yapabileceği pek bir şey yok.

    arac momentumunu yitirip ön lastik tutunamayacak duruma gelmiş ise, arka lastik de büyük ihtimalle tutunamayacaktır. sürekli 4 çeker olmadığı sürece yararı istisnai ban göre.




  • AWD ( yeni nesil haldex) , gelişmiş esp ile mukayese edilemez bile,,,

    http://www.youtube.com/watch?v=d6yCT0STFTc

    test sürüşü yapanın yorumlarını dikkatli dinlersen awd nin(ingilizcen varsa tabi ), tahminin çok ötesinde olduğunu görüceksin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinozkan

    AWD ( yeni nesil haldex) , gelişmiş esp ile mukayese edilemez bile,,,

    http://www.youtube.com/watch?v=d6yCT0STFTc

    test sürüşü yapanın yorumlarını dikkatli dinlersen awd nin(ingilizcen varsa tabi ), tahminin çok ötesinde olduğunu görüceksin...


    videoyu izledim, bunun dışında onlarca başka video da izlemiştim.

    arabanın volvo klasiği mukavemeti çok yüksek bir şasisi var, güzel de bir süspansiyonu var, zaten geriye kalan şeylerle ilgilenen adamın da xc60 ile işi yok.

    3 tekeri buza koyup 4.yü asfaltta tutmak da hakikaten sağlam bir hayal gücü ürünü.




  • ben de xc60 ın awd olması gerektiğini düşünenlerdenim. dönem dönem aracın patinaja düştüğü, önden veya arkadan çekişin araca yetmediği zamanlar oluyor. ya da ben şöför koltuğunda bunu hissediyorum. bilhassa torku yüksek araçlarda tutunma sorunu yaşandığını düşünüyorum. awd benim nezdimde olmazsa olmaz bir durum.
  • Tabii ki AWD!!!! Ben karlı buzlu mevsimde faydasını sürekli görüyorum. Araç yolda çok iyi kalıyor ve yola çok iyi tutunuyor. Bu his bile AWD seçmek için fazlasıyla yeterli!!:)
  • Ben bir soru sormak istiyorum. R dizayn oldugunda koltuklar nasıl oluyor. Spor koltuk mü oluyor yoksa koltuk desenimi değişiyor sadece. Standar koltuğun altan bacaklari yeterince desteklemedigini düşünüyorum. Acaba r dizaynın koltukları daha iyi olabilir mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ycg61

    Ben bir soru sormak istiyorum. R dizayn oldugunda koltuklar nasıl oluyor. Spor koltuk mü oluyor yoksa koltuk desenimi değişiyor sadece. Standar koltuğun altan bacaklari yeterince desteklemedigini düşünüyorum. Acaba r dizaynın koltukları daha iyi olabilir mı?



    Ben 1.82 boyumla koltukta çok rahat olduğumu söyleyebilriim, resmen koltuğun içine gömülüyorsunuz.

    R-design koltukta koltuğun hem döşemesi hem de formu farklı, kalça ve bel ve omuz destekleri daha fazla. Aşağıdaki resimde standart versiyon ile r-design arasındaki koltuk ve direksiyon farklarını görebilirsiniz.

    />




  • Cevap için çok teşekkür ederim. özellikle şekil ile açıklaman çok güzel olmuş. emeğine sağlık. ancak ben daha çok oturma bölümü ile ilgileniyorum. yan destekler cok daha iyi r dizaynda ancak, şu m paket bmw deki yada sline audi deki gibi bir spor koltuk yok sanırım. showroom da bir kez daha bakacağım xc60 a, belki yanlış değerlendirmişimdir. (benim boyum 1,87, ikimiz arasında pek fark olacağını sanmam.)
    bir şey daha soracağım, Ankarada iki volvo bayii var ve ikisinde de deneme otomobili yok, İstanbul da bildiğiniz bir bayi varmı deneme sürüşü için , teşekkür ederim
  • Avcılar mezcarda xc60 test aracı mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ohbenezor

    Avcılar mezcarda xc60 test aracı mevcut.


    teşekkürler.
    tekrar baktım arabaya koltuklarda sorun yok. ilk değerlendirme galiba biraz aceleye gelmiş. ben bu arabaya karar verdim. ancak mayıstan önce alma şansımız yok . mayısa kadar beklersek te ağustos ta 2012
    model olarak almak daha iyi olur sanırım. 2012 modellerde önde led sis lambası olacakmış herhalde. arabanın alternatifi ya X3 olur ya da Q5. x3 ün ön tasarımı yine olmamış yenilenmeye rağmen, Q5 te dıştan volvo kadar etkileyici gelmiyor bana , içi de şuan kullandığın audi A4 ile aynı , yeni bir araç almışım hissi olmayacak .
    bi diğer şey de adaptif cruse kontrol(ACC) hakkında ne düşünüyorsunuz. ACC alınırsa, çok düşük hızlarda bile kullanılabiliyormuş, sizce yoğun trafikte işe yarar mı?
    sürücü destek paketine 6700 TL ek ücret istiyorlar. ACC ve fren destekli çarpışma uyarı sistemi ve sürücü uyarı kontrolü(DAC) diye iki donanımı içeriyor. sizce değer mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycg61 -- 16 Şubat 2011; 13:32:16 >




