Şimdi Ara

Virüslerden bıktım, yardım edin!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar şu windowstanda virüslerinden de sorunlarından da bıktım vallahi 3 gün ubuntu kullandım ama her yönüyle mükemmel olmasına rağmen sırf oyun olmadığı için ve aışmaya vaktim olmadığı için tekrar windowsa döndüm ama dönmez olaydım antivirüs tür şudur budur yalan dolan vallahi 150 tl lik sağlam bir anti virüs kullanıyorum dakika başı virüs bulmasına rağmen hala ve hala bilgisayarın sorunlarıyla uğraşıyorum. Bir siteye girdim torrent indireyim diye virüsün açılıp browserları ele geçirmesi ve zarar vermesiyle ve antivirüsün virüsü silmesi aynı anda olmasına rağmen ne varsa mahvetti bilgisayarda, 8-10 senedir windows kullanıyorum ne yalan söyleyim en az 1000 kere format atmışımdır. İlk zamanlar bilgisayar kötüydü diye antivirüs kullanmaz max 1 hafta da genellikle 3 günde bir format atardım ki ubuntudan windowsa geçince ne kadar kötü bir sistem olduğunu anladım. Yok mu şöyle sorunsuz olarak vindows kullanabileceğim bir yöntem yardımlarınızı bekliyorum ha bu kadar yazdımda sinirimden yazdım böyle bilgisayardan anlamayan birisi değilim donanım ve yazılım konusunda orta seviyede ilgi ve tecrübe sahibiyim ama illahlah geldi artık. Bir yardım edin gözünüzü seveyim.







  • aşağıdaki listeyi uygularsan sorunun kalmaz kurup güncel tut

    microsoft essential
    browser
    malwarebytes
    drweb Offline Virüs taraması




  • Uğraşma format çak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aradabiruğrarım

    Merhaba arkadaşlar şu windowstanda virüslerinden de sorunlarından da bıktım vallahi 3 gün ubuntu kullandım ama her yönüyle mükemmel olmasına rağmen sırf oyun olmadığı için ve aışmaya vaktim olmadığı için tekrar windowsa döndüm ama dönmez olaydım antivirüs tür şudur budur yalan dolan vallahi 150 tl lik sağlam bir anti virüs kullanıyorum dakika başı virüs bulmasına rağmen hala ve hala bilgisayarın sorunlarıyla uğraşıyorum. Bir siteye girdim torrent indireyim diye virüsün açılıp browserları ele geçirmesi ve zarar vermesiyle ve antivirüsün virüsü silmesi aynı anda olmasına rağmen ne varsa mahvetti bilgisayarda, 8-10 senedir windows kullanıyorum ne yalan söyleyim en az 1000 kere format atmışımdır. İlk zamanlar bilgisayar kötüydü diye antivirüs kullanmaz max 1 hafta da genellikle 3 günde bir format atardım ki ubuntudan windowsa geçince ne kadar kötü bir sistem olduğunu anladım. Yok mu şöyle sorunsuz olarak vindows kullanabileceğim bir yöntem yardımlarınızı bekliyorum ha bu kadar yazdımda sinirimden yazdım böyle bilgisayardan anlamayan birisi değilim donanım ve yazılım konusunda orta seviyede ilgi ve tecrübe sahibiyim ama illahlah geldi artık. Bir yardım edin gözünüzü seveyim.

    Şimdi senin de dediğin gibi oyun yüzünden Windows a mahkumuz. Madem öyle o zaman virüs konusunda her şeyi antivirüse bırakmamak lazım. Virüs çoğu zaman dikjatsizliğimiz yüzünden bulaşıyor. Mesela her indirme bağlantısına tıklamamak gerekir. Ve her siteden de indirme yapmamak lazım. Sana ancak şunları tavsiye edebilirim:
    Temiz bir kurulum yap(mümkünse lisanslı)
    Antivirüsünü kur.
    Cleaner tarzı bir program kur.
    Nette gördüğün her siteye girme ve her bağlantıya tıklama.
    Şüpheli durumlar hariç ayda veya 2 haftada bir periyodik olarak, antivirüs üreticilerinin rescue disc dediğimiz uygulamalarını kullan.
    Bu sayede sistem açıkken antivirüs ün bulamadığı yada silemediği virüsleri daha kolay temizlersin.

