Şimdi Ara

VodafoneNET kullananlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 10 MB hızında vodafone dan internet almayı düşünüyorum. Vodafone bu konuda nasıldır tecrübeli ve kullanan arkadaşlar deneyimlerini bizlerle paylaşabilir mi? Pişman olur muyuz aldığımıza acaba?



  • Ben fiber olarak kullanıyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Ama dsl hizmetinden memnun olmayan çok insan denk geldi. Fiber altyapın varsa düşünebilirsin.
  • Vodafone adsl paketleri pahalı değil mi? Ben 2 sene kullandım fiyatlar artınca iptal ettirmiştim. Bu süre zarfında hiç sıkıntı yaşamadım.
  • Vodafone faturalı hat kullandığım için 10 Mbps hızında 60 tl ye veriyorlar diğer sunuculara göre biraz daha uygun. Fakat hiç kullanmadığım için kararsızım. Fiber alt yapısı olmadığı için mecbur adsl kullanıcaz.
  • Adsl ise rezil. Bölgenize 90 Mbit veririz dediler, 64 Mbit sözleşme yaptım, 130 lira ödüyorum, 20 Mbit alıyorum, o da kopup duruyor. Az önce bir daha koptu ve 12.25 TL maddi zarara uğradım.
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    modem hat değerlerini paylaşın bakalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart0201

    modem hat değerlerini paylaşın bakalım
    İlk defa bu kadar düşük error pkts görüyorum. Normalde 1000-2000-3000 diye gider.

    VodafoneNET kullananlar?
  • Merhabalar, vodafone fibermax çalışanıyim. Fiberde hız konusunda garanti veririm ama xdsl altyapıda alternatif firmalara bir bakın derim. Binanizda ki komşularıniza sorun, ne kullanıyorlar, memnunlar mi. Ona göre tercih yapmanız daha doğru olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkosucu -- 9 Ağustos 2019; 11:57:56 >
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    25 MBps tanımlamışlar hat zayıflaması ankastre ölçüm yaptırın belki kablo da veya santral deki port da sıkıntı var
  • burakkosucu kullanıcısına yanıt
    bayram'a özel fiber çekip hediye eder misin bayram hediyesi olsun sizden hatıra diye saklarım açıkçası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart0201

    25 MBps tanımlamışlar hat zayıflaması ankastre ölçüm yaptırın belki kablo da veya santral deki port da sıkıntı var
    Altyapı yok diyorlar; ancak bu kadar diyorlar. Superonline'ı kapatıp Vodafone'a geçtiğimde gelen Türk Telekom yetkilileri de telefon kutusundan yaptıkları ölçümde en fazla 20 alırsın demişlerdi; biz de dedik "Vodafone 90 gelir dedi, 64'e imza attık" diye, Telekomcular da altyapı yok, imkansız demişti. Yapabileceğimiz bir şey olup olmadığını sorduğumuzda ise hiçbir şey yapamayacağımızı, "ne kadar arıza kaydı bıraksanız da böyle gelip, bakıp, yapacak bir şey olmadığı için gideceğiz" demişlerdi.

    İşin aslı bizim mahallenin dört bir yanından yıllardır fiber kablolar geçiyor. Hatta bir tanesi tam kapımızın önünden geçiyor. Döşenirken sormuştuk, 200 metre ilerideki ilkokula çektiklerini söylemişlerdi. Yıllardır birçok defa fiber başvurusu yapmamıza rağmen hiçbir şirket bir tane olsun kutu takamadı halihazırda fiber geçen yere.

    Bu arada duyduğum kadarıyla bu sitedeki en iyi interneti alan benmişim. Çaprazdaki ve arkadaki evlerde "1 mbit bile gelmiyor" diyenler vardı. Karşımız 8 mbit alamıyor. Vodafone müşteri hizmetlerine sorduğumuzda "Saha ekibinde çalışan çocuk nasıl becerdi bilmiyorum ama sanırım size iki port birden bağlamış; başka internet sağlıyıcısına geçseniz bile sakın portunuzu taşımayın" diye uyarmıştı bizi; yoksa böyle 20-23 Mbit alamazmışız. Doğru mudur, böyle bir şey yapılabilir mi bilmiyorum.

    Zaten bu altyapı sorgulamalara adres girdiğimde "7-8 Mbit ADSL alabilirsiniz" gibi saçma şeyler söylüyor ama benim halihazırdaki hizmetimden 23 mbit VDSL alıyorum. Bu yüzden 2 yılı geçmesine rağmen sözleşmemi yenilemedim; öncesinde 90 tl falandı, şimdi aylık 130-140 TL gibi bir şey ödüyorum.




  • Haplo kullanıcısına yanıt
    hat zayıflaması fazla ankastre ölçüm yapmanız da durum belli olur sizin hat değerleri buyuk ihtimale kablo kaynaklık diye düşüyorum

    isterseniz 24 MBps veya 35 MBps taahhüt yaparsınız sıkıntı olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 10 Ağustos 2019; 13:33:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart0201

    hat zayıflaması fazla ankastre ölçüm yapmanız da durum belli olur sizin hat değerleri buyuk ihtimale kablo kaynaklık diye düşüyorum

    isterseniz 24 MBps veya 35 MBps taahhüt yaparsınız sıkıntı olmaz
    Sıkıntı şurada; yapmıyorlar.

    En fazla 8 verebiliriz diye maksimum 8'lik sözleşme yapıyorlar. 16-24-35 gibi sözleşmeler imzalayamıyorum. Mesela benim sözleşmem 64'lüktü, bittikten sonra yenileyemedik. Müşteri hizmetleri bize "adresinize 64 mbit tanımlayamıyoruz; sistemde çıkmıyor" diyip durdu. Kaç vereceksiniz sorusuna da 8 diyorlar. Şimdi ben 23 mbit alırken neden kalkıp 8 mbitlik sözleşme yapayım ki, mal mıyım? Bu yüzden sözleşmesiz devam ediyoruz.

    Kablo konusunda da bir problem varsa da evin içinde değil; telefon kutusu ile santral arasında olduğuna eminim. Telefon kutusundaki metal bağlantılar dış etmenlere bağlı olarak küften yeşile dönmüş durumda. Arayıp "durum böyle böyle, bu telefon kutusunu değiştirin" dedik; Türk Telekom'un kimi mal çalışanları gelmiş, benim çalışan hattımın kablosunu kesip 1 metrelik yeni hat bağlamış gitmiş. Durumu anlayana kadar iki gün internetsiz kaldım. Sonra tesadüf komşu "telekomcular geldi, bir şeyler yapıp gittiler" deyince anladım durumu. Gittim komşudan merdiven buldum, akşam karanlığında telefon kutusuna tırmandım, internetimi yeni atadıkları hatta bağladım, internet geldi. Telefon kutusundaki bağlantılar hâla yemyeşil pas içerisinde; tutsan koparırsın.

    Bu ülkenin büyük genelinde iş anlayışı da işi yapanlar da böyle savsak.




  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Turk telekom planlama ile gorusun derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.