Şimdi Ara

Virüs Problemi Yardım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle Pc de virüs vardır diye format attım ve biçimlendirdim sildim ne var ne yok bildiğim tüm format şeylerini yaptım sonra sıfırdan temiz W10 yükledim .Sonrasında daha çok bilmediğim şeyler ekelendi exe olarak.Ben Svchost.exe programını system değilde kullanıcıda çalışıyor olarak görürsek virüs tür diye biliyorum.Bunun dışında sihost bilmem nede olmuş şuan ve bellek kullanımlarıda var yani azımsanmayacak kadar .Son sürüm W10 defender virüs oalrak görmüyor bunları ama neden kullanıcı üzerinden çalışıyor bu dosyalar ?Systemde olması gerekmıyorm usadece?Formatta silinmeyen bir virüs mü defenderi mı kandırıyor anlamadım.Bilen yardadşlar yardımcı olursa gerçekten çok sevinirim.Kafayı yedirtecek bu windows 10 bana .S.Resimi paylaşıyorum aşağıda

    Virüs Problemi Yardım :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArkhamAslyum -- 23 Eylül 2019; 5:34:41 >







  • Hepsine tek tek bakmak gerekiyor ama sistemi yeni kurduysanız windows çeşitli güncelleme ve optimizasyonlar yapan servisleri muhtemelen arka planda çalıştırıyordur. İşaretlediklerinizden bir kaç tanesini kontrol ettim benim sistemdede çalışıyorlar. Görev yöneticisinde svchost.exe win10 da çok fazla açılabiliyor. Sanırım her uygulamayı/hizmeti diğerlerini etkilemeyecek şekilde açıyor ve bir uygulama kilitlendiğinde veya yanıt vermez duruma düştüğünde önceki versiyonlarda olduğu gibi tüm sistem yanıt vermez duruma düşmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 23 Eylül 2019; 20:40:56 >
  • rafet32 kullanıcısına yanıt
    Sizde sadece svchost mu var kullanıcı nın kullandıpı.?.Systemde zaten 20 tane felan var svchost onlar sıkıntı değil dediğim gibi Kullanıcıda çalışınca korkusarıyor beni :S
  • ArkhamAslyum A kullanıcısına yanıt
    Çalışan svchost.exe lerin bir kısmı kullanıcı, bir kısmı network, bir kısmı system bir kısmıda local service altında çalışıyor. Temiz bir imajdan ve tüm partitionları formatlanmış bir diske kurduysanız endişelenmenize gerek yok bence. Tabi virüs gibi tehditlere karşı duyarlı ve dikkatli olmak güzel bir şey.
  • rafet32 kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğin için çok sağol.Şuan daha format atmıcam.Diğer çalışan programlar için bilgisi olan olursa cevaplar umarım.Klasik reklamlar açılıyor oto oralardan virüs gelse defender uyarır tarayıcı eminmisin diye sorar yani oralardan geldi desem yok kafayı sıyırcam.Bir kaç şey daha gördüm ne kadar doğru bilmiyorum ama 20 MB den fazla bellek kullanıyorsa virüstür diye bi yorum okumultum şuan o bilgiyle kendimi avutuyorum açıkcası.En azından 10 mb yi geçmiyor bilmediğim ezeler :(.Tekrardan çok teşekkürler @rafet32
  • ArkhamAslyum A kullanıcısına yanıt
    Reklamlar nasıl açılıyor?

    1 - Herhangi bir şey açık değilken tarayıcı açılıyor reklam sitelerimi açılıyor. Rast gele tarayıcı açılıp saçma sapan sitelere yönlendiriyorsa birden fazla nedeni olabilir.

    Format sonrası kurduğunuz çeşitli programlar reklam veya tanıtım amaçlı bazı programlarıda paralel olarak yükler.
    Keygen tarzı araçlar kullanıyorsanız onlardan
    Tarayıcı ile girdiğiniz sitelerden bulaşan zararlılar


    2- Normal internette gezinirken tarayıcının sağında solunda çıkan reklamlar virüs değil ilgili sitenin reklamları abartmış olmasıdır. Bu gibi durumlar içinde Firefox için AdBlock Plus veya ublock (ben her iki eklentiyide aynı anda kullanıyorum sıfır reklam) gibi reklam engelleyici eklentiler var onları kullanabilirsiniz. Diğer tarayıcıları kullanmadığım için eklenti ismi veremiyeceğim ama opera ve chrome dada benzer eklentilerin olması beklenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 24 Eylül 2019; 16:18:32 >
  • Kaynak izleyiciden iligili calisan servisleri vb. detayli inceleyerek de biraz fikir edinebilirsiniz sanırım. Tam nokta atışı olmasa da fikir verebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reklam atıyorum bir dizi izliceksin illegal yoldan orada çıkan reklam sayfaya dokunur dokunmaz otomatik açılır girdiyse oradan bulaşmıştır ki başka yolu yok .İnceledikçe daha çok paranoya yapmaya başlıyorum için içinden çıkamıyorum :S.Format atmışım daha temiz ne yapabilirim ki.O kadar büyük bi virüs olsa pc çok yavaşlar mantıken :S.Sonuçta Windows defender en iyi koruma diye biliyiroum onun tarayıpda bulamadığı bir virüs türü oalcağını sanmıyorum açıkcası ya.Kendi kendime sıkıntı yaratıyorum gibi geliyor ama işte böyle kuşkucu paranoyak bir insan olunca herşende şüphe eder oluyorum :S.Tekrardan sağolun yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.