Şimdi Ara

Vodafonenet İptal süreci, müş. hizmetlerinin fütursuzca sıktığı yalanlar ve yanlış bilgilendirmeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hattın yasal sahibi ben değilim bu yüzden müşteri hizmetleriyle iletişim kurmak iki kat daha zorlu oldu.(yasal sahibi ablam)


    06/09/2019'da VodafoneNet'ten 24 ay taahhütlü 16mbps download 2upload bir internet aboneliğim başlamış ve yanında da kabloTV kampanyası mevcut.


    Pandemi yüzünden ablamın yanına yerleştim ve 1 senedir burada yaşıyorum. İnternetin rezilliği yüzünden ilk kez 2021 şubat ayında Vodafone müşteri hizmetlerini aradım ve aboneliği feshetmem dahilinde ne kadar bir ücret çıkacağına dair bilgi istedim. Şubattan-Eylüle 7 aylık bir taahhüt kalmış ve yaklaşık 700 lira gibi bir cayma bedeli tarafınıza yansır dediler ve konuyu kapattım kullanmaya devam ettim.

    Faturaya da baktığımda 83 liralık faturada aylık 100 lira gibi bir indirim olduğunu görebiliyorum açıkcası bu bilgi bana doğru gibi geliyor.(emin değilim)


    Dananın kuyruğu 5 Mayıs 2021 de kopuyor. Vodafone net ablamı arıyor ve hızınızı arttırcaz süper internetiniz olcak vuhu diyip ablama 24mbps download 2 mbps upload interneti ilk 4 ay mı ne 79 liraya sonra 93 liraya gelecek şekilde 24 ay taahhütlü onaylattırıyorlar. Aynı gün, ablam beni aradılar interneti hızlandırmak için vs dediğinde bende müşteri hizmetlerini aradım direkt yanlışlık olmuş yeterli bilgisi olmayan insanı kandırıp paket onaylatmışsınız ben bunu iptal ettirmek istiyorum dedim. O gün benimle konuşan müşteri temsilcisi arkadaş önüne her hangi bir şey gelmediğini söyledi. Eğer yeni taahhüt işleme girerse eskisi düşer direkt abonelik iptal işlemi başlatabilirsiniz ve cayma bedeli falan ödemeden işlemi bitirirsiniz gibi bir söylemle bilgilendirdi beni bende yeni taahhütün devreye girmesini bekledim. Aynı gün farklı bir temsilciyle yaptığım konuşmada yeni tahhütü iptal edersiniz eskisini kullanmaya devam edersiniz diye bir bilgi verildiğini bile hatırlıyorum (bu kısım benden kaynaklı bir hata olabilir emin değilim).


    7 mayıs gecesi saat 02:00 da internet 1 saatliğine falan kesintiye uğradı. Eveet! yeni taahhüt başlamış. Şu görüşmeleri kendim kayıt almadığıma o kadar pişmanım ki şuan sadece müşteri hizmetlerini aradığım saatlere bakarak verilen bilgileri anlatmaya çalışıyorum. Gece 2de 2 kez aramışım yeni taahhüt devreye girdi iptal etmek istiyorum diye 2'sinde de sistem çalışmıyor sonra arayın dediler. 7/24 hizmet veren müşteri hizmetleri ne hikmetse her gece aradığımda sistemleri bozuk çalışmıyor neyse bu kısımla değil olayım.


    7 mayıs Gündüzü her biri ortalama 15 dk süren müşteri hizmetleri aramam mevcut. Bir tanesine abonelik iptali için işlem başlatmasını vs söyledim ve e-devletten fesih işlemi başlatmam gerektiğine dair bilgilendirildim. Aradığım her müşteri temsilcisine çıkabilecek cayma bedelini öğrenmek istediğimi söyledim ve sonuçlar birbirinden tamamen alakasız aboneliği iptal etmemem için söylenmiş yalanlardı.

    1- Yeni Taahhüt başlamış bunun kurulum ücreti falan vardır 300 lira ordan çıkar

    2- Yeni taahhütünüzün ilk günü iptal işlemi başlatıyorsunuz o yüzden eski taahhütten cayma bedeli hesaplanır 4 ay kalmış 400 lira ordan gelir ve kurulum ücreti vs olur yaklaşık 700 lira ödersiniz

    3- Eski taahhütünüzden 400 lira gelir yeni tahhütünüzdende ilk günün indirimini ödersiniz 450 civarı bir cayma bedeli çıkar

    4- eski taahhütünüzden 400 lira gelir ve 300 lira "ceza bedeli" ödersiniz yaklaşık 700 lira

