Şimdi Ara

Vialle LPi sistemi hakkında bilgi? (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.617
Cevap
12
Favori
228.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinir kupu

    quote:

    Orijinalden alıntı: merk07

    quote:

    Orijinalden alıntı: lider75

    Sayın Dikenlik,o yorum benim.Dikkat ederseniz nick de aynı.Bakalım ben de ayın 22 sini sabırsızlıkla bekliyorum.Eğer 22 sinde de bi azeret bildirirlerse ben de iptal edicem.Bana pek programla alakalı bi durum varmış gibi gelmiyo ama dediklerine inanak istiyorum:)

    ben şuanda kullanıyorum. ilk çalıştırma dışında sorun yok.onuda şimdilik kendi yöntemim ile aşmış durumdayım.proğram mı yoksa başka bir durum mu bilemiyorum ama ayın 27 sinde hollandalılar gaziantep e gelecek ve sistem baştan sona gözden geçirilip proğramın son versiyonu yüklenecek 27 sinde araba mı g. antepe götürecekler.(son gelen bilgi)

    benim 1.5 lancer aracıma da lpi sistemi takılmıştı. bende de aynı marş problemi vardı. benim yaptığım yöntemi deneyin isterseniz. aracı kapatmadan önce arabaya hafif gaz verin. şöyle 2500-3000 devirdeyken motoru stop edin. o zaman ilk marşta problemsiz alır muhtemelen. bu sorun sistemin motor kapatıldıktan sonra da enjektörlerde kalan gazı güvenli amacıyla salması nedeniyle oluyor. malum orada yüksek basınçlı bir bir gaz var ve tank içerisinde değil de enjektörlere kadar gelmiş. siz motoru kapatınca bu yüksek basınçlı gaz da (aslında o esnada sıvı) saşlınıyor silindirlere. ama siz motoru kapatığınız için ateşleme olmuyor. o gaz silindir içinden atılamadan motor duruyor. sonra aracı çalıştırıyorsunuz tabi benzinle başlıyor. ve hooop motor boğuluyor.
    o zaman temsaya götürmüştüm aracı. hollandadan mühendis gelmişti yazılımla oynadığılar test sürüşü yapıp ölçümler yaptılalar ama değişmedi. sonuçta sıcak motorda yapmıyor bu nanaeyi adamlara düzgün de gösteremedik. herkeste de olmuyordu bu durum o zamanlar ama işte benim çözümüm ve yorumum bu şekildeydi.

    slm bu yorumla ilgili değil ama size bundan farklı bir sorum olacaktı.acaba vialle takıldıktan sonra kaç km yol yaptınız




  • vialle sonrası sanırım bi 10 bine yakın km yapmıştım. daha sonra mali sebeplerle aracımı satmak durumunda kalmıştım.
  • Merhaba Arkadaşlar 2010 Model Opel İnsignia sahibiyim. Aracımda Vialle LPG sistemi mevcut 2010 yılında takılmış sanırım ben ikinci el aldım 9 bin km de takılmış lpg sistemi ile şuan 70 bin km deyim.

    LPG nin genel servis hismeti dışında bi sıkıntım olmamıştı son bir kaç aya kadar. Aracım tam direksiyon çevirip dönüşlerimde veya trafikte dur kalklarda stop etmeye başladı, durk kalk neysede özellikle dönerken stop etmesi tam bir handikap kaç sefer kaza yapıyordum bundan dolayı hatta artık bi yerden döneceğim zaman benzine alır oldum.

    İkinci bir sıkıntımda şu lpg yi dolduruyorum 50 tl de benzin dolduruyorum gaz bir haftada bitiyorsa benzin 2 haftada bitiyor. LPG mi var yoksa ben zenginim iki yakıt birden yakıyorum modundamıyım anlamış değilim.

    EN EN EN büyük sıkıntımda bu istop etmeler olsun farklı durumlarda net çözüm olmadı, en son heçen hafta ankaraya gittim sadece lpg için gittiğimde bomba haberle karşılaştım servisi temsa bıraktı, buda bana ikinci bi kapak oldu.

