Şimdi Ara

Vodafone ayıplı ürün ve taahhüt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar herkese.
    25 Haziran 2015 tarihinde vodafone kocaeli filiz a.ş isimli bayiden taahhütlü olarak Htc Desire 816g marka cihaz aldım..Cihaz eve geldikten yalnızca saatler sonra problemler yaşatmaya başladı..Video çekimlerinde telefonun ekranı tamamen pembe yeşil ve mor çizgilerle kaplanıyor ve çekim o şekilde devam ediyor..En büyük sorunda cihaz menüdeyken kendi kendine çalışmaya başlıyor a'dan z'ye ne kadar uygulama varsa hepsini kendiliğinden açıyor ve hiç bir şekilde müdahele edilmiyor yalnızca ekran kilitlenince duruyor tekrar açınca 20-30 saniye sonra aynı olaylar tekrarlanıyor.Telefon komple kapatılıp açılınca 8-9 saat normal bir şekilde kullanılıyor ve tekrar sorunlar başlıyor..
    Bayiye geri gittiğinde yapacağı bir şey olmadığını ben sadece telefonu satarım gerisine karışmam havasıyla istersen servise yollarım dedi ve 26 haziran günü cihaz teleservice'e gönderildi yaklaşık 20 gün sonra telefonun ekranı değiştirilmiş ve yedek parça değişimi yapılmış şekilde 16 Temmuz günü teslim aldım aldığım günün akşamı arızalar yeniden aynı şekilde başladı araya ramazan bayramı girdiği için mecburen bekleyip 20 Temmuz'da ikinci kez teleservice'e gönderildi cihaz..Yine ekran dokunmatik parça değişimi yapılarak geri yollandı ve 3 Ağustos tarihinde teslim aldım..Cihaz hiç bir şekilde tamir edilmemiş olduğu için aynı arızaları 04 Ağustos sabahı tekrar yaptı..((Bütün bu süreç boyunca ne satıcı bayi ne vodafone ne teleservice ne de Htc Türkiye cihazı hiç bir şekilde kabul etmiyor herkes yetki bizde değil onda diyerek birbirine atıyor))

    En son 3.kez arıza verdiğinde vodafone'a ağır bir mail yolladım ve mahkemeye vereceğimi söyledim ertesi sabah Vodafone Kocaeli Bölge Müdürlüğü'nden bir beyefendi benimle görüşmek istediğini belirtti telefonla arayıp şehir dışında olduğumu söyledim telefonla ilgili bilgileri alıp ertesi gün (07 Ağustos) beni tekrar arayıp her şeyi hallettiğini telefonu acil olarak aldığım bayiye geri götürmem gerektiğini telefonun tekrar servise yollanacağını sonrasında gerekli işlemleri yapıp telefonumun birebir yenisiyle değişim yapılıp yeni cihaz yollanacağını söyledi..Artık cihazı kullanmak istemediğimi farklı bir cihaz istediğimi söylediğimde cihaz geldiği anda bayiye talimat verdiğini istediğin modelle değiştirebilmen için gerekli maddi kolaylığı da sağlayacaklar dedi.Bunun üzerine 08 Ağustos C.tesi günü telefonu bayiye teslim ettim ve servise 3.kez yollandı.
    Şimdi teleservice sitesine girip takip kısmına baktığımda telefonunuz tamire alınmıştır elektronik onarım yapılacaktır yazısı gördüm..
    Artık bu iş yeterince uzadı bu dakikadan sonra ne yapmam gerekli?? Bugün 17 ağustos telefonu aldığım günden bugüne kadar toplamda 24 saat dahi kullanamadım fakat bugün telefonun 2.taksidi faturalandırıldı..

    Yarın beni arayan müdür ile iletişime geçip durum hakkında son kez görüşme yapmak istiyorum..

    Bu durum ve cihaz ayıplı ürün konusuna girmezmi arkadaşlar?nasıl bir yol izlemeliyim ? İlk önce Bimer ve BTK 'ya şikayet dilekçesi yazıp peşinden gerekirse cumhurbaşkanına yazın kısmından da dilekçe yollayıp ayıplı cihaz elime geçtiği anda da tüketici mahkemesine dava açmak istiyorum..İşleyiş ve yapmam gereknler konusunda yardımcı olursanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert_özcan -- 17 Ağustos 2015; 21:06:23 >







  • sizin işiniz bimer, btk falan ile değil, tüketici hakem heyeti ile. servis raporları ile birlikte tüketici hakem heyetine başvurun.
  • ayıplı ürünü direk iade edebiliyorsun. Sen neden garantiye gönderme kararı aldın ki ?
    Direk iadesini iste etmezlerse servise gönderdiğin belgelerle beraber kaymakamlıkta ki tüketici heyetine başvur hemen çözümlenir paranıda iade alırsın.
    2 ay geçmiş üzerinden ayıplı malın iadesinden çıkmış gibi gözüküyor süre ama sen yinede tüketici heyetine başvur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 18 Ağustos 2015; 16:16:57 >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Hocam telefonu taahhütlü olarak hat üzerine 24 ay taksitle aldım..

    Ertesi gün geri gittiğimde iade gibi bir şey olmaz işine gelirse servise yollarım tarzında bi yaklaşım gösterdi aldığım bayi..Benimde o an ki bilgisizlik ve cahilliğime geldi maalesef gönderdim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881-1938

    ayıplı ürünü direk iade edebiliyorsun. Sen neden garantiye gönderme kararı aldın ki ?
    Direk iadesini iste etmezlerse servise gönderdiğin belgelerle beraber kaymakamlıkta ki tüketici heyetine başvur hemen çözümlenir paranıda iade alırsın.
    2 ay geçmiş üzerinden ayıplı malın iadesinden çıkmış gibi gözüküyor süre ama sen yinede tüketici heyetine başvur.

    Mağazada alınan ürünlerde iade olayı bitti artık. Sadece internet üstünden alımlarda iade var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Satın aldığı ürün ayıplı çıkan bir tüketici, Kanun’a göre; Satıcıya karşı ücretsiz onarım talebinde bulunabileceği gibi, ürünün onarılmasını tercih etmeyip, ayıplı ürünü ayıplı olmayan bir ürünle değiştirme, ürünün bedelinde indirim veya ürünü iade edip bedelin geri ödenmesi yönündeki talep haklarından birisini kullanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 19 Ağustos 2015; 0:47:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.