Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (978. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.612
Cevap
154
Favori
1.404.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 976977978979980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @programmer_onur


    Onur hocam merhaba. Konu hakkında bilgin var mıdır ? Servise filan sormuş muydun daha önce kilometreden bağımsız kaç yılda bir değişmesi gerekir ?

  • Eskiden yıl veya yıllık km düzeninde giderdi sanki bu işler. Şu anda rutin bakım periyodu T3 için 1 yıl ya da 30.000 km olduğundan hangi seçenek önde ise ona göre bakım işlemlerini yapıyor olmalılar yetkili serviste. Özeller esnetiyor bu işeri kafalarına göre. ( ben sormadım servise, yorum yapıyorum:)

  • haacar kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Aynı T3 aracımız henüz 40 bin km dolayında. 2017 Ocak çıkışlı. Özel usta var tanıdık, triger falan değişiminden hiç söz etmedi bu seneki son bakımda. Sizin km kaç? Eğer bilgi alırsam size söylerim değişim şartları hakkında.

    Bu arada V kayışı ile triger kayışı tamamen farklı aksamlar diye biliyorum. Trigerde valflerin zamanlaması söz konusu, V kayışı şarj etme ve motor soğutma ile ilgili daha çok benim bildiğim.

    Edit: Az önce ustaya sordum. 7 yıl 180.000 km dedi hocam triger için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Temmuz 2023; 13:45:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,


    Son 1 aydır karşılaştığım bir problemi paylaşmak istiyorum. (Yaz olduğu için çok açmasam da) Arabanın fanını sıcağa götürdüğümde kötü (hafif ekşimsi) bir koku geliyor.


    Soğuğa çevirirsem veya klimayı soğukta açarsam koku gidiyor ve bir daha da hiç gelmiyor. Ancak sıcağa döndürdüğümde hemen hafif ekşimsi koku geri geliyor. Bunu devirdaim modu açık olsun ya da olmasın yapıyor. Koku gider belki diye hem devirdaim modu açık hem de kapalıyken en sıcakta 15 dakika kadar en yüksek ayarda fanı çalıştırdım; ancak hiçbir etkisi olmadı.


    İnternetten Würth'ün koku bombasını aldım; onu deneyeceğim. Ancak çok fayda sağlayacağını sanmıyorum.


    Tecrübe eden veya bir fikri olan var mı? Araç 55.000 km'de ve 2018 model. T3 motor.

  • Dr.Bah kullanıcısına yanıt
    Klimadan kabine doğru gelen hava kanallarında yoğuşma veya nem kaynaklı bakteri/mantar üremiş ve kokuya neden oluyor olabilir. Araç modelinden bağımsız olarak bu gibi durumlarda kalbindeki havalandırma ızgaralarından motora doğru hortum sarkıtıp kanalları dezenfekte ediyorlar genelde hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım, teşekkürler. İnternette görmüştüm o tip ürünleri. Olmadı onları da denerim.


    Kabin filtresi değişeli henüz birkaç ay oldu ve biraz önce kabin filtresini söküp, incelediğimde filtrede hiçbir koku olmadığını gördüm. Muhtemelen dediğiniz gibi hava kanallarında bir şey büyüdü.

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Onur hocam, benim aracım da 40 bin km de ancak 7 yaşında olduğu için değiştirmemiz gerekiyor anlaşılan. Cevap için çok teşekkür ederim.

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Arabayı ilk aldığımda sormuştum. Bursa yetkili servisi 8 yıl veya 240 bin km demişti. Benim de aracım 2018 T3.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lastikler 4 yılda bir değişir

  • @programmer_onur @T.Y. @mtoker06 @gyneco


    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. bugün Ankara Arkas yetkili servise sordum. Triger seti V kayış komple değişim için parça 7000 TL, işçilik de yaklaşık 2000 TL toplam 9000 TL olur dediler. Devridaim değişmesine gerek yokmuş. Değiştirmek istersek sırf parça fiyatı 12500 TL dediler.


    Değişim aralığı ise 10 yıl 240 bin km dediler. Ancak 7 veya 8 yıldan fazlasına bırakmamak lazım dediler.

