Şimdi Ara

Vodafone Kendi Adıyla Dolandırıcılık mı Yapıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba. Kafamı kurcalayan ve birçok kişiyi mağdur edebilecek bir durumu size anlatmak istiyorum.

    Bugün telefonla internette gezinirken Vodafone'dan mesaj aldım. Aldığım mesaj ektedir. Bilinçli bir kullanıcıyım, bilişimle ilgileniyorum öyle her yere, her şeye tıklamam girmem. Telefonda apk bile yüklü değil normal playstore uygulamalarını kullanırım onlar bile bilindik uygulamalar standart haber uygulamaları, wp, instagram, facebook vs.

    Aldığım mesajın içeriği ekte gözükmekte hattım faturalı falan değil. Kontörlü hat hattımı kontrol ettim bir para falan henüz çekilmemiş ancak bilinçli olmayan insanlar yaşça büyüklerimiz bu tuzağa rahatlıkla düşebilir. Bunun haricinde mesaj atan firma kodu aynı "B003" onu da konuya kanıtlarıyla ekledim. Vodafone'a durumu ilettim cevap bekliyorum. İnternette araştırdığımda birçok insan bu durumdan şikayetçi hatta bazıları mesajdan sonra faturalarına 88TL'lik bir meblağ yansıdığından şikayetçi.

    Normal şartlarda Vodafone bana mesaj attığında "VODAFONE" olarak ya da "444 0 542" şeklinde geliyor zaten eklerde görülmekte bu gelen "Vodafone" olarak geldi. Şimdi benim anlamadığım birileri Vodafone adıyla dolandırıcılık mı yapıyor? Yoksa Vodafone bunu görüp susuyor mu? Şayet böyle bir durum varsa bu gerçekten inanılmaz can sıkıcı.

    Ekler ve kanıtlarıyla birlikte aşağıya bırakıyorum, sizleri de bu konuda uyarıyorum aman dikkat. Aile büyüklerinize ve telefon olaylarından fazla anlamayan eşi dostu bu konuda uyarın. Konunun takibindeyim Vodafone geri dönüş sağlarsa onu da ekleyeceğim buraya.

    Vodafone Kendi Adıyla Dolandırıcılık mı Yapıyor?

    Vodafone Kendi Adıyla Dolandırıcılık mı Yapıyor?

    Vodafone Kendi Adıyla Dolandırıcılık mı Yapıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dokuzlardan -- 16 Mayıs 2018; 22:37:28 >







  • Vodafone'dan aldığım cevap bu yönde oldu. İnternette açılan konular, mağduriyet yaşayanlar hep bir hafta içinde olanlar umarım gereğini yaparlar.

    Vodafone Kendi Adıyla Dolandırıcılık mı Yapıyor?
  • Klasik mobil ödeme dolandırıcılığı. Bu olay birkaç ay öne olsaydı parayı direk çekiyorlardı, BTK düzenlemesi ile bunun önüne geçildi. Mesajdaki şifreyi girmediğiniz sürece kuruş kesemezler. Mesajın Vodafone cli ile B003 kodlu gelmesi normal, sebebi de operatörlerin katma değerli içerik servisi veren şirketlere "mobil ödeme altyapısı" sağlaması. Yani operatörler, bu dolandırıcılara komisyon karşılığı aracılık ediyor. Girdiğiniz sitelerden eminseniz bu dolandırıcılar rastgele numara deneyerek onay mesajı göndertiyor olabilir. Genellikle arama sonuçlarında çıkan abidik gubidik sitelere tıklandığında referanslı link yönlendirmesi ile (dolandırıcılardan yönlendirme başı komisyon alıyorlar) ip/useragent (işletim sistemi/tarayıcı/telefon modeli) bilgilerinizi başka bir siteye aktararak operatöre "bu adam şu tarih saatte şu model telefonla şu ip ile şu siteye girerek abonelik yaptı" diye bildirip para çekmeye çalışıyor.




  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Cevabınız ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Anlamadığım nokta alenen Vodafone adı ile yapılıyor, birçok kişi bu durumdan şikayetçi neden bir yaptırım uygulamıyorlar onu anlamadım.
  • Dokuzlardan kullanıcısına yanıt
    Yıllardır her 3 operatörü de dönüşümlü olarak kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki hileli yöntemler hepsinde mevcut ama vodafonunki kör göze parmağım misali, fütursuzca...
    Bu aralar her yerde vodafon şikayetlerini görür oldum. Algıda seçicilikten olsa gerek...
    Ailemde toplam beş hat kullanıyoruz, 3 ü vodafon faturasız ve 23 tl lik tarife tanımlı.
    Aylık bazen 25 bazen 30 tl yükleyerek paketin yenilenmesini sağlardım.
    Geçen hafta eşimin hattına 30 tl yükledim ancak paket tanımlanmadığı gibi mobil veri açık olduğundan tl den götürmüş ve en az 32 tl yüklenmesi halinde...bi mesaj dikkatimi çekti. Online işlmelerden kontrol ettiğimde aralık-ocak aylarında 32 tl ye paket yenilendiğini (tek fark internet 4 gb dan 6 gb a çıkmış) ve tarifenin değiştiğini gördüm. Müşteri hizmetlerine erişemeyince vodafona mail gönderdim, gelen cevapta tarife değişiklik işleminin cihazınızdan yapıldığına dair bi cevap... Tekrar mail attım cihazdan nasıl bi işlemle yapıldığına dair, talebimin anlaşılamadığından sorunumu müşteri hizmetlerini aramam halinde cevaplanacağına dair bi cevap verilmiş. Güç bela müşteri temsilcisine ulaşabildim.Kesinlikle tarife değişiklik talebimin olmadığına dair, böyle bi işlem yapmadığımızı, zaten evde sınırsız internetten sürekli wifi kullanıldığını...vs bilale anlatır gibi tane tane tek tek anlatıp önceki paketimin tanımlanmasını istedim. Vodafon temsilcisi işlem ilk bir ay içerisinde olması halinde yapılabileceğini ama aradan 3 ay geçtiğinden yapılamadığını söyledi. Yahu tl yüklemede vergi kesintisi de olduğundan genelde 25-30 tl yükleme yaptığımdan bakiye oluşuyor ve aralık ile ocak ayında fazla bakiyeden dolayı paket yenilenmiş hörgüç bitince bu ay içinde 30 tl yüklememe rağmen paket yenilenmeyince farkettim dedim... yok fayda etmedi.
    Bu işlemin nasıl yapıldığına dair soruma ise;
    Size gönderilen mesajın ekran görüntüsünde kabul et reddet seçeneğinden siz kabul et e tıklamışsınız dedi.
    Toplam 32 dakika konuşmuşum ama sonuç alamadım.
    Çakallar ekran bildirimi şeklinde sms gönderiyorlar. Demek ki böyle bi bildirimde kullanıcı okumak isterken ekrandaki dokunmayı kabul et olarak algılayıp hemen fatura/tarife yükseltiliyor.
    Çakalların taktiğine karşı benim de taktiğim vodafon sms ve aramalarına engel koydum kafam rahat şimdilik.

    Konuyu öne çıkarıp bilinçlendirmemiz gerekir.

    Benzer durumla ilgili ben de geçenlerde konu açmıştımhttps://forum.donanimhaber.com/gsm-operatorlerinin-tuzak-tarife-gecislerine-onlem--137244460

    Benzer durumla ilgili 25/02/2019 tarihinde Odatv haber linkihttps://odatv.com/yeni-bir-dolandiricilik-yontemi-cikti-25021903.html




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.