Şimdi Ara

Vodafone Ceosuna nasıl ulaşırım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Beyefendi bu kulelerin, cihazların en ucuzu neredeyse on bin/otuz bin euro. Adamlar bunu alıp da dağ başına koyup bir de devreye almaz olurlar mı hiç? O farklı bir amaçla oradadır, askeri haberleşme olabilir veya farklı bir kurumun haberleşmesi için çalışıyor olabilir. Belki de radyolink olabilir.


    Evrensel saha projesi gereği hiç sinyal olmayan yerlerde Ulak sahaları olabilir. (Ticari projeler hariç olmak üzere) Yani bir yerde sinyal var ise bakanlık oraya baz istasyonu yapmıyor evrensel fondan.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Yani gittiğim gördüğüm bizzat şahit olduğum durumun yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Senelerdir kule kurulu vaziyette ve çalışmıyor hiç bir operatör faydalanmiyor. Türkcell kuleyi dikti radyolink takılı ve 2 adette anten var kabloları çekilmiş elektriği vb herşey kurulu vaziyette ve devreye alinmadi. Ve evet yaylada dağın başında boş boş bekliyor.dediginiz gibi radyolink olsa birden fazla yuvarlak davula benzeyen cihazdan olması gerekiyor dimi, bunda sadece bir tane var iki tanede telefonların bağlantı kurması için konulan uzun antenler var. Askeri haberleşme için olsa neden Turkcell gelip kursun bunu. Ayrıca Turkcell faz1 çalışmasından kurdu o zaman sormuştuk bu nedir falan diye ekipdeki elemanlar devletin kururdugunu ve bütün telefonların çalışacağını söylediler ama hiç bir zaman açılmadı. Açılmış olsa sinyal kaybı olmaması lazım ama bölgede bazi noktalarda hala sinyal kaybı var ama kapama alanı sonunu yok çünkü telefonlar çokda uzak olmayan başka bir ulak sahadan sinyal alıyor ve bahsi geçen bölge için yeterli geliyor.baska bir mesajda da bahsetmistim o bölge de mantar gibi baz istasyonu var ve kapsama sorunu yok ve zaten o bölgeye ulak istasyonlari kurulmadan öncede telefonlar kullanılabilir durumdaydı, çok iyi olmasa da telefonlar çalışıyordu. Onun dışında başka bir amaçla yapıldıysa bunu da bilme sansimiz yok bize söylenen ulak sahası olduğu yönünde. Ama şundan eminim herşey kurulu vaziyette ve atıl şekilde bekliyor. Neden calistirmazlar sebebi nedir bilemem.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Hocam ben size yanlışsınız demedim.


    İhaleyi Turkcell almıştır, alt şirketlerden birine kurdurmuştur, askeri amaçla da kullanılabilir, polisler kullanabilir, ormancıların haberleşmesi için telsiz sistemi olabilir, her şey olabilir. Belki garip gelebilir ama radyo yayını da olabilir. Eskiden kuleler birbirinden çok farklı gözükürlerdi ama günümüzde neredeyse hepsi birbirine benziyor.


    Boş boş bekliyor diye bir şey yok, BTK baz istasyonu ruhsatlarını bedava vermiyor. Kim kule ve cihazlara dünya para verip bir de BTK ruhsatına para ödeyip sonra da onu hiç kullanmaz? Yok öyle bir şey, atladığınız bir nokta var sizin.


    Sinyal kaybı her zaman olur. Baz istasyonu benim dibimde olmasına rağmen bazen iki çubuğa kadar düşüyor evin farklı bölgelerinde. Binbir etken var sinyali etkileyen maalesef.


    Üstte de dediğim gibi, sinyal olan bir yere Evrensel fondan baz yapılamıyor zaten. Operatörler de ticari olarak kar etmeyeceği noktalara istasyon yapmayabilir. Evrensel fon bu yüzden var.


    @sis651 @Ö1f1





  • Ben söz konusu yeri anlamadım. Birkaç kilometre arayla bir sürü baz istasyonu var anladığım. Hem Ulak istasyonları var, hem de operatörlerin kendi istasyonları var. Hani çok aşırı engebeli, sinyal ulaşmayan bir yerse olabilir de, böyle bir yer ise ya arkadaşın bildiği bir şeylerde bir yanlış var, ya da birileri kurulum vs. süreçlerinde cebe para indirmek için bir işler karıştırmış.


    Kullanılmayan istasyonların donanımları sökülüp farklı yerlerde değerlendiriliyor genelde. Ama burada sinyal kesen bir Turkcell istasyonu üstünden aylar geçmesine rağmen hâlâ aynı donanımlara sahip, ama sinyal vermiyor. Bunun yerine iki tane reklam panosu dikti Turkcell.


    Hani operatörlerin her yerde tam ne yaptığı belli olmayabiliyor. Ama bilgide de bir eksiklik olabilir. Bölgeyi bilmek lazım.

  • @XpressMusic34 @kardia

    Değerli hocalarım, ülkemizde genellikle kağıt üzerindeki kurallar icra edilirken değişebilir, esnetilebilir, hepimizin bildiği hususlar.