    Bu arada aracımın subaplarını merak eden varsa 65 binde motoru açtırdım şuan subaplar çelik, açıldığındada çok fazla olmasada subaplarda şişme olduğu sölendi ama özellikle insignia için başarılı.

    Bugün meridyen ile görüştüm hayırlı olsun sevindim umarım kaliteli bir servis hizmeti tahhüt etmezler bunu sağlarlar. bakalım bu sorunumun çözümü ne olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AionPlayers -- 17 Ocak 2013; 14:34:22 >




  • sizin sisteminiz Lpdi'miydi?

    genelde bu topikte yazılıyor artık vialle'de. buraya da yazınızı paylasın derim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_64046496/mpage_22/key_/tm.htm
  • çok pahalı yav 4500 ne demek.................
  • Erdal bey merhaba, benim sistem tsi lerden önceki sistem araç 1.8 t passat (bakmıştınız unutmuş olabilirsiniz) geçen hafta bu kar tatilinin olduğu günlerde ankaradan istanbula geldim, yol karlı ve soğuk -10 dereceyi gördü yolda, eskiden bir depo ile 450-500 km yaparken 400 km yi bile göremedim. Biraz fazla yakmasını doğal buluyorum ama bu kadarı normal mi? baktırmam gerekir mi? Teşekkür ederim.
  • Erdal bey merhaba
    uzun zamandır foruma giremiyordum. Zaten 3 yıl once sizin vialle sistemi taktığınız 2001 bmw 525 aracımı gecen hafta sattım. 50000 km sorunsuz bindim.alan arkadas ta inşaallah aynı şekilde biner.bunları yazıyorum. cunku bu sistemi tanımayan ve cekıncelerı olanlara referans olsun ıstıyorum.
    sımdı 2009 subaru 1.5 impreza aldım. bu aracı yenı tanımaya calısıyorum. benzın tuketımı sanırım sehır ıcı 10-12 lıtre arası. sormak ıstedıgım bu araca daha once vialle uyguladınızmı?
    uyum, memnuniyet ve fiyat hakkında bılgı verırmısınız lutfen.
    saygılar.
    Ercan B.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdalmar



    Merhaba ERDAL usta yanlışınm varsa düzeltin lütfen İstanbul MAR OTO da çalışan erdal ustamısınız şayet kendisi iseniz size bir iki soru soracağım.

    Beyaz opel insignia 34 GRC 32 lpg şikayetinden gelmiştim ve enjektör de kaçak var demiştiniz. enjektör değişecek demiştiniz benden garanti belgesi istemiştiniz antalyadan getirtemeyeceğimi sölemiş halledin daha sonra yollayacağım demiştim. neyse konuya gelelim o günden sonra baya bi sıkıntı yaşadım en son iki gün önce ankara yeni servis olanmemduh ustaya gittim.

    Sonuç enjektörlerde 2 ve 4 bozuk. ve ayarlara bakıldığında zengin karaşım programı atılmış yani aylardır ben bol keseden gaz harcıyormuşum. Siz o geldiğimde gerçekten enjektörleri değiştirdinizmi değiştirdiyseniz neden yine 2 ve 4 numaralı enjektörler arızalı 3 ayda sorun mu çıkarıyor bu enjektörler çıkarıyorsa ben vialle den her 3 ayda bir enjektör mü alacağım? veya değiştirdiniz sonradan bozuldu diyelim neden çok fazla gaz tüketimi yapacağım bir lpg programı yüklediniz insignia 1.6 turbonun kendi programını atmadınız.

    Bu sorularımın cevaplarını alabilirmiyim lütfen.




  • EVET BEN İSTANBUL MAR OTODA ÇALIŞAN ERDAL USTA DOĞRUDUR.

    BANA SÖZ VERDİĞİNİZ GİBİ EĞER YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM GARANTİ BELGESİNİ GÖNDERECEĞİNİZİ BELİRTİP AMA GÖNDERMEMİŞTİNİZ VE BENDE TEMSA İLE BUNUNLA İLGİLİ SORUNLAR YAŞAMIŞTIM ÜZERİNDEN ZAMAN GEÇTİ TABİ NET HATIRLAMIYORUM,BELGEYİ GÖNDERDİ İSENİZ EĞER BENİM HATIRLADIĞIM GELMEDİĞİ YÖNÜNDE NEYSE...

