Şimdi Ara

Vodafone - Cayma Hakkının Kullanılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
7.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Olayı biraz daha detaylı anlattım.

    Eniştem 31.07.2017 tarihinde vodafone.com üzerinden tarifeye ek bir telefon alacakken sistem hatasıyla yüzünden alamamış. Siparişin gerçekleşmediği müşteri hizmetleri tarafından iletilmiş. Daha sonra bu siparişten vazgeçmiş ve başka bir telefon aldı. 15.08.2017 tarihinde MNG kargoyla benim adıma bir kargo gelmiş. Şehir dışında olduğum için birkaç parça sipariş için adresi eniştemin adresi olarak veriyordum. Eniştem yine benim kargomdur diye kargoyu teslim almış. Bir bakmış 2 hafta önce almaya çalıştığı telefon vodafone’dan gelmiş. Vodafone.com üzerinden siparişlerim kısmına gelmiş bir şey yok ama faturaya Diğer Ücretler ve İndirimler adı altında 122 lira eklemişler. Ne mail ne de sms ile bilgilendirme yapılmış. Siparişe ait ne elektronik fatura var ne de kargo takip numarası. Kargodaki gönderici numarasını bile yanlış yazmışlar. Bunun üzerine hemen müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirmiş ve müşteri mağazaya teslim edebileceklerini söylemişler. Mağaza ise doğal olarak telefonu geri alamayacaklarını söylemiş. Müşteri hizmetlerinin online satışlarla alakalı en ufak bir bilgisi yok. Cayma süresinin 7 gün olduğunu sanıyorlar. Bunun üzerine eniştem telefonu iade etmek istediğine dair mail atmış ve telefonu iade etmek için süreniz 7 gün olduğu için yardımcı olamayacağız diye cevap gelmiş. Maile cevap veren kişi de mesafeli satış sözleşmesini hiç okumamış demek. Yazmayı unuttum taahhüt tarihini de 11.08.2017 olarak yazmışlar ama yine herhangi bir bilgilendirme yapılmamış.

    Memlekete geldiğimde bunları öğrenmiş oldum ve bundan sonra ben ilgilendim. Telefon sadece kargo poşetinden çıkarılmış şekilde duruyordu. Fatura benim adıma kesilmiş bunun nasıl olduğunu Vodafone sorduğumda o numaranın kullanıcısı ben görünüyormuşum ama bu hattı hiç kullanmamıştım. Bu arada hattın yasal sahibi annem. Bu kadar şeyden sonra çokta yadırgamadım aslında. 2 gün boyunca müşteri hizmetleriyle konuşarak bir bilgi almaya çalıştıysam olmadı. Sürekli sizi yetkili birine bağlıyoruz dedikten sonra yaklaşık 15-20 dakika bekletip telefon kapandı. Her müşteri hizmetleri farklı bir şeyler söyledi. Telefonun faturasını ve kargo bilgilerini istediğimiz zaman hiçbir bilgilendirme yapmadılar. İade için adres istedik iade yapamazsınız dediler. Sürekli telefonu geri alamayacaklarını söylediler ve cayma hakkımın 7 gün olduğunu söylediler. Mesafeli satış sözleşmesinden bahsetmeme rağmen papağan gibi tekrarlayıp durdular. Kaç kere sizi arayacağız dedilerse hiç aramadılar. Onlarca yalan yanlış şey dediler. Twiter, vodafone.forum ve müşteri hizmetlerine durumu sürekli anlatmama rağmen yardımcı olacak kimse çıkmadı.

    22.08.2017 tarihinde cayma hakkımızı kullanmak için ihtarname çektim ve 23.08.2017(bugün) tarihinde telefonuhttp://www.vodafone.com.tr/yardim/tr/soru.php/bireysel/online-satis/iade/160/587 burada ve verdikleri sözde cayma formunda (çokta benzemeyen bir yanı yok) yazan adrese yolladım. Anlaşmaları olmadığı için de 22 lira kargo ücreti ödemiş oldum. Bakalım bundan sonra ne diyecekler çok merak ediyorum. Yarın ise gerekli yerlere şikayette bulunacağım.