    5.yi hatırlamıyorum bile o kadar gelişi güzel atılmış yalanlardı ki en son aradığım temsilciye diğerlerinide şikayet ettim ve hakkınızda işlem başlatmak istediğimi söyledim o da bana başlatsanız bile sonuç alamazsınız çünkü abonelik iptal olmadan net bir fiyat söyleyemiyoruz ancak hesaplayıp söyleyebiliyoruz gibi saçma bir şey söyledi ben de sinirlerime hakim olamayıp artık 300 lira biriniz diyor 700 lira biriniz diyor kafanızdan sallıyorsunuz ve işlem başlatsam bile sonuç alamayacağımı söylüyorsunuz bir şey bilmiyorsunuz yardımcıda olamadınız diyip yüzüne kapattım.


    neyse 7 sinde e-devletten fesih işlemi başlattım ve 8 inde ablamı aradılar ve bu sefer konuşmayı ben yapmak için telefonu aldım. Müşteri temsilcisi arkadaş neden iptal etmek istiyorsunuz gelin etmeyin şöyle paketimiz var böyle paketimiz var diyip ikna etmeye çalışıyordu hala, beni ikna edemeyeceğini ve iptal işlemini gerçekleştirmesini istediğim her söylemimde lütfen hattın yasal sahibini telefona verir misiniz onunla konuşmalıyım diyerek hiç konuşturmadı beni sağolsun en sonunda modeminizi 10 gün içerisinde mng 541 koduyla tafamıza kargolamanız gerekiyor aksi takdirde modem ücreti yansır diye bilgilendirdi başka bir şey söylemedi en son telefonu kapatan taraf ben oldum.(bu kısım biraz garip geldi şuanda düşününce o yüzden verdim bu detayı)



    11 mayısta eksiksiz kutusunda ayarladım cihazları ve teyit etmek amaçlı bir kez daha aradım müşteri hizmetlerini Mng 541 koduyla modeminizi size yollayacağım fakat elimde sizin kampanyanızdan gelen kablotv kutusu var bunu nereye yollamam lazım diye sorduğumda o anki arkadaş kontrolleri sağlayıp bir kaç dakika beklettikten sonra aynı adrese aynı kargo koduyla yollamam gerektiğini söyledi ve ben 11 mayısta 2 modemide yolladım.



    Ve geldik 21 mayısa bugün e-devletten vodafone net fesih işlemimin sonuçlandığını ve 83 lira bir borcum olduğunu gördüm ve bunu son ayın faturası olarak düşünüp ödedim ama tarihlere baktığımda 2019 dan 7 mayısa gelen bir tarih gördüm ne bir cayma bedeli var ne bir yeni taahhütten gelen ekstra bir 20-30 lira bir indirim bedeli. Bütün e-devleti kolaçan ettim cayma bedeli olarak gözüken her hangi bir kutucuk göremedim ve bunu yaparken kabloTV aboneliğimin sonlanmadığını ne hikmetse 6 mayısta yeni bir kabloTv aboneliğimin başladığını fark ettim.


    21 mayısta yani bugün tekrardan vodafoneNet müşteri hizmetlerini aradım ve sizinle işim yok diyip direkt kabloTv aboneliğim sonlanmamış bunun üzerine aradım dedim. Müşteri temsilcisi arkadaş vodafone ile alakası olmadığını türksatı arayıp ordan iptal ettirmem gerektiğini söyledi ve isterseniz sizi türksat ile konuşabileceginiz bir birime bağlayabilirim dedi ve hatta kalmamı söyledi 1dk sonra yüzüme kapattı telefonu :). neyse kendim telefonunu bulup türksat müşteri hizmetlerine bağlandım aboneliğim devam ediyor ne yapmam lazım modeminizi falan vodafone un söylediği şekilde kargoladım vs ekledim. Türksat müşteri temsilcisi vodafone harici bizi arayıp aboneliğinizi iptal etmem gerektiğini söyledi ve ben bir boşluğa düştüm paketi vodafone dan alıyorum sizi aramam için bir tane bile bilgilendirme yapılmadı ve üstelik modeminizi de vodafone modemi ile gönderdim elimde değil. Vodafone ile iletişime geçmemi ve modemi geri almamı söyledi yoksa 200 lira türksat modemi için ödemem gerekirmiş ve yeni başlayan kabloTv aboneliği aylık 28 liraymış ve ayın 6 sında başlamış nerden baksan bir aylık ücret yanlış bilgilendirmeden giriyor yine bana.



