Şimdi Ara

Vista + Xp /Ntldr sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba önce vista ultimate kurdum daha sonra xp kurdum ondan sonra pc acılınca direk xp acıldıgından vista cd sini takıp recover yaptım.daha sonra Bootrec.exe / fix.MBR ve Bootrec.exe / fixBoot yazdım recoveryde ve daha sonra baslattıgımda acılıs ekranında bana hangı ısletım sıstemını acmak ıstedıgımı sorma olayını cozdum (Tabı vısta acıldıktan sonra cmd dosyasındada xp yı tanımladım).Neyse sımdı pc yı actıgımda ve xp yı sectıgımde bana \ntldr dosyası ( 0xc000000F) bulunamadı dıyor ve xp yı acamıyorum. Ne yapmam lazım? Bi yardım edin lütfen 2 gundur halledemedım.



  • Vista dan sonra XP kurmak _ToLg@_ nin 5 Ocak 2008'deki yazisini okuyun, denendi calisiyor.

    Vista dan sonra XP Kurmak için:
    vista boot mbr yi xp mbr yapmak vistanın dvd'sini tak başlat çalıştıra gel şu komutu gir, (baştaki d harfi senin vista cd'sini taktığın dvd okuyucunun harfi olacak unutma) ve tamam de tüm sorunun çözülecek.
    d:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /force
  • burda vısta dvd sını taktıktan sonra herhalde pc yı normal baslatcaz demı onyukleme yapıp sonra recoveryden komut satırına fln gırmıcez?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_6560328/tm.htm "NTLDR eksik" demek windows'un başlamasında en önemli dosyalardan biri olan NTLDR dosyası eksik demek oluyor.

    Vistadan sonra XP kurdunuz, yada Pardus kurup kaldirdiniz:
    Vista da MBR tamiri; vista dvd sinde install now penceresinde Repair your computer a tiklayalim, sonra vista kurulu hd yi secip next dielim, sonra command prompt u secelim
    bootrec.exe /fixMBR
    bootrec.exe /fixBoot
  • ben de de ntldr eksik dedi açılmadı pc bende cd den çılışan xp ile açtım işletim sistemi tarafından korunan dosyaları göster dedim ntldr dosyasını buldum olduğu yere kopyaladım pc yi yeniden başlattım pc açıldı ben bir defa denedim her pc de işe yararmı demek gerek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.