  • @ ycg 61

    ACC ile S60 - II Lansmanında tanışmıştım, bence Istanbul trafiği için harika bir çözüm...
    Hız limiti ve adapte olunacak takip mesafesini kendiniz belirliyorsunuz sonrasında ne gaz ne fren, geriye sadece direksiyonu çevirmek kalıyor.
    Öndeki aracın ani yol/şerit değiştirmesinde ise devre dışı oluyor...

    6.700 TL az para değil ama toplam rakam içerisinde kaynar gider bence

    Mayıs teslim herhalde 2.0 R için geçerli ? Şimdiden hayırlı olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dejavu227

    Arkadaşlar bende bugün XC60 D3 içinfiyat teklifi aldım.
    Premium + Advance Paket,anahtarzı çalıştırma,bej rengi direksiyon ve vites,ön park sesorü,deri döşeme,sunroof,18 jant,dekor iç kaplamalı direksiyon
    119,000 TL gibi bir fiyat çıktı,aracı haziran ortası gibi teslim edilebildiğini söylediler.Sizce daha iyi bir fiyat teklifi alabileceğim yer varmıdır,aldığım paket için ne düşünüyorsunuz?
    Kısacası tavsiyelerinizi merakla bekliyorum....

    msjınıza cvp yazamadım özür...işlerden ancak foruma bakabildim...

    siz karar vermişsiniz galiba şimden hayırlı olsun...

    ama doğru bi karar vermişsiniz,umarım memnun kalırsınız.ufak tefek detay hatalar dışında ödenen bedelin karşılığını veren bi araç xc 60,benimde yaşım 32 ama aracın sportifliği yaşıma uyuyor diye düşünüyorum.range ile kıyaslamıyım ona vereceğiniz parayla bitane kendinize bitanede ailenize xc 60 alabilirsiniz,bence parasını hakeden bi araç değil range...
    benimkinde d5 awd 205 ps motor var ,
    istanbul bakırköy ağırlıklı trafikte 9-9.5 arası yakıyor
    istanbul-ankara otobandaki değeri ise 8 lt
    performansı ise gayet yeterli,
    2.0d de 400 nm torkla pek aratmaz herhalde ama kullanmadım tabi...
    bu arada formun ismini nereden değişeceğimi bulamadım,yardımcı olunursa değişiriz tabi yeni motorlar eklenince gerekir...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dejavu227

    Arkadaşlar bende bugün XC60 D3 içinfiyat teklifi aldım.
    Premium + Advance Paket,anahtarzı çalıştırma,bej rengi direksiyon ve vites,ön park sesorü,deri döşeme,sunroof,18 jant,dekor iç kaplamalı direksiyon
    119,000 TL gibi bir fiyat çıktı,aracı haziran ortası gibi teslim edilebildiğini söylediler.Sizce daha iyi bir fiyat teklifi alabileceğim yer varmıdır,aldığım paket için ne düşünüyorsunuz?
    Kısacası tavsiyelerinizi merakla bekliyorum....

    bu arada 4 ay araba için bekletmek nasıl bi pazarlamadır anlamak imkansız...çok ayıp volvo çok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ohbenezor

    Yeni araçlar hayırlı olsun arkadaşlar.

    Yakıt tüketimi şehir içinde 12lt nin altına düşmüyor. Otobanda 100km süratte 7 lt yakıyor. Yanlız arkadaşlar araç 100'den sonra çok seri ve insan sürekli gaza basmak istiyor, bir kaç saniyede 170, 180'e çıkıyor. Powershift şanzımanın vites değiştirdiğini neredeyse hissetmiyorsunuz. Bu şekilde devirli kullanırsanız tüketim 15 litreyi buluyor.

    Ben sürekli cruise açık gidiyorum, cruise yakıt tüketimini olumlu yönde etkiliyor. Ancak iç mekan hava kalitesi için klima da sürekli açık bu da tüketimi olumsuz etkiliyor.

    Arabada çıt yok, vibrasyon yok. 163 beygirlik D3 yerine 203 beygirlik bu motoru seçtiğim için çok memnunum.

    Yeni birkaç resim ekleyeyim;

     VOLVO XC 60

     VOLVO XC 60

     VOLVO XC 60

     VOLVO XC 60



    tekrar hayırlı olsun,lastik ebatlarınız nedir?235 mi 255 mi...




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.