Şimdi Ara

Vodafone NET Hakkında Destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum çünkü işin içinden çıkamıyorum kesinlikle. 3 aydır vodafone net kullanıyorum yada kullanmaya çalışıyorum diyelim.Vodafone'nun verdiği Huawei HG531S kullanıyorum.Sıkıntım şu tam olarak 1 ay içerisinde toplamda 15 gün internet bağlantı sorunları yaşıyorum.Her ay bu sorun mevcut yaşadığım senaryo şu arıza kaydı oluştur > Turktelekom ekipleri santral ve bina içerisindeki kutuyu kontrol ediyorlar bizlik birşey yok diyorlar vodafone ekipleri ilgilenecek sizle diyor ondan 1 gün sonra hooop internet geri geliyor durduk yere.


    Öncesinde Turktelekom > Turknet vs kullandım genellikle hep aynı sorunları yaşıyordum. Daireden ankastre'ye giden kabloyuda kontrol ettirdim herhangi bir sorun yok.Hatta bu iş böyle her ay tekrar edince sıfırdan kablo çektirdim.


    Ben bu olaydan ciddi anlamda soğudum artık zaten teknik anlamda rezalet ötesi bir firmaymış bunlar.Bağlatma aşamasında krallar ondan sonra soytarılar müşteri hizmetlerine bağlanmak bile saatlerimi alıyor,7gündür arıza kaydım açık durum nedir diye arıyorum sürekli arayarak kendinizi yormayın arıza kaydınız zaten açık diyorlar.

    Vodafone NET Hakkında Destek







  • bende aynı sorunu aynı modemle yaşadım kırsal alanda kullanıyordum öncellikle kullandığınız modem bende de var yazılımını kırıp bitswap ve snr yi kapatınca hat bi tık daha iyi olmuştu size önerim ikinci el bir 5650 almanız sorumluk size ait tabi sonuçta ikinci el. Hat değerleriniz bi tık iyleşicektir diye tahmin ediyorum en azından bende oyle olmustu.ikinci olarak musteri hizmetlerini arayıp hattınızı 6 mbps sabitlettirin belki bu bile tek başına sorunu çözer onun dışında bina içi kablolarınızda ek varsa eksiz cat 6 kablo almanızı oneririm bunlar dışında yapabilieceğiniz pek birşey yok gibi
  • Djdy D kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için çok teşekkür ederim.


    Şimdi modem yazılım vs olaylarına hiç hakim değilim ama iyice bir araştıracağım nedir ne değildir.


    Hat değerlerimden yana şöyle bir sıkıntı var 6,5 mbps'de hız alıyorum oradan yana sıkıntı yok ama ping'den yana problemim var. 10-30 arası değişiyordu bir ara ne halt ettilerse de 2000-3000-4000 arasına çıktı hali ile işkence aradım sordum TR geneli çalışma var yalanını salladılar. İşin özü müşteri hizmetleri benden cahil yada işlerine gelmiyor. TT ekipleri santralden binanın içindeki ankastreye kadar gelip kontrol ediyor ellerinde tablet vari bir cihaz ile banada gösterdiler gelen hızı kopma vs varmı tarzında sıkıntı yok dediler.


    Bunun üzerine dairemden ankastreye kadar olan kabloyu yukarıda belirttiğim gibi değiştirdim sıfırla.


    Şöyle bir eklemede yapayım elimde 2 tanede air 5650 var bunları taktığımda aylık kopma sayım huawei ile 300-400 arasındaki iken 700-800 bandına çıkıyor 5650 ile. 5650'nin tek avantajı benim açımdan wifi çekim gücü diyebilirim bu zımbırtının çekmediği yerlerden 5650 çok çok rahat çekiyor.


    Tüketici hakem heyetine danışacağım artık o çizgiye geldim. İptal ettireyim dediğimde afaki bir iptal bedeli yansıtıyorlar çünkü. Hizmet alamadığım yerde bunu hali ile ödemek istemiyorum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.