Şimdi Ara

Vodafone ve Süperonline VDSL arasındaki fark (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    aynen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de bunların VDSL ile alakası yok ya baza ya da bir yerde sitepere falan gidiyordur. VDSL hizmetini Türk Telekom üzerinden alıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Vodafone müşteri temsilcisi altyapının kendilerine ayit olduğunu söylemişti ve çalışanda kendilerine ayit olduğu diğerininde Süperonline'ye ayit olduğunu söylemişti bu kutuların içinden geçiyorya kablolar bende bu hat üzerinden hizmet alıyoruz sanıyordum doğrusu nasıl peki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0F8243CD -- 22 Nisan 2017; 20:7:23 >
  • Anlatayım. Öncelikle kutu dediğiniz şey menholdür buralar aynı kavşal gibidir içiresindeki kablolar dilenen yere yönelndirilir



    Vodafone ve Süperonline VDSL arasındaki fark

    Tabi bunları alternetifler kullanıyor Türk Telekom'un kullamdığı menholler çok daha büyüktür yani şöyle söyliyeyim Türk Telekom'un bir menhol odasına küçük bir sandalye ile küçük bir çalışma masası atıp oturup çalışabilirsiniz içinde o kadar büyüktür daha sonra ise kanallarla bu menholler ve ek odalar bağlıdır içine rahat insan sığar.



    Altyapı işine gelirsek şuan alternatifler sadece FTTB/H hizmeti veriyor yani o beyaz menhol kapaklarıj8 gördüğünüz yerlerdeki kablolar ya baza ya da binalara gidiyordur.

    Turkcell ike Vodafone'un çesitli FTTB/H kabinleri



    Vodafone ve Süperonline VDSL arasındaki fark

    Vodafone ve Süperonline VDSL arasındaki fark





    Türk Telekom'da ise FTTC/B/H sistemler var. Örnek resimler vereyim.



    Vodafone ve Süperonline VDSL arasındaki fark Tİp9 FTTC kabini bundan DSL verilir.

    Vodafone ve Süperonline VDSL arasındaki fark T21 FTTB kabini bundan DSL ya sa E-WAN verilir.

    Vodafone ve Süperonline VDSL arasındaki fark Bu da FTTH kabini bundan dairelre kadar fiber gider.



    Şimdi siz Vodafone, Turkcell gibi bir altermatif firmadan DSL hizmeti almak istediğinizde iki çesit yol vardır biri VAE diğeri YAPA'dır. VAE sistemde ya bir trafik teslim noktası bulunur oraya kadar (diyelim ki Turkcell VDSL aldınız) buradan Turkcell kendi altyapısına alır sizin hattınızı. Trafik Teslim Noktasından sonra modeminize kadar Türk Telekom altyapısıdır ve şu FTTC kabinlerden jizmet alırsınız.



    YAPA'da aynı olmakla birlikte bu kez Turkcell altyapıyı Trafik Teslim Noktasında değil de Santralden alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şimdi bizim buraya bunları döşedikten sonra VDSL vermeye başladılar normalde sadece ADSL vardı ve bu hat hiçbi binaya gitmiyor sadece sokaktan öyle geçiyor ben şuana kadar bu bakır kabloların toplandığı yere gidiyo bizim buraya kadar fiber hat üzerinden sokaktan sonrası bakır üzerinden veriliyo sanıyodum eğer böyle değilse mesela ben Vodafone'ye talepte bulunsam bu fiber hat üzerinden binaya kablo çekerlermi ben konuştuğumda isterseniz çekeriz ama bi faydası olmaz gene 32Mbps hizmet verebilir anca demişlerdi ayrıca arada çok az mesafe olmasına rağmen bi bölgedeki tüm binalara 80-100Mbit hız verilirken biraz ilersine nasıl 32-35Mbit hız verilebiliyo bu döşedikleri altyapıyla alakalı değilse? O kısmı anlamadım bu diğer hizmetleri az çok biliyorumda VDSL'in tam olarak nasıl verildiğini pek bilmiyorum ve pekte bilgi yok ben şuana kadar hep bahsettiğim şekilde VDSL hizmeti alıyoruz sanıyodum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.