    Evrensel hizmet fonu ise operatörlerin hizmet vermedikleri, yatırım dönüşünün uzunluğu sebebiyle ticari olarak kârlı olmayan sahalarda hizmet verilmesi için var. Ancak BTK ve UDHB Evrensel Hizmet Fonu'nu yatırımlarda kullanırken tam olarak hangi kriterleri göz önünde bulunduruyor ben bilmiyorum, yani illaki hiç sinyal bulunmuyor olması gerekmiyor da olabilir, sinyal kalitesinin yetersizliği durumunda da yatırım yapılıyor olabilir. Veyahut tüm bunların aksine belki ilgili personellerin yetersiz çalışması, inisiyatif veya torpil ile de bu sahaya yatırım yapılmış olabilir. Bu sebeple durumu gerçekten uzaktan, kağıt üzerindeki kurallara göre yorumlayıp kanaatte bulunmak ne kadar doğru olur bilemiyorum. Neticede Turkcell bunu Evrensel Hizmet Fonu ile kurdu ise kuvvetle muhtemel mobil yayın için kurulmuştur. Elbette diğer ihtimaller de söz konusu olabilir ancak ben pek ihtimal vermiyorum. İstasyonun devreye alınıp alınmaması hususunda ise biraz kamu işi olduğu için savsaklama, önemsiz görme gibi durumlar da söz konusu olmuş olabilir, muhattabı ve mesulu UDHB'dir.


    Bu arada @kardia, hocam haritalamalarınıza Cell Mapper üzerinden de devam ederseniz, bizleri çok sevindirmiş olursunuz. @XpressMusic34 hocam da epey emeği geçen arkadaşlarımızdan, güzel bir veri toplanmış olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Konu sahibi hocam,


    Üstteki mesajlarım sert veya biraz üst perdeden anlaşıldı ise affola. Sadece fikirlerimizi yatırdık masaya, farklı bir şey düşünülmesin olur mu?  

  • Bahsi geçen bölge Karadeniz iç Anadolu bölgesi sınırında Sivas Koyulhisar ilçesi tokat Reşadiye ilçesii sınırlarının kesiştiği noktada İran'a giden karayolu üzerinde dağlık engebeli bir bölge. Coğrafi konum olarak Karadeniz sınırları içinde. Ve ilk başta uluslararası ulaşım yolu üzeri olduğu için şirketler yol güzergahı boyunca kendi istasyonlari ile belirli alanlarda kapsama alanı sağlamışlardı. Reşadiyeden çıkıp koyulhisara kadar alan 45-50 km lik yol boyunca Vodafone 3 TT 2 ve trcell ise 1 adet istasyon ile ilk etapta 2g ile kapsama hizmeti veriyordu. Ama bu istasyonlar dediğim gibi bölgenin aşırı engebeli dağlık tepelik coğrafi yapıya sahip olmasından dolayı bazı köylere bazı operatörlerin hiç sinyal ulaştıramadıgi yerler vardı.alcakta karayoluna paralel olan yerleşim yerlerinde kapsama sorunu pek yoktu ve hatta Vodafone 3 adet 4gli istasyonu olduğu için en iyi hizmeti veriyordu. TT da 2 tane istasyonu var ve oda kesintisiz çekiyordu ama bu sadece karayolu üzerinde köyler hizmet alabiliyor. Daha yukarı köylerde yaylalarda sağlıklı iletişim kurmak zorlaşıyordu. Hatta bizim köyün alt tarafında trcell ve Vodafone ait istasyonlar var ama o köyde telefonlar çekmiyordu çünkü arada hep yüksek bir tepe var hemde baz istasyonunlari çukur alçak bir noktaya kurulduğu için köye sinyal gelmiyordu. Zaten bölgedeki istasyonların konum,kurulum itibariyle hizmet vermek istedikleri alan karayolu güzergahı böyle olunca da ister istemez sağlıklı bir iletişim kurulamazdi köylerde veya arazide.

    Daha sonra bu hizmet fonundan bölgeye yatırım yapılmaya başlandı bir sürü yeni istasyonlar kuruldu. Ama hepsi dağlık yüksek noktalara konumlandırıldı bu sayede de telefonların sağlıklı çalışmadığı köy yayla gibi alanları kapsama alanına aldılar bu sayede şimdi hiç bir sorun yok. Hatta şöyle birşey var bir köyün içinde TT ve Vodafone istasyonu varken ayni köyde baya yüksek bir tepede ise ulak istasyonu kuruldu. O ulak istasyona gerek varmiydi bilemiyorum zaten her ikiside aynı yerde. Biri en yüksek tepede diğerleri en aşağı da konumlu. Ve son olarak burda sözünü ettiğim devreye alınmadığıni söylediğim istasyon ise hani ne amaçla kurulup açılmadı bilemiyorum, belki arkasimizin dedigi gibi askeri amaçla kurulmuş olma ihtimali yoktur diye iddia edemem. Herşey olabilir. Ama emin olduğum ve her türlü iddiamin arkasında olacağım tek şey o istasyonu Turkcell in faz1 çalışması zamanında kurulduğu ve hiç bir zaman çalışmadıgi yönünde. Ha bu arada bu istasyon calissaydi eğer herhangi bir sabit yerleşim yerine hizmet vermyecekti. Sadece yazları bir kaç ailenin yaşadığı 2 tane
    yaylaya ve daha çok dağlarda kapsama alanı olursturmak için hizmet vercektiki zaten bu sene gidip gördügum kadarıyla diğer ulak istasiyonladan dağlar dereler tepeler her yer 4g kapama alanında.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Sonuç itibariyle kimseye ulaşamadım. Muhattap yok koca firmada. 10 gündür köydeki istasyonda 4.5G sinyali yok. Müşteri hizmetleri istasyonda sorun yok diye mesaj attı. Süreç hattı turkcelle taşımakla sonuçlandı. Vodafonea 40 TL yukluyordum 8+3 GB geliyordu. Turkcell 12+3 GB 47 TL tarife buldum. Ona geçirdim babamın hattını. En azından sorun olursa muhattap buluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.