Şimdi Ara

vize süresi ve duration of stay arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben bg den vize aldım 3 aylık fakat orada duration of stay de 30 yazıor yani o 3 aylık süre içersinde orada 30 gün limitim mi var?günü birlik olan geçişlerde bu kotaya dahil ediliyor mu öyleyse?



  • bg neresi?Grand Britain demek istedin herhalde?
  • kusura bakma hocam bulgaristan!edirneli olunca bg demee alışıo insan:D
  • Benim Nisan 2009'dan Ekim 2009'a yani 6 ay süreli İngiltere vizem var.Duration of Stay:180 gün.Bence vize süresi ile Duration of Stay aynı miktarda oluyor.Yanlış yazmış olabilirler mi acaba?Sen yine de bilen birine sor
  • vize süresi, vizenizin geçerli olduğu tarih aralığını gösteir; duration of stay ise ülkede kaç gün kalabileceğinizi gösterir.

    örneğin siz vize sürenizin 3 aylık olduğunu söylemişsiniz, vizenizi o üç ayi çinde kullanabilirsiniz, duration of stay'iniz 30 gün olduğundan ülkeye girdikten sonra o ülkede 30 gün kalabilirsiniz. Eğer vizeniz tek girişli ya da çift girişli ise ülkeye sadece bir defa ya da iki defa girebilirisiniz. Yani ülkede bir gün bile kalsanız giriş hakkınızı tükettiğinizden vize süreniz geçerli ve duration of stayiniz izin verdiği halde vizeniz tek giişli olduğundan o ülkeye o vize ile bir daha giremezsiniz. Ancak vizeniz çok girişli ise o üç ay içinde toplam 30 günü geçmeyecek şekilde dilediğiniz kadar girişi çıkış yapabilirsiniz.

    Bulgaristan olduğunu yeni gördüm, Bulgaristan ise çok büyük olasılıkla o vize çok girişli değildir. Çok girişli ise number of entries kısmında M harfi yazar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumurt -- 18 Haziran 2009; 20:09:41 >




  • hocam kesin Multi ya:D allah allah saolasn peki güvenlik memuru falan farketmesse ben kaçak mı girmiş oluyorm?konsolosluktaki polis oraya her girişimde max 30 gün kalabilrsin dedi ondan sordum saolasn yav
  • Evet, Bulgaristan'ı kesin olarak bilmiyorum ama ülkeye girerken pasaportunuza mühür vurmazlarsa ülkeden çıkışta çeşitli cezaları var ki genelde para cezaları. Benim bir kere Bulgaristan çıkışında mühü vumamışlardı ben de farketmemiştim, daha sona korkmuştum ileriki vize alışlarımda sorun olur mu diye ama hiçbir sorun olmamıştı.

    Eğer vizeniz çok girişli ise, vizenizin geçerli olduğu süre dahilinde Bulgaristan'da toplam 30 gün geçirebilirsiniz. Eğer aynı gün giriş çıkış yaparsanız o da bir gün olarak kabul edilir.
  • benim annanemde 10 yıllık ABD vizesi var ama 6 ay kalabilir max :)
  • yumurt benm de sana bi sorum olacak ben amsterdama gitmek için hollanda konsoloslugundan schengen aldım 24nisan-22mayıs tarihleri arasında ama duration of stay 13 gun diosn ya o ulkede 13 gun kalabilrsn diye ben 7gun amsterdamda kalcam snra frankfurta geccem yani hollandada duration of stay suremden daha az kalıorm ama frankfurttan 16mayısta doncem bu durumda da mı aynı yoksa ulke degiştirdigm için farklılık olur mu duration of stay olayında???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.