  • 2011 Volvo S60 aracımın kalorifer (havalandırma) fan motoru kış aylarında düşük devirde çalışırken ince bir ses yapıyor (tarifi zor, çekirge sesi gibi). Çözüm için fan motorunun değişmesi gerekiyor diyenler var, ama motor çok dipte bir yere konulmuş ve sökülmesi çok zor. İnternette söküm videoları var, ama onlar dahi çok uzun sürüyor ve ek söküm aparatları gerektiriyor. Başka bir videoda ise motorun fan milinin dibine fan tarafındaki deliklerden WD40 sıkarak ses yapan burcu yağlıyorlar ve bunun sesi birkaç yıllığına kestiğini söylüyorlar. Dün denedim ve gerçekten motor çok daha sessiz çalışmaya başladı, ama kışın ses geri gelir mi bilmiyorum. Eğer kışın siz de bu problemi yaşıyorsanız havalar sıcakken klipsleri kırmadan sileceklerin altındaki plastik paneli söküp şimdiden bu bakımı yapabilirsiniz. Aşağıya denk geldiğim o videoyu ve benim yaptığım işlemin fotoğraflarını ekliyorum. Bu çözüm P3 serisi tüm Volvo araçlara uygulanabiliyor (XC60, XC70, S60, V60, vs). WD40 temizlik için kullanılır, iyi bir yağlayıcı değildir derler ama eğer bu işlem yeterli ise 2-3 senede bir bunu yapmak dert değil. Son fotoğrafta fan motorunun milinin dibini işaretledim, o noktaya başka türlü yağ ulaştırmak daha zor geldi bana. Sprey formda ince yağ önerilerine açığım.

    Koray


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'Greg Quirinyoutube
    This video will show you how easy it is to fix a noisy blower fan on your Volvo XC60, XC70, XC90 and other Volvo vehicles as well. Replacing the fan motor is a difficult task on most Volvos and can set you back a couple thousand if you take it to the dealer. My $5 dollar 10 minute fix will hold you over for 2 to 4 years with out any issues.
    https://www.youtube.com/watch?v=PDuow8GQT98


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 25 Temmuz 2023; 15:20:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar volvos60 için en kaliteli polen yağ hava filtresi ve motor yağı ne önerirsiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Merhaba farlarınız mercekli mi yoksa halojen miydi ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mokaramokar M kullanıcısına yanıt

    Mercek far...

  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Bir yorumda gece çok dağıldığı ve karşıdan gelenin gözlerini aldığı yazmışlar, böyle bir sorun oldu mu.Benim kısa far arızası verdi set olarak değiştirmek istiyorum da ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar benim 2015 model s60 aracımda bilgi simgesi aktif oldu bende hayırdır deyip mesajlara baktım bir mesaj gözüküyor mesaja ok deyinde aracın simgesi çıkıyor ama mesaj okumadı yok neden olabilir .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtoker06 kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Geriye dönük mesajları okurken denk geldim. Aldığınız cihazın markası, modeli neydi? Aracın orijinal menüleri iptal olmuyor değil mi, Carplay ek olarak geliyor?


    Bir de hemen bir alttaki mesajınıza istinaden soracağım. Vdash cihazı/yazılımı özel servislerde bulunuyor mu? İzmir veya Ankara'da özellik aktifleştirmeyi (navigasyon, uzaktan çalıştırma, bulabilirsem kamera vs.) ucuza yaptırabileceğim bir yer biliyor musunuz?

  • Merhabalar,

    Geçen hafta 200bin km'deki 2011 Volvo S60 1.6D manuel vites aracımın şanzıman yağını ve direksiyon hidrolik yağını değiştirdim. Şanzımanın yağı büyük ihtimalle hiç değişmemiştir. Çıkan yağ yanık kokuyordu ve rengi kırmızıydı. FORD WSS-M2C200-D2 spesifikasyonuna uygun Motul Multi DTCF şanzıman yağından 1.7 lt koydum (yaklaşık 500TL). Tapaları 35Nm tork ile sıkıştırdım. Şanzımanın sesi azaldı ve vites geçişleri yumuşadı. Direksiyon hidrolik yağını da FORD WSS-M2C204-A2 spesifikasyonuna uygun 2 lt FMY (orijinal Ford ürünü) yağ ile değiştirdim (yaklaşık 800TL). Yağın rengi koyu kahverengiden orijinal yeşil rengine döndü. Bu araçlarda elektrikli direksiyon pompası var ve ince yüksek frekanslı bir ses yapıyor. Özellikle direksiyonu sağa sola son noktasına çevirip tutunca sesi daha iyi duyarsınız. Yağı değiştirdikten sonra ses kesildi. Her iki işlem de yaklaşık bir saat sürdü. Aşağıya direksiyon hidroliğini sisteme hava aldırmadan nasıl yapılacağını gösteren youtube videosunu da ekliyorum, aynen o şekilde yaptım ve sadece 2lt yağ ile sistem tamamen temiz yağa döndü. MMT6 şanzıman yağı değişimini gösteren Youtube videosunu da ekliyorum.

