Şimdi Ara

Victus 15 vs Victus 16 vs Pavilion vs Nitro 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Oyun ve çizim için alacağım. 4'ü arasında kaldım. hepsinin birbirine göre iyi ve kötü yanları var.

    Victus 15'in RAM'i

    Victus 16'nın İşlemcisi

    Pavilionun Ekran kartı 3050Ti(60w galiba o sıkıntı yaratabilir)

    Nitronun fiyatı ön planda

    size göre hangisi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jJGandalfTheGreyJj -- 31 Aralık 2022; 17:18:51 >







  • HP victus 16 aralarından en iyisi 12500H işlemci 5600H a baya performansta fark atıyor. Ekran kartı olarak 3050 ile 3050 ti arasında 15 20 fps oynuyor neredeyse. ama n11 den alınır mı orası tartışılır. n11 den alırım sıkıntı yok diyorsan oradan al. iade politikasını bilmiyorum ancak amazon yetkili servisi ile daha demin görüştüm kendi sattığı dizüstü modelleri için 30 gün koşulsuz iade hakkı sağlıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aurtex -- 31 Aralık 2022; 21:30:10 >
  • Merhaba yeni yıldan selamlar ilk mesajım, üşenmedim senin için Epey karşılaştırmasını oluşturdum:


    https://www.epey.com/laptop/karsilastir/770118-780582-787249-839606/hp-pavilion-gaming-15-ec2056nt-68n71ea_hp-victus-16-d1048nt-68p33ea_acer-nitro-5-an515-45-r423_hp-victus-gaming-15-fb0010nt-71t73ea/


    Victus 15 vs Victus 16 vs Pavilion vs Nitro 5



    Dediğin gibi ben de arada kaldım. Şurası gerçek ki istediğimiz fiyat aralığı için bir ondan bir şundan kırpılmış. Ve misal CPU GPU vs odaklanıyoruz ama mesela ekran renklerinde %45 NTSC ile %72 NTSC arasında rahatsızlık edici farklılar bile oluyor.


    Genel tavsiye olsun diye yazıyorum:


    - Epey'de karşılaştırma yaparak, Akakçe fiyatı en çok düşenlere bakarak (Link burada), Amazon-Hepsiburada-Trendyol'un resmi satıcılarındaki fiyat düşmelerine, doların ve ülkenin seyrine göre takip yap. Fiyat geçmişini iyi anla. Eğer son zamanlarda çok artmışsa düşecektir, kampanyası gelecektir. Çok düşmüşse, güvenilir satıcı değilse şüphe et. Fiyat yataysa tehlike yoktur. Her halükarda böyle fiyatı takip etmeler işlerine engel oluyorsa bir an önce de kararını ver. Çünkü ülkenin durumundan dolayı geriye dönüşü imkansız artışlar da olabilir. Dolar aylardır 18 seviyesinde, söz gelimi bir kaç aya 25'e kitlenirse her şey anlamsız olur.


    - Siteler seni yanıltabilir, beni Epey ve Hepsiburada az kalsın yanıltacaktı mesela, o nedenle teknik özelliklere iyice model numarasından resmi sitelerden emin ol misal Hp Victus 16 yerine 68P33EA modelini tut. Oradaki bir harf değişimi bile bambaşka modele götürebiliyor.


    - Bütçen için %10 fark için triplere girme. Misal optimal bütçen 16.000 ise, 16.000+1.600 = 17.600'e kadar çıkmaktan çekinme. 1.600 liranın muhabbetini yapmayıver. Her zaman fiyat/performansı en idealde yakalama şansı olmuyor ve bu nedenle kendini suçlayamazsın.


    - Mümkünse 8 GB Ram olmasın, çift kanal 16 GB Ram çok fark ettirir. Ama sırf bu yüzden de 8 GB'lık modellerden kaçma, ilk başta idare edebilirsin sonra yanına bir 8 GB daha koyma imkanın var.


    - Değiştiremeyeceğin parçaları kabullen. Laptopta ekran kartı anakarta lehimlendiğinden değiştiremezsin o nedenle yüksek MHz değerlere bak. Adı ve Watt değerleri yanıltabiliyor. Aslında çoğu durumda hepsi birer yanıltmaca. Oyunlarda 5-10 FPS için değmeyecek ayrıntılar.


    - Ekranı da değiştiremezsin. Ki bence önemli. Çünkü hep ona bakacaksın. %45 NTSC ve 14-15-16 inç olayında da eğer ileride monitör alacaksan hepsi anlamsız oluyor. Laptop ekranı en kralı da olsa işte yetmiyor.


    - Çizim için yapacağını söylemişsin. Eğer Grafik tasarımla ilgileniyorsan bu ekran renk desteğine çok dikkat etmelisin. Mühendissen/öğrenciysen ve çok ciddi oyun oynamayacaksan işlemcinin iyi olmasına bak. Render alacaksan misal 3050 x Watt yerine 3050 Ti y Watt mı diye arada kalma, hepsi aynı sayılır. Çünkü aralarında saniye farkı vardır, kimse şimdi çıkıp da şu daha iyi demesin, bu fiyat aralığında alacağın laptop profesyonel iş anlamında oyuncak olarak görülmekte.





