Şimdi Ara

Vodafone H300s Arayüzden Site Engelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vodafone H300s modelini kullanıyorum. Arayüzü komple kurcaladım ancak çözüm bulamadım.

    Amacım direkt modemden Tiktok uygulaması ve sitesine erişimi engellemek. Bunun için ebeveyn kontrolünden ilerleyeyim dedim ancak sadece MAC adresleri filtrelenebiliyor URL ip bilgisi girilemiyor.

    İp filtreleme bölümündende kendi ip aralığımı kaynak olarak, tiktok ip bilgilerini de hedef olarak girdim ancak sonuç yine olumsuz. Ekran görüntülerini paylaşıyorum. Uygulayan veya çözümde tahmin yürüteceklerden yardım bekliyorum.

    Vodafone H300s Arayüzden Site Engelleme


    Vodafone H300s Arayüzden Site Engelleme


    Vodafone H300s Arayüzden Site Engelleme


    Vodafone H300s Arayüzden Site Engelleme


    Vodafone H300s Arayüzden Site Engelleme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba,

    Sizdeki cihazı kullanmadım o yüzden %100 emin değilim ama; bu tarz uygulama bazlı firewall kurallarını, ev cihazlarında uygulamanız pek mümkün değil. Hele de firmaların verdiği kısıtlanmış yazılımlara sahip modemlerde daha da zor.


    Ama alternatif olarak şöyle bir şey yapabilirsiniz. Bir tane raspberry pi 2, 3, 4 vs varsa elinizde (raspberry pi zero w bile olur), onun üzerine pi-hole kurun. Block list olarak da tiktok için özel hazırlanmış birkaç liste ekleyin.


    Örn;

    https://raw.githubusercontent.com/d43m0nhLInt3r/socialblocklists/master/TikTok/tiktokblocklist.txt

    https://raw.githubusercontent.com/superover/TikTok-Blocklist/master/tiktok.txt

    https://blocklistproject.github.io/Lists/tiktok.txt

    gibi.


    Ve modem ayarlarından dns adresini raspberry'nize yönlendirin bütün ağın dns sorgularını pi-hole yapsın. Muhtemelen istediğiniz sonucu alırsınız.





  • Hocam bu iş biraz uzun gibi. Zaten modemin wifi performasından da memnun değilim. İlk fırsatta değiştirmeyi düşüyorum. Tavsiye alabilirim marka model ? Fiyat bandı:150-250 TL.

  • Merhabalar, bu konu acayip derecede sinirimi bozduğu için bu konuyla ilgilenen arkadaşlarada belki faydası olur diye yardımcı olmak amacıyla biraz uzun yazacağım.

    Şimdi daha önce yine vodafone 'dan aldığım (vodafone internet ile gelen) hg658c v2 kod numarasına sahip huawei 'nin modemini kullanıyordum. Yaklaşık 3 yıl bu modemi kullandım.

    Bu modemde neler yapabiliyorsunuz.


    Kısaca ben bursa osgb sektöründe faaliyet gösteriyorum, bursa sağlık raporu, acil durum krokisi vb alanlarda faaliyet gösterdiğim için genelde home ofis çalışıyorum. Çoğunlukla evdeyim, kısa sürelide olsa evden ayrıldığım için, oğlumun interneti sürekli kontrol etmeye çalışıyorum. Sürekli derken aslında basit şeyler

    1. İnternete sadece istediğim zamanlarda erişim sağlasın, örneğin her gün 10:00 11:00 arasında
    2. Youtube.com un engellenmesi

    talepler bukadar basit, bu kadar basit soruna çok basit (ebeveyn kontrolü başlığı altında) bir çözüm sunmuş, bahsettiğim model 2016 üretimi bu modem belki biraz daha eski olabilir.


    Sonra 2021 üretimi vodafone h300 e geçtim. 5 yıl sonra üretilmiş bir modemde daha fazla özellik bekliyorsun, hatalar vardı eski modemde bunlar güncelleştirilmiştir, daha iyidir diye düşünüyorsun.


    EBEVEYN Kontrolünü bir açtım. Süreli interneti değiştirmişler, sadece belli zamanlarda kapalı olsun modu geçirmişler, mesela 00 00 12 00 arasında kapatıyorsun sonra 12 saat açık internet, böyle bir şey istemiyoruz ki..

    internet sitesi engelini ise tamamen kaldırmışlar böyle bir alan yok. Çok zor bir şey değil, ve yapılmış bir şeyi neden kaldırırlar anlamıyorum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.