    ÖNCELİKLE HİÇ BİR ZAMAN YAPILANA YAPILMADI DİYEMEYİZ ÇÜNKÜ BEN HEM SORUNU ZATEN PARÇA İNSİYATİF KULLANIP TEMSADAN SAĞOLSUN BURÇİN BEY ARACILIĞI İLE ENJEKTÖRLERİ TEMİN ETTİM BU ARAÇ İÇİN,BUNDAN DOLAYI YAŞADIM.SİZDE EĞER KAPUTU AÇIPTA BAKTIYSANIZ HEPSİNİN SIFIR OLDUĞUNU GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR KALDIKİ HALA ESKİ ENJEKTÖRLER BİZİM DEPOMUZDA DURUYOR,O KONUDA İÇİNİZ RAHAT OLSUN AYRICA BENİM YADA ŞİRKETİMİN CEBİNDEN ÇIKAN BİRŞEY DEĞİL BEN ŞAHSIMA SADECE ZAMAN HARCADIM BUDA BENİM ZATEN İŞİM,YANİ EMİN OLUN DEĞİŞTİ HATTA TEMSA ALTUNİZADE MERKEZDEN BU PARÇA DİREKT OLARAK GELDİKARGO İLE.

    HERZAMAN TABİKİ YAŞAMAZSINIZ HATTA BEN SİZİNKİ HARİCİ İLK YAPILAN MONTAJLARDAN 2 YADA 3 ARAÇTA YAŞAMIŞTIM ENJEKTÖR ARIZASI BUNUDA FORUM TAKİPÇİLERİ BİLİR,AYRICA BELKİ ZAMAN İÇERSİNDE BİR VEYA İKİ ARAÇTIR EMİN OLUN YAŞAMADIM KALDIKİ TÜRKİYEYE GELEN EN KALİTELİ ÜRÜNDÜR HALADA BU İDDİAMIN ARKASINDAYIM ÇÜNKÜ HİÇ KİMSEDE OLMADIĞI KADAR BEN BUNU YAŞADIM 5 YIL SÜRE İLE.SİZİNKİ TAMAMEN ŞANSSIZLIK DİYEBİ,LİRİM ANCAK.

    YAZILIM KONUSUNA GELİRSEK EĞER OPEL INSIGNIA 1.6 A16LET PROGRAMI OGÜNDE VARDI HALADA VAR,ANCAK ORJINAL YAZILIM AVRUPADA BULUNAN ARAÇLARDA GELİŞTİRİLDİĞİ İÇİN BURADA BULUNAN ARAÇLARDA SORUN YARATIYOR TAM UYUMLU DEĞİL YANİ SİZDEN ÖNCEDE INSIGNIA YAPTIM TECRÜBEM BURADAN,BENDE BUNUN İÇİN YÜKLEMEDİM ONUN İÇİNDİRKİ LPFI YAZILIMI GELİŞTİRİLDİ SADECE SİZİN ARAÇTA DEĞİL BİRÇOK ARAÇTA HAZIR PROGRAMLAR TAM VERİMLİ DEĞİLDİ.ZENGİN KARIŞIM EĞER ARACIN ÇALIŞMASINDA SORUN VARSA STOP VS YAKIT KARIŞIM HATASINI TABİKİ VERİR.
    SORUN VAR ÇÜNKÜ ARAÇ RAHAT ÇALIŞMIYOR YADA DENGESİZLİK ALGILIYOR O AN VE ARIZAYI HEMEN BEYNE (ECU)KAYIT EDER VE SERVİS CİHAZLA BUNU SİLEBİLİYOR YOKSA HAFIZADA KALIR.

