Şimdi Ara

Vista home premium Cd'm kayboldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, laptopumla kurulu gelen vista home premium cd'm kaybolmuş. Yakında bilgisayara format atmak istiyordum. Microsofttan istesem gönderirler mi? veya laptop'ı üreten firmadan mı talep etmeliyim.
    Laptop'ın altındaki microsoft bandrolünde product key yazılı. Herhangi bir vista home premium türkçe cdsiyle kendi product key'imle sorunsuz kurulum yapabilir miyim?
    Aynı laptoptan abimde de var. Onun Vista cdsiyle olabilir mi mesela? Ve eğer olabilirse onu kopyalasam yasal olur mu? (bildiğim kadarıyla 1 saklamak amaçlı kopya yasal sınırlardaydı) yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alageyik34


    Laptop'ın altındaki microsoft bandrolünde product key yazılı. Herhangi bir vista home premium türkçe cdsiyle kendi product key'imle sorunsuz kurulum yapabilir miyim?



    evet.
  • bildiğim kadarıyla laptoplar sadece kurtarma DVD leri veriliyor.. Kurulum DVD'si vermiyor.. laptopun harddiskinde laptopuna ait driverlarında hazı bulunduğu bir kurtarma partisyonu bulunur.. bu özelliğe biostanda ulaşılabiliyor bazı modellerde ama hepsinde varmı bilmiyorum.. kitapçığında daha detaylı bilgi vardır..
  • Kurtarma DVD leri içinde sürücüler ve bilgisayar markasına özel yardımcı diğer yazılımları da içeriyor.mesela bunların bir kısmını kullanmak istemiyorum ve sıfırdan format atıp temiz bir vista kurmak istiyorum diyelim.Bu,Vista recovery DVD ile mümkün müdür? yoksa bir yerlerden orijinal bir vista home premium kurulum DVD si bulup onunla format atıp,kurup bilgisayrdaki windows anahtarı ile aktivasyon olabilir mi?.

    Mesela kullandığım Dell inspiron 1520 de vista kurulum DVD si vardı ve bene her yeni aldığım bilgisiayar gibi birinci haftasında format atıp sıfırdan kurulum yapmıştım.Yaklaşık 1.5 yıldır bu vistayı kullanıyorum.

    Geçn yıl sonu aldığımız Asus F8VA253BD laptopla birlikte kurulum DVD si değil de bir kurtarma DVD si verdiler.Şimdi ben bununla tam bir format atıp temiz bir kurulum yapılabileceğinden emin olmadığımdan deneyemiyorum.Acaba bir yerlerde vista DVD çektirsek buradan kurulum yapabilir miyiz bu makineye?




  • Evet sıfır kurulum yapıp lisans anahtarınızı kullanarak aktivasyonu gerçekleştirebilirsiniz.
  • önemli olan aktivasyon numaranız.. istediğiniz kurulum DVD sinden kurulumu gerçekleştirin bu farketmez.. yeterki seri nonuz size ait olsun..
  • Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler :-) laptop'ın firmasını aradım onlar benden COA kodunu istediler, söyledim, microsofta iletmişler, 2 hafta içinde gönderdiler yenisini. Artık gönül rahatlıyıla format atabilirim:-))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.