Şimdi Ara

Vites Geçiş Uyarısı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    SSangyong Tivoli 1.6 benzinli manual aracımda son birkaç gündür dikkatimi çeken bir problemle ilgili size danışmak istiyorum. Aracımda fiziksel olarak vites atarken hiçbir zorlanma yok ancak vitesi atmama rağmen ekranda özellikle 6. viteste sürekli 6'ya çıkar işareti görüyorum. Tekrar boşa alıp birkaç sefer denedikten sonra gidiyor ancak bir süre sonra tekrar geliyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir?

    Bir de yukarıdaki sorundan kaynaklı psikolojik mi emin olamıyorum ama vites attıkça devir yükselirken aracın eskisi kadar seri hızlanmadığını hissediyorum yine özellikle 5. 6. viteslerde. Düşük viteslerde durmada kalkmada gazlamada bir sorun göremiyorum.

    İnternette biraz araştırdım baskı balatada problem olabilir mi diye aklıma geldi ama o zaman da bu manual araçlar için olan testi yaptığımda(1. viteste sağ ayak topuğu frendeyken ucuyla gaza basarak 3bin devirde yavaşça debriyajdan sol ayağı kaldırma) araç normal olması gerektiği gibi stop ediyor.

    Var mıdır bu soruna benzer sorun yaşayan ve çözümünü bilen? Servise gidip gerekliye ek birsürü gereksiz masraf etmekten çekiniyorum açıkçası.

    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.







  • Ben balata testini şöyle yapmıştım. Debriyaj basılıyken gaza yuklendim 5 6 bin devirde birden çektim ve baktım direk kavrayıp tekerleri döndürüyormu diye sıkıntı olmamıştı. Belki vites geçişlerini kontrol eden sistemde bir ariza olabilir.

    Ayrıca araç çok ses çıkartıp az mi gidiyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.