    Bunları belki biliyorsundur ama acizane hatırlatmak istedim. Dediğim gibi, biraz dikkatli olmak lazım. Bu rescue disk olayını hafife alma. Mesela ben Kaspersky, Avira, bitdefender rescue disklerini kullanıyorum. Çok faydasını gördüm. İnşallah sana da faydalı olur. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 13 Nisan 2015; 9:02:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kardeşim virüslerden kurtulcam diye pc nin ömrünü yemişsin haberin yok 3 günde 1 format ne demek siz format atmayı çok iyi bir şey sanıyorsunuz heralde sistem yeniliyor ohh tmm ama öyle değil her formatta pc nin ömrünü yiyorsun ömrünü azaltıyorsun bunun farkında mısın mesela ben 3-4 yılda bir anca formatlarım pc yi bakıyorum adam konu açmış şöyle sorunum hemen kestirme cevap formatla gitsin yıllardır paralı olarak g data inetrnet security norton security bitdefender security kullandım gerçi bitdefenderi pek sevmedim sistemi ağırlaştırdığı için onun haricinde bu antivirüslerden bir tek virüs derdim olmadı morrent vs indirirken tanıdık güvenilir sitelerden indireceksin isim veremiyorum burada yasak olduğu için tıkladığınız şeylere çok dikkat edin gelen maillere çok dikkat edin genelde illegal paylaşımlarda çok virüs oluyor bunlara dikkat et bunun haricinde malwarebytes kullan birde ben gibi hafatada bir defa Auslogics BoostSpeed 7 programı taratıp sistemi rahatlatırsan çok iyi olur benim diyeceklerim bu kadar gereksiz yerede format atıp durmayın çok zorda kaldığınızsda atın geri dönülemeyecek durumlarda vs




  • Arkadaşlar dediğiniz yöntemlerin hepsini biliyorum yardımlarınız için çok teşekkür ederim zaten bilgisayarımdaki sorunları çözdüm. Virüs konusuna gelince nereden nasıl downloan gerçekleştireceğimi neyi nerden nasıl yapacağımı 10 yıllık tecrübem ile çok iyi kavramış bulunuyorum. Bu mesajı yazarken malverbytes ve adwclaner kullanımıyordum şimdi bu ikisini de kurdum kafam rahat. Yanına birde kaspersky internet security kurdum kale gibi oldu bilgisayar. Format bilgisayarın ömrünü yiyor diyenler ise yardımlarınızı için teşekkür ederim ama o şehir efsanesinden ibaret. İnsan nasıl ki yemek yedi diye ölmüyorsa format attı diyede bilgisayar bozulmaz bu doğasında var ve tamamen yazılımsal olduğu için donanıma bir zararı yok

    Kullandığım programlara gelince sıralayım belki işinize yarar:

    Ashompoo windows optimizer 11 sistem bakım arası birçoklarını kullanmama rağmen daha iyisini görmedim açık ve net
    Malwerbytes casus ve reklam yazılımlarının korkulu rüyası
    adwcleaner bu da casus ve reklam yazılımlarının korkulu rüyası üstteki ile ikisini birlikte kullanınca aşılmaz bir kale vazifesi görüyor
    Avg İnternet Security Çok iyi ve sistemi hiç tüketmeyen antivirüs son derece başarılı şiddetle tavsiye ederim
    Kaspersky İnternet Security Buda çok iyi ve güvenilir ama sevmiyorum sırf güvenli olduğu söylendiği için yükledim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.