    Ve son olarak artık bıkmış bir şekilde vodafone u aradım ve başımdan geçenleri özetleyip en sonunda kablotv modemini size yolladım 11 mayıs aramamı dinlemeleri üzerine yanlış bilgilendirmeden diyerek şikayet açtırdım artık her hangi bir müşteri hizmetinin bana doğru bilgi vermeyeceğine o kadar emindim ki salağa anlatır gibi sorular sordum ve sadece evet hayır cevapları aldım müşteri hizmetlerinden. Artık bir daha uğraşmak istemediğimden sizinle tamamen işim bitti mi bu saatten sonra bana bir bedel çıkacak mı diye sordum hayır dedi sonra baktı 2023 e giden taahhütünüz varmış ve ilk ay bitirmişsiniz ilk ayın indirimi size yansır yaklaşık 200-300 lira dedi. ben yine durumu açıkladım ilk gün bitirdim en fazla ilk 2 günün indirimini isteyebilirsiniz sizde kafanızdan atmaya başladınız sizide şikayet etmek istiyorum dedim başka arkadaşla görüşüp edebilirsiniz dedi. Yanlış bilgi verdiğize eminim ama bir şey sormak istiyorum dedim diyelim ki yanlış bilgi vermediniz ve ben yanlışlıkla kablotv modemini size yolladım o zaman modemimi geri bana yollamayacak mısınız dedim yollarız dedi ee o zaman bana yanlış bilgi veren elemanlara işlem uyguladınız veya uygulamadınız benim elime geçen ne dedim. sessizlik . görüşmenin sonunda teşşekkür edip iyi günler diledim ve telefonu kapatmadım arkadaş inatçı çıktı 2 dk bekledikten sonra lütfen telefonu kapatır mısınız rica etsem dedi biraz sonra kendi kapattı bu kısım çok garip geldi.


    Şuanda şikayet açtırdım ve 72 saat içerisinde bana geri dönüp modemimi kargolamalarını bekliyorum ekstra neler çıkacak bakalım.






    Bunları anlattım eğer ki sabır gösterip okuyanınız varsa ve bu konu hakkında bilginiz varsa ciddi bir şekilde Vodafone'a nasıl bir yasal işlem başlatabilirim cüzi bir miktarda cayma bedeli çıkarırlarsa ne yapmam lazım ?








    Vodafonenet İptal süreci, müş. hizmetlerinin fütursuzca sıktığı yalanlar ve yanlış bilgilendirmeler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi its not an S -- 21 Mayıs 2021; 13:59:29 >







  • Cayma bedeli çıktı mı? Bir de bu telefonu siz kapatın olayı bana da olmuştu sebebini anlamadım.

  • Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun.


    Birincisi, çok fazla detaya yer vermişsiniz, resmi yazışmalarda oldukça yalın ve sade bir dil kullanmalısınız hocam. (Talep oluştururken)

    İkinci olarak ise, bu süreç ile ilgili tuketici.btk.gov.tr adresinden kayıt açmanızı tavsiye edebilirim. Ancak bu haliyle değil de, daha maddesel olarak kısaca yazarsanız daha hızlı çözüme ulaşırsınız diye düşünüyorum.


    Bir de şu var;


    https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi


    Ancak öncelikle birinci adımı uygulayın derim. Duruma göre ikinci adımı da uygulayabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 25 Mayıs 2021; 16:44:43 >




  • şikayet sonuçlandı yanlış bilgi verdiği doğrulanmış(bir yaptırım uygulamışlar o arkadaşa) ama modemimi yollamak için aramışlar güya ulaşamamışlar öyle bir aramada gelmedi tekrar müş. hizmetlerini arayınca öğrendim. Geri aldım kablo tv kutusunu onu da ayrıca iptal edeceğim haftaya.



    yeni taahhüt başladığı gün iptal işlemi başlattım an itibariyle bütün işlemler bitti son ayın faturası 12 lira geldi. Yine dönüp dolaşıp başa geliyoruz bu insanlar işini düzgün yapmayan aboneyi caydırmak için her türlü yalanı söyleyip korkutarak işlemi sürdürmeye çalışan gereksiz insanlar. Kurtuldum ama çok uğraştırdılar. @sedateren23



    Şikayet oluşturmak istiyorum ama genel olarak müşteri hizmetlerinin görevlerini yapmadığı, insanları yanlış yönlendirdiği, bunlara bir çeki düzen vermeleri gerektiği için yapmak istiyorum. Ne kadar etkili olur bilinmez ama olsun @XpressMusic34





  • its not an S kullanıcısına yanıt

    Tabi hocam, bahsettiğiniz hususlarda da talep açabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.