  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Harika bir inceleme ve harika bir yorum. Üşenmeden uğraşmanızdaki azme hayran kaldım. Ve evet çizimle uğraşacaksanız ya da mühendisseniz işlemcisi iyi olması çok büyük önem arz ediyor. Huawei Matebook D modelleri bu konuda baya iyi diye biliyorum. Ekran kartı olan da var olmayan da ama işlemci olarak mükemmel bir notebook serisi.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Öncelikle bu kadar detaylı bir inceleme ve zahmetin için çok teşekkür ederim. Gerçekten şu sıralar böyle cevaplar zor bulunuyor. Yazdıklarını tek tek okudum ama cevabını görmeden önce aciliyetimden dolayı siparişi vermiştim. Kendime göre bir takım kıyaslamalar ve danıştığım birkaç kişinin fikrini aldıktan sonra mühendis öğrencisi olup işlemcinin işime daha çok yarayacağını anladıktan sonra Victus 16'yı almak istedim ama ne yazık ki n11'in taksit seçenekleri uymadığından almaktan vazgeçtim. Hala kararsızlık içinde olmama rağmen Victus 15'i aldım. Açıkçası 12500h her ne kadar 5600h'den daha iyi bir işlemci olsada, 5600h'nin işimi yeterince göreceğini düşünüyorum. Aynı zamanda bu tür bilgisayarların iş dünyasında oyuncak gibi görüldüğünden bahsetmişsin; Gayet haklısında zaten benim kullanacağım yer okul, elbette ki ilerde profesyonel anlamda kullanmam gerektiğinde daha uygun bir bilgisayara yükseltirim diye düşünüyorum. Cevabını okuduktan sonra en çok aklıma takılan yer NTSC değeri oldu ve senden başka danıştığım hiç kimse bunun üzerinde durmadı. Aslında göz ardı edilen gerçekten önemli bir ayrıntı. Victuslar için gerçekten %45 düşük bir değer ama dediğim gibi ben mühendis öğrencisiyim. Konuda belirttiğim çizim aslında AutoCAD,Solid gibi program çizimleriydi. Evet NTSC değeri bence normal kullanım için de düşük ama bir grafik tasarımcı gibi renklerle çok iç içe olmayacağım için fazla işimi engelleyeceğini düşünmüyorum. Sonuç olarak Victus 15'i aldığıma pişman değilim. İşimi yeterince göreceği kanısındayım. Şuanlık gelmesini bekliyorum, umarım geldikten sonrada pişman olmam ve güle güle kullanırım :). İyi yıllar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jJGandalfTheGreyJj -- 2 Ocak 2023; 13:16:39 >




  • jJGandalfTheGreyJj kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.


    Hayırlı olsun, içine sinsin. Victus 16 (68P33EA) alacakken Victus 15 (71T73EA) seçmişsin. Satıcı faktörü de önemli. Beğenememe durumu olursa muhatabın güçlü olsun. Şimdi diğer modelle aklımız orada kalmasın diye irdeleyelim:


    - Evet işlemci gücü düştü ve ekran boyutu azaldı. Ama unutma ki aynı bataryaya sahipler, öğrenci olduğun için taşınabilirliği arayacaksın ve aldığın modelin mimarisi 7nm olmasıyla ve küçük ekran boyutuyla daha az güç tüketimi olacak ve daha az ısınacak. İşlemci olayın da asla takılma gibi bir sorun yaşamayacaksın, belki belki sonlu eleman çözersen fark çıkar. Oyunlarda oyununa göre 5-50 FPS oynatır. Onun dışında karmaşık bir montajı açarken 1-2 saniye oynatır. Render'da ciddi fark çıkabilir ama kaç kere işin olacak ki...


    - RAM miktarı Victus 15 modelinde daha iyi. Çift kanalsa fark yaratacaktır. Şimdi Victus 16'yı alsaydın bir de RAM almakla uğraşacaktın...


    - NTSC meselesine takılmayalım, zaten ikisinin de düşük. Bu arada gerçekten renklerle işin yok. Zaten bu monitörler 144 Hz ve IPS. Herhangi bir titreme ve ghosting olmayacak. Göz sağlığına yeterli. Ki zaten mavi ışık filtresi açıyoruz o renkler kayıyor her türlü. Bir de 15-16 inç ufacık bir dünya. Bi ara 2-3 bine 144 Hz 24 inç monitör ayarlarsın konu kapanır.


    - Fiyata gelirsek +1.000 -1.000 oynayabilir ne yapalım? Biz fiyat beklerken belirsizlikten daha hasta oluyoruz. Varsın canın sağ olsun.


    Dileğim bir an önce gelmesi, işte ölü piksel vs bütün testlerden geçip senin benimsemen ve bir an önce okulunla ilgili çalışmalara yönlenmen olur.


    Şuna inan, yani bir test ortamı olsa 2 tane senden yaratılsa birine Victus 15 diğerine MSI Titan verseler gene günün sonunda bilgisayardan bağımsız kendini geliştiren kazanacak. Çünkü şu an katma değerli bir iş üretip vakit hesabı yapmıyorsun. Her şeyin nasıl çalıştığını iyice öğrenip geçeceksin. Asıl işlemci sensin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.