Şimdi Ara

Visual Basic mi , C# mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
11.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrOwl

    quote:

    Orijinalden alıntı: bukalemun_baris

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrOwl

    quote:

    Orijinalden alıntı: bukalemun_baris

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrOwl

    quote:

    Orijinalden alıntı: bukalemun_baris

    C# programını pc'me indirip kurmak istiyorum,bana bu konuda yardımcı olup programı atarsanız çok sevinirim. ve nasıl kuruluyo v.s. bilgi :S Çok yabancıyım C#'a...

    C# programı diye bir kavram yok. Derleyiciler var. Her dilde olduğu gibi C# kodlarını derlemek için de bir program kullanıyoruz. Visual Studio kullanılır. Zaten bunları soruyorsanız, yardım almaya çalışmayın. Öncelikle araştırın biraz öğrenin. Bu mantıkla en fazla iki değişkeni toplamayı öğrenirsiniz. Bu işler araştırmayla, okumayla olur. Yazılım, sürekli kendinizi geliştirmeyi gerektirir.

    Yardımcı olucak mısın arkadaşım? Eleştirinle vaktimi harcama,o kadar kör cahil değiliz,sadece C# diline yabancıyım yoksa ilgileniyorum programlama diliyle. Stresini atmak için yorum yazma. Sırf konuşmuşsun hiç bi faydan dokunmamış. İnsan en azından -bu kadar biliyosun- indirme linki atardı.

    Bu kadar hafif dilli bir eleştiriye dayanamayacağınızı bilemedim, kusura bakmayın. Lakin siz google'a Visual Studio indir yazmayıp bunun linkini benden bekliyorsanız dediğimde son derece haklı olduğumu bir kez daha doğrularım.

    Bunları bilsem sormam. İndirdim sorup öğrendikten sonra .

    Programı size ben söyledim zaten siz de "eleştirinle vaktimi harcama..." dediniz, durduk yere olay yapmayın rica ediyorum. İki lafın altından kalkabilirsiniz eminim ki. Böyle tepki vereceğinizi bilsem hiç demezdim.

    Çok bilmişlik yorumunu okurken daha çok sinirimi bozduğun için :) odaklanamadın ,sonrasında farkedince indirdim




  • Aynı zamanda psikolojiyle de ilgilenirim. O sinir bozulmasının sebebini açıklayıp, daha da siniri bozmak istemem. Sakin olmanı öneririm :) Çok bilmemiz normal bir durum, kendim bir dönem ders de verdim. Mütevazi olacağız, kırmayacağız diye cümle seçecek vakit olmuyor bazen. Alınmayın o yüzden her şeye. Daha vaktiniz bol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    CIL script dili değil, tıpkı java bytecode un öyle olmadığı gibi. Sanal makina yönergeleri tıpkı asm yönergeleri gibi düşük seviyelidir ve çalışma zamanında birebir dönüşüm gerçekleşir. C# ve java gibi dillerin python gibi kaynak koddan yorumlanan dillere hızda fark atmasının sebebi budur. Yani teknik olarak derleme bir kodun daha düşük seviyeye çevrilmesidir. Sanal makinanın ne olduğunu bir araştır sen.

    script dili işlemcinin direk olarak anlayamadığı; sanal makine/... tarafından yorumlanan demektir.
  • Aslında daha masum bir fark var arasında. Bu forumdaki gibi kavgalar haklı olarak çok yapılıyor tüm dünyada. VB net ile C# bir birinin aynısı demek hiç hatalı değil aslında. Birileri C# i daha iyi göstermek için çok arzulu ama bu kesinlikle Net platformu açısından bakarsak hiç doğru değil. Ancak geleceğin C# e doğru kayacağını tahmin etmek gerek. Mikrosoft bir birinin aynı iki yazılım dilini ilelebet devam ettirirmi pek sanmıyorum. C# yükselirken VB inişe geçecek ve bir gün gelecek Microsoft VB nin yeni sürümünü yayınlamayacağız diye bir ilanda bulunacak ve yola C# ile devam edilecek. Şu anda hiç bir sorun yok program yazma açısındna VB ciler için ama Bir gün mesela 6 sene sonra yeni platformda VB olmayınca durumu anlayacağız. Basic evsanesi yarım yüzyıllık GW basic Q basic ile başladı VB ile devam etti net ile sürüyor çok kadim bir dil ama güvenmemek gerek her şeyin bir ömrü var.
    Neden peki VB değilde C# ortaya çıktı. Sebep aslında çok basit. Yeni dünya eski dünyadan farklı olarak bir biri ile haberleşen makinalar devri. Bu yüzden kablolardan akabilecek bir programlama script ine ihtiyaç doğru. Script i zor dememizin sebebi bu zaten. Bu haberleşme protokolü gibi bir şey. Açılan parantez kapanan parantez satır sonu işareti gibi bir script dil gerekiyor. HTML de böyle bir dil internette kablolarda gideceği için başlangıcı bitişi komut dizileri slaş ters slaş yada başlangıcı küçük bitişi büyük işareti ile biten satırlardan oluşuyor. Anlatabildimmi ekrana bakıp kodları anlamak için VB çok iyi ama o kodları kablolardan o hali ile iletmek için eksik bir script. Antarımın o satır için bağlayıp bittiğini gösteren byte lar gerekli JAva bu yüzden garip script li çünkü makineler arasında gidip gelmek için üretildi. Ona rakip opan C# de öyle. Derlenir DLL yapılır exe yapılır o zaman buna gerek yok ama hep öyle olmayacak bu script yazdığınız şekildede bir çok yerde gidecek gelecek hayali ile oluşturuldu. İnternet çağının uzak makineler arasında gidip gelmeye eski düz script uygu ndeğil bu yüzden başında sonunda salakça şeyler olan C# yi ve java yı bize dayattılar yoksa onu tasarlayanlarda bunu istemezdi ama mecburlar yoksadaha kolay olduğundan değil. HTML le program yazmak sayfa yazmak kolaymı mesela ama onunla yazılmak zorunda internet siteleri çünkü kablolardan alıcı tarafından doğrulanarak çek edilerek göndermeye o başı sonu çok iyi işaretlenen dil çok faydalı. Bu script dil buz dolabı tabletin yada çamaşır makinasının bir biri le haberleşebilmesi için özel bir script ile tasarlandı öyle düşünün. Donanımlar arası haberleşme ye uygun bir script yapı bu. Olmuşken her olasılık göz önüne alınarak tasarlandı. Marsa giden gemiyede belki böyle komut yollayacaklar anladınızmı.

