Şimdi Ara

VİRTUALBOX İLE WİNDOWS 95 KURULUMU YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • elimde windows 95 kurulum dosyaları mevcut ve ben virtualbox ile sanal pc de windows 95 kurmak istiyorum fakat normalde virtualbox iso image tanıtmamı istiyor, xp deki gibi direk açılışta boot edilmesi gerekiyor sanırım fakat windows 95 için başlangıç disketiyle başlayıp sonra kur.exe'yi çalıştırmak gerekiyor ama bunu sanal pc 'de bir türlü başaramadım elimde win98 başlangıç disketi imajıda bulunuyor fakat bunuda sanal pc ye gösteremedim bu işin mantığını anlamış değilim...
    virtualbox ile windows 95 kurmak için ne gibi bir yol izlemek lazım yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar...



  • vmware de yaptiklarimi yazayim, virtual box icin olani sen bul:
    1)
    disket imajini disket surucuye, iso imajini sanal cd surucuye koyarsin, acilista disket imajini secersin (ben disket imaji olarak win98 imajini kullanirim).
    1b)
    Buraya kadar yapabildi isen ekranda A:\> yazisi ile sonuclanir, sonra uygun dos komutlari ile cd ye gecip win98 kurulumunu calistirirsin. ör:
    C:
    cd win98tr
    kur

    2)win98 i koydugun iso imajini hazirlarken bootable iso hazirlarsin, iso hazirlanirken boot olarakta win98 imajini kullanirsin. (google dan filan bakarsin)
    Sonra iso imajini sanal cd surucuye koyar sanal pc yi .iso dan calistirirsin, bundan sonrasi 1b adiminin aynisi olur.



    vmware de win98im var, kendim icin yillar once hazirladigim 2. yontemin biraz gelismisini kullaniyorum, yakinda virtual box dada cozersin, kolay gelsin.
  • en sonunda windows 95 ve windows 98'i bootable cd hazırlayarak kurmayı başardım şuan virtualbox ile sorunsuz çalışıyorlar...
    fakat ekran çözünürlüğünü ayarlıyamıyorum iki sistemdede ekran çözünürlüğü 640x480 ve 16 renk olarak görünüyor ve iki sistemide tam ekran yapamıyorum... bildiğim kadarıyla xp kurunca tam ekran kullanılabiliyormuş.
    bunun bir çözümü varmı arkadaşlar ekran kartı sürücüsü yüklemek lazım ama virtualbox'un sanal ekran kartı ne olaki sürücüsünü yükleyelim yada vmware'dede durum aynımı?
  • arkadaşım bende virtual box ile pardus işletim sistemini sorunsuz tam ekran kurabildiğim halde.... win98 i bir türlü 640x480 ve 16 renkten öteye götüremedim
    microsft virtual pc de gerçek renk ve istediğm çözünürlükte win98i kurabildim.

    virtual box'da sanırım olmuyor.. ( ekran kartı sürücüsünü değiştirmeme, belleğini altırmama rağmen olmadı.)
  • vmware de ekran karti sürücülerini kurduktan sonra sorun olmuyor,

    pardus ve linux lar haliyle 98 ve xp den daha yeni olduklarindan bu tur programlarin ekrankarti suruculeri iclerinde gömülü oluyor.

    eminim virtual box tada vmware gibi gerekli sürücüler vardir.
    belki bunlardan biridir, emin degilim: C:\Programs\innotek VirtualBox\drivers
  • virtual PC ile windows 95 ve windows 98 kurdum ve sonuç oldukça tatmin edici 1024x768 çözünürlük ve 256 renk ile çalışıyor.
    yanlız aradım taradım bulamadım gerçek sistemle sanal makina arasında sürükle bırak yöntemiyle dosya paylaşımı yapılabiliyormu? yapılıyorsa bu hangi tuş kombinasyonuyla oluyor?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sedatayma

    virtual PC ile windows 95 ve windows 98 kurdum ve sonuç oldukça tatmin edici 1024x768 çözünürlük ve 256 renk ile çalışıyor.
    yanlız aradım taradım bulamadım gerçek sistemle sanal makina arasında sürükle bırak yöntemiyle dosya paylaşımı yapılabiliyormu? yapılıyorsa bu hangi tuş kombinasyonuyla oluyor?


    Bende win 95 kurmam lazım fakat ne disket sürücüm var neden win 95 cd si...
  • windows 95 mi? Biz hangi yıldayız?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: burakpadir

    windows 95 mi? Biz hangi yıldayız?



    Ne varsa eskilerde var , öyle derlerya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.