Şimdi Ara

Visual Basic Kod

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Visual Basic İçin aşağıdaki soruların kod karşılıklarına ve açıklamalarına ihtiyacım var yardımcı olabilecek biri var mı?
    Şimdiden çok teşekkür ederim


    1) Bir textbox’tan girilmiş bir metnin içindeki her harfin kaç kez geçtiğini ve en çok tekrarlanan harfi / harfleri a’dan z’ye doğru olarak bir mesaj kutusunda alt alta yazdıran VB kodunu yazınız ve kodları açıklayınız. (30 puan)

    (Örneğin, “ProgramlamA” için  a harfi : 3 kez g harfi : 1 kez l harfi : 1 kez m harfi : 2 kez o harfi : 1 kez p harfi : 1 kez r harfi : 2 kez en çok tekrarlanan harf : a harfi



    2) Bir sayı kendisini oluşturan rakamların tümüne tam bölünebiliyorsa o sayıya tekin sayı denir. Örneğin 648 sayısı 6, 4 ve 8 rakamlarına tam olarak bölünebildiğinden tekin sayıdır; oysa örneğin 1432 sayısı 1, 4 ve 2 rakamlarına tam bölünebilirken 3 rakamına tam bölünemediğinden tekin sayı değildir. Bir textbox’tan girilen basamak sayısına sahip tüm sayıları (örneğin 4 girildiyse 1000 ile 9999 arası sayıları) tek tek bir fonksiyona gönderip tekin sayı olup olmadığı kontrolünü fonksiyonda yaptırarak geriye sonucu döndüren ve tekin sayı ise bir listbox’a ekleyen VB kodunu yazınız ve kodları açıklayınız (sayının herhangi bir basamağı 0 ise, sayı 0’a tam bölünebiliyor sayılacak). Olay prosedüründe Hata yöneticisi kod kullanılması gerekmektedir. (40 puan)



    3) Ogrenci isimli bir sınıf (Class) tanımlayınız. Bu sınıfın No, AdSoyad, KayitYili, ve ToplamAKTS isimli dört özelliği olsun. OnLisansOgr isimli bir sınıfı da Ogrenci sınıfından türeterek, bu sınıfın ayrıca Program ve StajYapmismi isimli iki özelliği olsun ve Mezunmu isimli bir metodu, öğrenci staj yapmışsa ve toplam AKTS’si en az 120 ise geriye True, değilse False değerini döndürsün. OnLisansOgr sınıfından bir nesne türetip bu nesne için girilen No, Ad Soyad, Kayıt yılı, Program adı, Toplam AKTS ve Staj Yapıp yapmadığı (bir CheckBox kullanarak) bilgilerini kullanarak Mezun durumda olup olmadığı mesajını veren VB kodunu yazınız ve kodları açıklayınız







  • EDİT : 1.soruyu ve 3.soruyu hallettim arkadaşlar 2.soruyu yapabilen var mı aranızda ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzdindar98 -- 27 Nisan 2020; 18:23:41 >
  • 2.Soruya ait hiç bir şey bulamadım arkadaşlar çözebilen var mı aranızda acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.