Şimdi Ara

VİTESTE GİDERKEN MOTOR BOŞTAYMIŞ GİBİ DEVİRLENİYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5. vitesde 90-100 km/s ile giderken gaza yüklenince devir 2.000-2100 deyse boştaymış gibi 1 saniye kadar 2300 e kadar çıkıyor. sonra debriyaj ve vitese hiç dokunmadan tekrar devrini alıyor . genelde hafif yokuş yukarı çıkarken oluyor. aynı olay 4 viteste de oluyor. geçenlede de 2. vitesteykende yine yokuş yukarı 2 vitesteyken vites boşa geçer gibi oldu bu sefer düşük viteste olduğu için boştaymış gibi daha çok devirlendi, bu sefer debriyaja basıp vitese hiç dokunmadan gene debriyajı çekince düzeldi. Bu durum her zaman değilde arada sırada oluyor.
    Bazende yine hafif yokuş yukarı gidişlerde örneğim 5 vites 90 / 100 giderken vegaza basarken sanki yolda yamukluk varmış gibi titreme yapıyor. gazdan ayağımı çekince düzeliyor. tekrar gaza basınca bir daha yapmıyor.
    Sizce sorun ne olabilir. araç astra 1.3 cdti
    bunun dışında vites geçişlerinde problem yok. debriyaj ile seri şekilde geçiyor. zor geçme vb. problem yok.







  • arkadaşım aracının debriyaj balatası kaçırmaya başlamış,aracınızın modeli yılı nedir? ilk sahibimisiniz? hiç araç çektiniz mi? ve aracınızı zorladınız mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknimen

    arkadaşım aracının debriyaj balatası kaçırmaya başlamış,aracınızın modeli yılı nedir? ilk sahibimisiniz? hiç araç çektiniz mi? ve aracınızı zorladınız mı?

    Katılıyorum.Dikkat edin araç balatayı yer yolda kalırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.