Şimdi Ara

Vodafone fiber ev interneti mağduriyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,

    08.07.2022 tarihinde 24mb VDSL Türk Telekom ev internetimi 24 MB fiber Vodafone ev interneti ile değiştirdim. Turktelekom ile bir kere bile sorun yasamadim öncelikle onu söylemek istiyorum.

    Baglattigim fiber internet daha hızlı olması gerekirken modemin başında nöbet tutuyorum. Kapatıp açınca hızlanıyor ancak kısa bir süre sonra tekrar yavaşlıyor. Teknik ekip tarafından modemim ve kablolarım değişti hız değişmedi. Müşteri hizmetlerini arıyorum modeminizi guncelliyoruz ayağına modemi kapatıp açıyorlar sonra bir hız testi yapar mısınız diyorlar yapıyorum doğal olarak modem kapanıp acildigi için internet hızlanıyor bir sorun yok diyorlar :)

    Özetle Vodafone interneti kimseye tavsiye etmiyorum. Modemin başında geçen dakikalar müşteri hizmetleriyle onca harcanan mesai bıktık yaaa!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 24'ten 24'e geçmişsiniz nasıl bir hızlanma bekliyordunuz ki?
    Ayrıca fiber derken Vodafone'un kendi altyapısından mı hizmet almaya başladınız yoksa aynı altyapı üzerinden sadece firma mı değiştirdiniz? Tabii bu sorunun cevabını bulabilmek için evvela başka bir sorunun cevaplanması lazım. Adresinizde Vodafone'un kendisine ait olan Fibermax altyapısı var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 24 den 24 e geçtim biri VDSL diğeri fiber ayrıca hadi diyelim hizlanmasin ama yavaşlamasında yukarıda belirttigimi sanıyorum Türk Telekom vdls'den bir kere bile şikayetim olmadı. Adresimde Superonline'ın fiber altyapısı var ve Vodafone onu kullaniyor. Benim beklentim VDSL 24 MB ile yapabildiğim şeyleri yapmak. Netflixten disneydan YouTube'dan 4 k video izleyebilmek hadi 4k olmasın 1080 p olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wincheaster W kullanıcısına yanıt
    Ha öyle desenize. Altyapıyı belirtmemişsiniz, adam akıllı bir açıklama yapmamışsınız. Biz nereden bilelim neyin ne olduğunu.

    Burada sorun Vodafone'da değil Superonline'da. Çünkü forumlarda da çokça görüyorum Superonline video streaming servislerine, VPN'lere vs sansür uyguluyormuş. Yani hızını mı kesiyormuş napıyormuş, ben kullanmadığım için tam bilmiyorum da tartışılıyor işte. Şuradan inceleyebilirsiniz :https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-ultra-kati-sansur-ve-yavaslatma-teknolojisi--151733162

    Bu arada VDSL'de iken 24 Mbps hız ile 4K izleyebiliyorduysanız (bu nasıl bir kelime oldu böyle) helâl olsun o VDSL'e. Hiç sorun yokken firma değiştirerek siz kaşınmışsınız diyebiliriz. Ha, diyeceksiniz ki "eski müşteri olduğum için fiyat yükseldi, Vodafone da yeni müşteriye daha uygun bir fiyat sunuyordu" vs vs.
    TT altyapısından uygun fiyatla hizmet veren bir sürü firma var, onlara bakabilirsiniz. Gerçi şimdi taahhüt de verdiniz. Geç kaldınız sanırım. :/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    Superonline ile ilgili olan problemden bi haberim teşekkürler ilgili link için.

    Bir kere bile donmadan 4k videomu izledim turktelekoma buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

    Aslında fiyat konusunda hemen hemen aynıydı fiber diye Vodafonu tercih ettim.

    Son yapılan yasal düzenleme ile taahhüt ettiğimiz hızı veremeyen operatöre herhangi bir cayma bedeli ödemeden sözleşmeyi feshedebiliyoruz. Ancak Türk telekoma odedigim cayma bedeli ( Vodafone tarafından karsilanacakti) yanıma kar kaldı sanirim. Sağlık olsun...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wincheaster W kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Ancak şunu belirtmekte fayda var ki taahhütten para ödemeden ayrılmak diye bir şey yok. 7 ay önce bu hususta gerekli linkleri ve görüntüleri paylaşarak detaylı bilgiler verdiğim bir konu açmıştım. Şimdi o konuya yeni birkaç satır daha ekliyorum. Şu an eklediklerim kendi yorumumdur. Taahhütün mantığını anlatmaya çalışıyorum. Bitirdiğimde bu mesajı da editleyip linkini bırakırım.

    20-25 dk sonra gelen edit: Evet hocam ekledim bitirdim. Daha doğrusu diğer forumda yazdıklarımı kopyaladım.
    Şimdi bu mesaj özelinde de bir şeyler yazmak isterim. Sonra da link veririm aşağı tarafa.

    Hocam öncelikle şunu söyleyeyim ki taahhüt edilen hızın sağlanamaması halinde müşterinin taahhütü ücretsiz feshetmesi olayı henüz yürürlüğe girmedi. 31.12.2022 tarihinde yürürlüğe girecek. Girdiğinde de bir şey değişmeyecek.

    Neden değişmeyecek?
    Çünkü firma cayma bedeli değil indirim bedeli isteyecek. Bütün bunları aşağıda linkini verdiğim konda detaylıca anlattım ama ön hazırlık bâbında burada da okuyabilirsiniz.

    İndirim bedeli de nedir?
    Şimdi mesela siz taahhütlü internete 100 lira ödüyorsunuz ya. İşte paketinizin asıl fiyatı 100 lira değil. İndirimsiz fiyatı atıyorum 250 lira. Taahhüt verdiğinizde firma size aylık 150 lira indirim uygulamış oluyor. Taahhüt süresi dolmadan ayrılmak istediğinizde de o indirimleri geri istiyor.

    Ben Millenicom müşterisiyim. 24 ay taahhüt vermiştim. Bakın mesela benim paketimin indirimsiz fiyatı 290 lira. Ama ben 114.90 ödüyorum.

    Vodafone fiber ev interneti mağduriyeti

    Yani taahhüt verdiğim için Millenicom bana her ay 175.10 lira indirim yapıyor. Taahhüt süresinden önce ayrılmak istersem bu indirimini geri isteyecek. Buna da indirim bedeli diyecek.

    Siz de paketinizin indirimsiz fiyatını Online İşlemlerden falan öğrenebilirsiniz sanırım. İmzaladığınız sözleşmede de yazıyordur muhtemelen. Olmadı müşteri temsilcisine sorabilirsiniz çok merak ederseniz.

    Deminden beri bahsettiğim konunun linkini de vererek bu mesajı sonlandırıyorum :https://forum.donanimhaber.com/1-yildan-uzun-sureli-taahhutlerin-feshi-hakkinda--151753865



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 25 Temmuz 2022; 1:8:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim sizin kadar araştırmadım. Taahhütüm yeni henüz ilk faturamı dahi ödemedim. Bakalım tüketici hakem heyetine veririm muhtemelen teşekkürler...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wincheaster W kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    İyi forumlar. :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.