    Bu işleri yaparken aracın altında traversi (subframe) araca tutturan soldaki braketin somun başlı vidalarının eksik olduğunu fark ettim, diğer tarafın vidaları da elle çıkarılacak kadar gevşemişti. Tehlikeli bir durumu ucuz atlamışım. 6 sene önce debriyaj balatası değişmişti, o zaman doğru sıkılmadığını ya da loctite sürülmediğini düşünüyorum. Araç duruş kalkışlarda tak tuk ses yapıyormuş ama bu durum zamanla yavaş yavaş geliştiği için fark edememişim. 4 tane yeni vidayı Arkas Volvo'dan satın aldım (tanesi 68TL) ve doğru tork değeri (24Nm) ile mavi loctite sürüp taktım. Aşağıda fotoğraflarını koyuyorum. Belki sizlerin araçlarınızda da benzer gürültüler vardır, o vidaları kontrol edin. Vidanın adı Subframe Bracket Bolt - parça no Volvo 989966.

    Basit bakımlarla aracınızın ömrünü uzatmak ve konforu artırmak mümkün. Bu bakımlar için iki kriko, lokma takımları, tork anahtarı ve geniş ağızlı pense ile şeffaf hortumlar ve büyük şırınga kullandım. Keyifli ve kolay bir işti.

    K.


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'volvoswedenyoutube
    Flushing power steering fluid on my 2009 XC70 T6. Power steering fluid part number is : 30741424 I have used 3 bottles of 1L.
    https://www.youtube.com/watch?si=TW2NqC4S5YxxMGfv&v=Op6vqOlutTE&feature=youtu.be


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'Alan Howattyoutube
    Ford Mondeo Mk4, Manual Gearbox Oil Change. There is no requirement to replace the gearbox oil on a manual ford mondeo transmittion but showing here how you can replace the gearbox oil if required.
    https://www.youtube.com/watch?si=KDptgst7bw8_MYQA&v=AvKC-AZ7Dk0&feature=youtu.be



    Ford MMT6 6 vites manuel şanzıman yağı değişim tapaları :

     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'



    Ford elektrikli direksiyon hidrolik yağı değişimi:

     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'

    Eksik travers braket vidaları ve tork değerleri:



     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 9 Eylül 2023; 22:21:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba herkese. Garantinin bitmesi ve servis ücretlerinin yüksekliği sebebiyle bu seneden itibaren özel servise gitmeyi düşünüyorum. İzmir'de önerebileceğiniz servisler nelerdir? Volege, Volmar ve Şerif Usta'dan bahsedilmiş konuda, ancak hangisi iyidir sizlerin de görüşünü almak istedim. Aracım 2017 T3.

  • Merhabalar,


    2011 S60 1.6D aracımda bir süredir trim sesinden şikayetçiydim, çözüm için trime odaklanıyordum. Ama son bir aydır da alt devirlerde içeride gürültü ve titreşim çok artmıştı. Ustam motor kulaklarının çöktüğünü söyledi. Servisten orijinal motor kulaklarını aldım ve montajını arkadaşımla kendim yaptım. Montajı zor değil, motoru alttan araya takoz koyarak krikoyla desteklemek gerekiyor. 15mm ve 18mm somunları torklu anahtar ile söküp 80Nm kuvvetinde sıkıyorsunuz. Sol takoz için akü ve hava kutusunun sökülmesi gerekiyor; ayrıca sigorta kutusunun biraz kaydırılması gerekiyor. Altta şanzımanı şaseye bağlayan bir kulak daha var, onu Febi Bilstein marka aldım. Onun vidası çok sıkı olduğu için ben sökemedim, ustaya taktırdım.


    Sonuçta araç içinde gürültü kalmadı, kasislerden geçerken ya da hızlanırken aracın tepkisi çok daha net oldu. İnanılmaz bir değişim, sanki 0km araca biniyor gibiyim şu anda. Bu araçlardaki motor kulaklarının içi yağ dolu, çöktüğü zaman motor direkt şaseye oturuyor. Öyle ki, içeri şanzıman sesini dahi veriyormuş, o da kesildi. Orijinal takılmasını tavsiye ediyorlar. Fiyatı biraz yüksek ama değer. Aracın kullanımına bağlı olarak kauçuk bir süre sonra niteliğini yitiriyor. Benim aracımda üç takoz da bozuktu. Yavaş yavaş değişen bir şey olduğu için sürekli kullandığınız araçta fark etmek zor. Belki de 2-3 sene önce değiştirmem lazımdı. Aracı yıllanmış herkese kontrol etmesini tavsiye ederim...


    Motor sol kulağı Volvo 31262710 - ~4200TL

    Motor sağ kulağı Volvo 31304038 - ~2600TL

    Motor alt kulağı Febi Bilstein 32676 - ~1000TL (orijinal Volvo kodu 30680705)




     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'


     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 26 Kasım 2023; 23:37:34 >




  • 
Sayfa: önceki 976977978979980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.