    Yaşadığım onlarca saçma sapan şey oldu ama bunların detayına çok fazla girmek istediğim. Gözlemlediğim kadarıyla işini doğru düzgün yapan kimse yok. Müşteri hizmetlerinin vodafone içindeki birimlerden haberi yok. İnternet sitesine biraz önce girdiğimde 2 adet sipariş görünüyordu ama sayfayı kapatıp tekrar açtığımda ortalıktan uçmuştu. Olayın başından sonuna kadar söyledikleri yaptıkları hiçbir mantıklı hareket yoktu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SaLiH -- 23 Ağustos 2017; 17:52:42 >







  • Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu? Bugun tekrar THH'ye gittim ornek ihtarname verdi ama bu ihtarname taksitli satış sozlesmesine gore hazirlanmis. Mesafeli satış sozlesmesine gore hazirlanmasi gerekmiyor mu? İhtarnameyi çektikten sonra telefonu iade edecegim ama herhangi bir adres bilgisi alamadim.



    Dünden beri toplam muşteri hizmetleriyle 90 dakikadan fazla konuştum ama herhangi bir çözüm alamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar ; eğer telefon hiç kullanılmadıysa ( kurulum vs yapılmamış olması lazım ) her türlü iade edersiniz. Ama kurulum yapıldıktan sonra ürün ayıplı değilse iade edemezsiniz ( Thh bazen müşteri lehine karar verebiliyor yine de ) çünkü ürün iknci el statüsüne geçiyor ve satılabilirlik durumundan çıkıyor.
  • okitai kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece kargo poşeti açıldı. Vodafone bantları bile duruyor. Aslında kargo bile alınmayacakmış benim adıma gelince alınmış, niye benim adıma geldi bilinmiyor hala :) Şimdi gidip ihtarnameyi çektim daha sonra telefonu iade etmek için kargoya gittim. Vodafone iade etmek için mng kargodan iade formu doldurmamızı istiyor. Mng kargo böyle bir iade formu yok diyor, faturanın arkasında da iade kısmı yok.

    Bu sorunu çözüme kavuşturduktan sonra baştan sona kadar yaşanan bu saçma durumu detaylı bir şekilde anlatacağım.
  • -SaLiH kullanıcısına yanıt
    tamamdır o zaman problem yok ürünü videoya çek hocam ihtarname sonrasında da e-devlet üzerinden btk ve gümrük ticaret bakanlığına şikayet et..
  • okitai kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Ürünü bugün iade ettim ama kargoyla anlaşmaları bile yokmuş onun için para verdim :)

    Onlardan cevap gelmesini beklemeden yarın gerekli yerlere şikayette bulunacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -SaLiH

    Teşekkürler hocam. Ürünü bugün iade ettim ama kargoyla anlaşmaları bile yokmuş onun için para verdim :)

    Onlardan cevap gelmesini beklemeden yarın gerekli yerlere şikayette bulunacağım.

    anlaşmaları yoksa bile karşı ödemeli yollasaydın :S
    iade, cayma haklarında kargoyu satıcı öder diye biliyordum sözleşmede?
  • tugayyalinc kullanıcısına yanıt
    Evet satıcınin odemesi gerekiyor ama yine sorun cikaracaklarini dusundugum icin ben odedim. THH'ye basvurdugum zaman kargo parasini da isteyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -SaLiH

    Evet satıcınin odemesi gerekiyor ama yine sorun cikaracaklarini dusundugum icin ben odedim. THH'ye basvurdugum zaman kargo parasini da isteyecegim.

    keşke herkes bu konuda bilinçli olup thh başvursa.

    1 tl için bile başvuru yapılmalı. thh'ler büyük oranda haklı olanın yanında oluyor. umarım sizi de haklı görürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.