Şimdi Ara

VodafoneNet 'Eksik Evrak' kurnazlığı! Hatlar iptal ediliyor! VodafoneNet Pişmanlıktır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Bu tarz rezalet başlıkları açan biri değilimdir, ta ki benim de başıma bir rezalet gelene kadar. Konu şu:


    Vodafone Online üzerinden fiber internet başvurusu yapan birçok insan var. Başvuru sonrasında evinize yetkili elemanlar geliyor. Eve gelip interneti bağlamadan önce ilk yaptıkları şey sizden kimliğinizi almak ve sözleşme imzalatmak.


    Vodafone Ağustos 2022-Aralık 2022 arasında müşteri yaptığı birçok yeni müşterinin "Eksik Evrak" gerekçesi ile aboneliklerini iptal ediyor. Eksik evraklarınızı tamamlamak için müşteri hizmetleri tarafından sizi bayiye yönlendiriyor, fakat o da ne, bayiler ise böyle bir işlemin yapılmadığını söyleyip topu yine müşteri hizmetlerine atıyor. Dolayısıyla siz de çaresiz bir şekilde ortada kalıyorsunuz. Daha sonra da internetini çat diye kesiyor, internet hattınızı iptal ediyor.


    Bu iddia ettikleri "Eksik evrak"larınızı ulaştırabileceğiniz hiçbir kanal yok. Bayi kabul etmiyor, müşteri hizmetleri bayiye yönlendiriyor. Böyle sonsuz bir döngüye giriyorsunuz. Dolayısıyla, bu eksik evrak mevzusu da BÜYÜK BİR YALAN. Bu bahaneyle internetinizi kapatıyorlar. Abonelikleri iptal edilmiş kullanıcılara da yeni "zamlı" 2023 fiyatlarından paket öneriyorlar.


    Resmen şark kurnazlığı. Binlerce kişinin bu sebeple mağdur olduğu tahmin ediliyor.   


    Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen varsa ŞikayetVar üzerinde gezinebilir:



    https://www.sikayetvar.com/vodafone-net/eksik-evrak


    Benzer olay yaşayan arkadaşlar da deneyimlerini paylaşabilirse güzel olur.








  • Vay çakallar vayyyy....


    Öyle bir zamandayız ki düzeni kuranlar vatandaşı titmeye odaklı kurmuşlar, cinlikte sınır tanımıyorlar...

    Sadece vodafon değil bir çok kurum/kuruluş bu konuda birbirinden geri kalmıyor.

    Vodafonla ilgili benim de iyi anılarım hiç yok maalesef.

  • E devletten btk sikayet edin o eksik evraki hemen ortaya cikartip calisanimiz sehven islem yapmamis kusura bakmayin diyorlar, evraki giriyorlar. Kapattirmaya calismayin btk'nin umrunda degil ceza kesmeleri.
  • Tez zamanda batması dileyiğle böyle üçkağıtçı ve yalancı firmaları barındırmamak lazım

  • başka iss ye hemen

  • Müşteri temsilcileri ayrı bir rezalet.

  • tuketici.btk.gov.tr adresinden bu konuyu mutlaka yazmalısınız.

  • Aynısını bana yaptılar. Şube şube dolaştım evrak kimse almıyor. Müşteri hizmetleri şubeye yönlendiriyor derken internetimi kestiler. Btk ya şikayet ettim. Şikayet neticesinde ilk başvuru da imza alanlar gelip yeniden imza aldı evimden. Sonra mh beni arayıp evraklar tamam internet açıldı dedi. 2 hafta sonra tekrar beni arayıp evrak eksik internetinizi kesiyoruz dediler. Sistemden evraklarımı geri silmiş vodafone :) bende btk ya aynı şikayete cevap olarak güzel bir şekilde saydırınca, problem evraktaki yazıları okuyamadık o yüzdendi eve tekrar birini gönderip imza alacaz dediler. 1 ayı geçti imza almaya gelen olmadığı gibi internet de kesilmedi. Acaba sildikleri evrağımı geri sisteme mi yüklediler şikayet edince bilmiyorum. Arayıp sormaya da korkuyorum kapatırlar diye.
  • vodafone’a güven olmaz benim mobil hattımın ücreti 70 tl idi 4. Ayda 140 tl fatura çıkardılar neymiş kaypanyadaki indirim iptal olmuş. Kim nasıl iptal etti bilen yok. Vodafone pişmanlıktır.

  • bu işlerin içinde çalışan biri olarak söylüyorum ki bu işte vodafonenun bir alakası yok alakası olan kişiler kuruluma gelen kişilerle alakalı sizden evrakları ve kimliğinizi yüklemek için alan kişiler fotoğrafı düzgün çekmezse veya düzgün bir telefonla çekmezse evrağı kabul etmeyip vodafone tarafından kurulum ekibinden yeniden kimlik sözleşme vs nin yüklenmesi isteniyor teknik ekipte kaale almıyor adrese gidip kimlik falan kim uğraşacak gibisinden sonrasında vodafone size eksik evrak var diyerekten bunu yapıyor

  • Eaststreetz kullanıcısına yanıt
    Aynı olay başıma geldi hattı çat diye kapattım tekrar online işlemlerden başvuru yaptım yine aynısı oldu btk ya yazı yazdım eve gelip aynı evrakları geri aldılar suan sorun yok 200 mbps 108 tl idi şimdi 112 tl ödüyorum
  • Benimki de kapandı sonra bayi kanalı ile geri açtırdım.Daha sonfra tekrar kapattılar.Şikayet ediyorsun BTKya verdikleri cevapta yapılan çakallığı inkar ediyorlar.


    BTKda ya ortak yapılana yada yetersiz,meziyetsiz oldukları için kolay kandırılıyorlar.Değneksiz köyün çakalları ,önce bir guruba yaptılar baktılar kanun yok sonra genele yaydı herkese yaptılar.İngiltere'de yapamadıklarını Türkiye'de yapıyorlar.

  • 80 tlye 100 mbit taahhütsüz kullanıyorum. tetikte olayım bakalım.
  • aynısı başıma geldi eksik evrağınız var iptal olacak dediler şubeye gittim şube evrak bizde yok dedi ben de müşteri hizmetlerini aradım ya çözersiniz ya da cimere yazarım dedim sizin işlem yapmanıza gerek yok biz çözeceğiz dediler ve bir gün sonra sorunum çözüldü

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.