    Ama bu günü geçiştirmek isteyen VB bilenlere ben rahat olun telaş etmeyin madem biliyorsunuz üç beş seneniz daha en azından dolu dolu var öteside belkide var belkide yok onuda bilemem ama bugün hiç bir eksiklik zaaf yaşamadan VB net ile bir şeyler yaparsınız parada kazanırsınız hiç bir şeydende zere kadar geri kalamzsınız. Yani yarım kalan projelerinizi yeni sürüme geçecek projeleriniz VB ile yapmaya devam edin ama boş vakitlerde ufak ufak disiplince C# çalışmaya bu geçişe kendiniz ihazırlamaya daha uzak projeler için C# ile yapmayı denemeye başlayın. Bu sene VB den C#geçmenize gerek yok ama bence 2 sene içinde kesin geçmiş olun bu süre sizi C# uzmanı bile yapar. Bu gün böyle bir eksiklik C# ile arada hiç yok ama ilerisi için bu zamanı iyi kullanın ve C# e geçmeye çalışın. Zormudur derseniz kesinlikle geçilemeyecek kadarda zor değil. Bence iyi bir VB cinin C# e geçmesi temel programlama düzeyi açısından yani değişkenler döngüler koşul komutları temel yazılım komutları script farkları gibi şeyler de bir hafta dır. Can sıkacak tabi o parantez aç parantez kapa ve döngüler nerde başlıyor if komutları nerede başlıyor iç içe döngüleri if else komutları bunları anlamak baştan vb cilerinki kadar kolay değil ama abartmayada gerek yok yani anlayıpta uzay mekiği yazılımımı yapıyoruz. Geçmek için çok zamanınız varama unutmayın bu zamanın yarısı tüketildi zaten kalan yarısındasınız ve oda oldukça fazla. en az 5 sene zerre kadar sorun yaşamadan idare edersiniz sonra küt diye bir microsoft kararı çıkar eyvah demeyin seneye VB desteği sonmuş demeyin bir seneye sıkışmasın işler. Şu anda zamanın yarısındayız derken bunu gerçekten anlayabiliyoruz. 3 sen önce bütun örnekler VB net iken kaynaklar video lar VB6 dan VB net e geçenler yüzünden VB net tabanlı iken şimdi şu iş nasıl oluyor diye google da aratınca karşınıza VB net örnek çıkmıyor hepsi C#. Youtube da ASP net örneklerine bakın VB script i ilede aynısı yapılabildiği halde bir tane zor bulursunuz VB ile ASP net örneği gösteren. MAsa üstü biraz daha iy iama ondada yarıyı çoktan geçti C# ağırlığı. Meslek liselerin ön lisanslarda üniversitelerde kimse VB öğrenmiyor bir kaç yıl önceye kadarki gibi. Her keze asgari düzeyde dil olrak C# öğretiliyor. Hobi olarak başlayanlar bile bu rüzgara kapıldı sıfırdan VB yerine C# e başlıyorlar. Ben bunu çok sıkı VB ci biri olrak söylüyorum. Son direnenlerdenim ama bende denizin sonunu gördüm sizi uyarayım VB de sakın inat etmeyin bu dil yolun sonunu gördü. Delphi ciler gibi olursunuz sonra. Microsoft VB6 daki Basic cileri küstürüp C# dayatamazdı zoraki VB NET i geçiş dönemi için paralel program olarak nerede ise C# tıpatıpı olarak üşenmedi yaptı. Ama bir gün gelecek bir bakacaklar liseli çocuklar orta okul çocukları bile bir şekilde C# ile bir şeyler yapıyor. O zaman tamam diyecekler VB i artık yaşatmaya gerek yok her kez zaten C# ile bizim cephede toplandı. Malesef bu olacak gibi görünüyor % 99 arkadaşlar.




  • okumadım (o ne ya roman gibi)
    el-cevap: C#
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.