Şimdi Ara

Video Editing

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, video editing üzerine ciddi anlamda kasmış birinin yardımına ihtiyacım var. Editlemek istediğim pek çok video var elimde ve pek çok video editor'ü denedim. Hali hazırda pek çok programı kullanıyorum ama hiç biri tam olarak istediğimi yani aynı anda her şeyi yapabilme özelliğini içermiyor. Aşağıya kullandığım programların bir listesini yazdım ki tavsiye de bulunurken onları liste dışında tutun diye.

    Editing + Converting
    Sony Vegas Video v6.0
    Sony DVD Architect v3.0
    Adobe Premiere Pro v1.5
    Pinnacle Studio Plus v10.0
    Ulead VideoStudio v9.0
    CyberLink Power Director v4.0
    Virtual Dub v1.6.14
    VirtualDubMod v1.5.10.2 b2542

    Converting
    Boilsoft ASF Converter v2.68
    Boilsoft AVI.MPEG.ASF.WMV Splitter v3.25
    Boilsoft AVI.MPEG.RM.WMV Joiner v4.81
    Boilsoft AVI.to.VCD.SVCD.DVD.Converter v3.02
    Boilsoft RM Converter v3.15
    Alive Video Convertor v2.2.0.8
    All Video Converter v1.0
    Convert X To DVD v2.0.13.128
    Hero Video Converter v2.0.1
    ImTOO DVD Ripper v2.0.7 b1120
    Magic DVD Ripper 2.1
    MovKit Batch Video Converter v2.5
    No1 Video Converter v3.8.15
    Power Video Converter v1.4.14
    TMPGEnc Plus 2.524.63.181
    WinMPG Video Convert v5.6

    Programların her biri kendi içinde gerçekten iyi, ama bir işte illa ki bir kaç tanesini bir arada kullanmak zorunda kalıyorsunuz ve bu doğal olarak ekstra bolca vakit kaybı demek. İçlerinde editing için en iyisi Vegas, ama özellikle DivX codec üzerinde çok sorun yaratıyor. Bazen video'yu bazen audio stream'i tanımıyor. Başka bir programla farklı bir codec (ya da Mpeg) çevirisi yapıp tekrar Vegas'a dönmek gerekiyor ki bu da işin süresini en az ikiye katlıyor. Bana bu noktada yardımcı olabilecek, öneride bulunabilecek biri varsa çok sevinirim.







  • anlamadığım bu kadar program denemişşin ki söylediğin gibi kendini video edit konusunda kasmış isen bilgi birikimin oldukça fazla olmuştur.. en iyi programı içlerinden senin belirlemiş olman lazım ki soylemişşin vegas diyee ki burada da topice kullandığın programların listesini yazmamış olsaydın yine belli başlı bu ismi cismi bilinen programlar önerilecekti..

    belki biliyorsundur belki bilmiyorsundur yine de yukarıdaki liste içine girmemiş olduğunu düşünerek bu siteye bakmanı şiddetle öneririm..

    http://www.kkymn.com/

    ve bu sitenin kurusucu sanırım adı kadir'di onunla gorusmeni tavsiye ederim..yada o siteden ilgi alakalı bir başka kişi ile..

    kolay gelsin..




  • dstm cevabın için teşekkür ederim. kkymn'yi biliyorum, daha önce görmüştüm. onlarda premier kullanıyor ve söylemem gerek ki onlar benden daha basit şeylerle uğraşıyorlar. yukarıda senin de dediğin gibi editing üzerine oldukça kastım ve benim şu andaki arayışım kıyıda köşede kalmış veya yeni çıkmış bir program arayışı. ilk mesajımda da belirttiğim gibi karşına bir video çıktığı zaman (ki insanlar ellerindeki her türlü codec'i kullanarak hep standart dışı kayıtlar yapıyorlar) onu editlemek için iki defa uğraşmak zorunda kalıyorsun. önce bir programla onu standart bir formata çeviriyorsun sonrada vegas'a atıp editliyorsun. (ki daha öncede dediğim gibi vegas en iyisi - tabii parantez içinde final cut pro hariç demek lazım ama mac kullanmayı sevmiyorum) işte bu aynı işi iki defa yapmak ve süreyi ikiye katlamak anlamına geliyor. halbu ki vegas tadında çalışan ama bütün codec kaynaklarını destekleyen bir program, yani aynı programda convert + edit + join + split olaylarını yapabilsen mükemmel olurdu. benim arayışım bu işte. bu konuda çok fazla şey biliyor olmam her şeyi bildiğim anlamına gelmez, o yüzden başka insanların fikrine ve bilgisine danışmak istedim. bilirsin bu işler hiç belli olmaz. belki çok az bilgisi olan bir adam bir programa denk gelmiştir, abi şunu dene der bir bakarız süper program. ya da belki biri mükemmel bir program yazmıştır ama reklamını iyi yapamadığı için çok az insanın haberi vardır. ben işte öyle bir şey arıyorum...




  • gerçekten kkymn'den iyisen tebrik ederim seni yaa orada mod olmalısın yada bir sitede sen kurmalısın diyeceğim..

    merak ettim ne tür edit olayları ile ilgileniyorsun.. bir ara bende merak sarmıştım ki zaten video-müzik-foto edit programlarını kurdum ama video editde biraz sıkıldım yanii orjinal goruntu çekemiyince (kameram yok) fazla uğraşmadım.. benimde hep aklımda olan bişey var bir görüntü düşün siyah beyaz renksiz yanii ama o goruntu içinde belli objelerede renkli olmasını saglayan bir program mutlaka vardır işte bu ozelliği saglayan programın adı nedir biliyorsan soyleyebilirmisin?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.