Şimdi Ara

Vistada CPU kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaslar, eski bir xp kullanıcısıydım ancak makinama bazı virusler girdigi için format atmak durmunda kaldım ve vistaya gecmekte karar kıldım. gerekli butun dosyalarımı ikinci hddye atıp C'ye vistayı kurdum kurduktan sonra windows.old diye bir klasor olusturup içine eski windowsta bulunan klasorleri vs attı. vista nedense hiç stabil calısmıyor, ramlerim 2GB ancak fiziksel bellek kullanımı 1.10 gb..en ufak bir pencere acıtıgımda cpu kullanımı %80lere fırlıyor, şimdi benim sorum şu, format atmaktan anlamadıgım içn belki hata yapmıs olablrlm, vistayı direk xpnin üzerine kurdum yani bootlamadım hddyi her ne kadar defalarca virüs taraması yaptıysam ve bsey bulamamıssamda acaba eski işletim sisteminden kalan virusler vistayıda etkilems olablrmi yoksa yanlıs kurdugum içinmi bu kadar kasılmalar yasıyorum.. Bu arada sistemim:

    2GB 667 ram
    8800GTS
    C2D 6300 @ 1.86
    Asus P5B
    80gb+160gb HDD



  • Yokmu bir el atacak ? bostayken 1.10 gb ram kullanması normalmi ? herseyden once cpu kullanımının bu kdar yukselmesi dogalmı?
  • benm 3gb ram var 800-900 arası ram cpu da boştayken %3-5 arası amd 2ghz. areo varya pencere açarken ondan fırlıyordur..bu arada sana tavsiyem güzel bi fdisk at
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Frontlines

    Yokmu bir el atacak ? bostayken 1.10 gb ram kullanması normalmi ? herseyden once cpu kullanımının bu kdar yukselmesi dogalmı?


    Hem de hiç doğal değil arkadaşım. Sen format atmamışsın sadece XP'nin üzerine Vista yüklemişsin. Sanırım problem bundan kaynaklanıyor. Madem dosyalarını yedekledin, o zaman gönül rahatlığıyla formatını at, sıfır temiz bir kurulumla dene bence.
  • selam, bugun windowsun kurulu oldugu diski biçimlendir yapıp vistayı yeniden kurdum ancak performans hala değişmedi.. bellek kullanımı 944mb su an yapılan tek sey dosya kopyalama işlemi.. sorunun neden kaynaklı oldugunu hala anlayamadım...
  • Arkadaşım çift çekirdek işlemci ve 2 Gb. DDR2 ram kullanıyorum aynısını bana da yapıyor.
    Bence işini görüyorsa XP kullan, makineni hiç zorlama..
    Kolay gelsin.
  • Kardeş bende Intel Pentium 4 3.2 GHz işlemci var. Tek çekirdekli ve Vista'nın (Vista Ultimate) performansında hiç sorun yok. Gayet akıcı çalışıyor. Service Pack 1 kurulu. Oyunlarda da sorun yok. Sistemimdeki diğer bileşenler, soldaki sistem panelimde yazıyor.


    Senin sorununu başta ben de yaşıyordum. Sende var mı bilmiyorum ama, eğer anakartının OnBoard ses kartı aktifse ve Vista'da onu kullanıyorsan, o işlemci ve bellekten çok sömürüyor. İşlemci kullanımının yüksek olması normaldir.

    Eğer OnBoard kullanıyorsan, sana önerim bunu kullanmaktan vazgeç ve Vista uyumlu adam akıllı ayrı bir ses kartı al. Bu ses kartına geçtiğin zaman işlemci kullanımı düşecektir.

    Yok zaten ayrı bir ses kartı (PCI / PCI-E) kullanıyorsan, onu bilemeyeceğim. Ki senin sistemde Intel Core2Duo çift çekirdekli işlemci ve DDR2 667 MHz frekansında bellekler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 29 Şubat 2008; 22:59:36 >
  • bendede şaun 1gb kullanmaya başladı ve windowsun açılışı ağırlaştı baya bi.daha doğrusu açılıyor saatin yanında bi kaç geldikten sonra bekliyor bi süre sonra açılmaya devam ediyor,fikri olan varmı millet__????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.