Şimdi Ara

Viewsonic monitör kapalı konumda kalma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Yeni sistem topladım. Monitör olarak Viewsonic VX2458 c- mhd olan 144hz monitörden aldım. Hiç şikayetim yok çok güzel monitör fakat gıcık edici bir sorunla uğraşıyorum çözemedim. Problem şu Kasa powera basıp açtığımda anakart sayfası veya windows yüklemesinde monitör açılmıyor direk pc masaüstüne geldiğinde monitör kendini açıyor. Yani windows açıldığında monitör ON konuma geçiyor. Mesela BİOS ekranına girmek istiyorum kasa çalışıyor DEL tuşuna basıyorum pc biosa giriyor fakat monitör açılmıyor siyah ekran değil bildiğiniz kapalı konumda ve açılmıyor. REset atıp normal windowsu açınca gene masaüstü gelene kadar bekliyor sonra kendini açıyor. Başka monitör ve 4k tv bağladım kasaya onlarda bu problem yok anakartın reklam resminide biosuda da açılıp görüntü alabiliyorum. Monitör HDMİ ile RX 590a bağlı. Display port kablom yok , monitör ve ekran kartındada VGA portu yok o nedenle hdmi dışında kabloyla deneyemedim.
    Kasada sadece SSD var hdd olarak







  • up
  • Bende 24 inc 144 hz monitör var bendeki sorunda buna benzer. Benimki şöyle, bilgisayar çalışırken eğer monitör güç tasarrufu yapayım derken monitörü kapatırsa yada ben kendim kapatırsam bir daha açmak istediğimde ekrana görüntü gelmeyip sinyal yok uyarısı veriyor monitör ve tekrar kapatıyor kendini. Sorunu manuel olarak ekrana takılı DP kablosunu bir kaç kez çıkar tak yaparak aşabiliyorum ama cidden can sıkıcı bir durum. Varsa çözümünü bilen bir yardımcı olsun.
  • Senin bulduğun yöntemi denedim ama oda olmadı bende. Tak çıkar yaptım bir kaç kere monitör açılıyor tam görüntü gelecekken sinyal yok uyarısı verip tekrar kapalı konuma geçiyor. Çözemedim şu işi
  • Şöyle bir şey yapanlarda olmuş. Mesela pcyi ekran kartından kullanıyorsan ve işlemcinin de dahili grafik işlemcisi varsa aygıt yöneticisinden bu dahili grafik işlemcisini disable yapıyorsun. Henüz denemedim ama akşam deneyeceğim bakalım işe yarayacak mı!
  • Aynı sorun bende de var. Monitörüm vx2458 ekran kartım rx590. Bi çözüme ulaşabildiniz mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.