    AYRICA ÖNEMLİ BİR SORUNDA OPEL INSIGNIA ARAÇLAR ARIZA IŞIĞI YANDIĞI ZAMAN GAZ YEMEZ BUDURUMDADA YOLA DEVAM EDEMEZSİNİZ.
    SİZİNDE BELİRTTİĞİNİZ GİBİ BU ARACA 9.000 VEYA 4.000KM,DE MONTAJ YAPILDI VE 2009 VEYA 2010 BAŞLARI İDİ SİZE GEÇENE KADARDA TARAFIMIZA HERHANGİ BİR SORUNLA GELMEDİ KALDIKİ OLSA ESKİ KULLANICIDA SANIRIM GELİRDİ DEĞİLMİ.SİZİN GELİŞİNİZDEN SONRADA BİZ GEREKEN İLGİYİ GÖSTERİP ARIZALI PARÇANIN DEĞİŞİMİNİ YAPTIK,AYRICA SİZ ANTALYA VEYA ESKİŞEHİRDEN GELMİŞTİNİZ VE ACİL ÇIKMIŞ VE TAKRAR DÖNMEMİŞTİNİZ DOĞAL OLARAK AYAR İÇİN YETERLİ ZAMAN OLMAMIŞTI SİZDE BİLİYORSUNUZ ENJEKTÖR DEĞİŞİMİ SONRASI ACİL ÇIKMIŞTINIZ.

    GARANTİ ANLAMINDA YADA HİZMET ARTIK TOP MERİDYEN VE BAYİİLERİNDE ARKADAŞLAR GEREKEN İLGİYİ GÖSTERECEKLERDİR SİSTEMİN VE İSİMLERİNİN GELECEĞİ İÇİN.

    BEN ŞAHSIM VE ŞİRKETİM ADINA ELİMDEN GELENİN ÇOK DAHA FAZLASINI YAPTIĞIMA İNANIYORUM BUNDAN SONRA BAYRAK ARKADAŞLARIMIZDA,UMARIM DAHA İLERİYE TAŞIRLAR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalmar -- 24 Ocak 2013; 12:03:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERCANBASKAYA

    Erdal bey merhaba
    uzun zamandır foruma giremiyordum. Zaten 3 yıl once sizin vialle sistemi taktığınız 2001 bmw 525 aracımı gecen hafta sattım. 50000 km sorunsuz bindim.alan arkadas ta inşaallah aynı şekilde biner.bunları yazıyorum. cunku bu sistemi tanımayan ve cekıncelerı olanlara referans olsun ıstıyorum.
    sımdı 2009 subaru 1.5 impreza aldım. bu aracı yenı tanımaya calısıyorum. benzın tuketımı sanırım sehır ıcı 10-12 lıtre arası. sormak ıstedıgım bu araca daha once vialle uyguladınızmı?
    uyum, memnuniyet ve fiyat hakkında bılgı verırmısınız lutfen.
    saygılar.
    Ercan B.



    ERCAN BEY MERHABA
    SİZİNLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜK VE DURUMU ANLATTIM HERZAMAN BEKLERİM SAYGILARIMLA HAYIRLISI OLSUN.
  • bayadır bu sistemi araştırıyorum ama aklımda soru işaretleri var benim arabam 2012 model astra classic 3 1.6 benzinli a16xer motor kodlu subapları magnezyum alışım olandan acaba bu sıvı lpg sistemi uygulanabilirmi ? sıvının yanma ısısıyla gazın yanma ısısı ne kadar farkeder gereksizmidir o sistem bu araya birde direk benzin enjektörleri kullanılıpta sıvı lpg yapabilen bir firma varmı sizin bilginiz vardır şimdiden teşekkur ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omergurcu

    bayadır bu sistemi araştırıyorum ama aklımda soru işaretleri var benim arabam 2012 model astra classic 3 1.6 benzinli a16xer motor kodlu subapları magnezyum alışım olandan acaba bu sıvı lpg sistemi uygulanabilirmi ? sıvının yanma ısısıyla gazın yanma ısısı ne kadar farkeder gereksizmidir o sistem bu araya birde direk benzin enjektörleri kullanılıpta sıvı lpg yapabilen bir firma varmı sizin bilginiz vardır şimdiden teşekkur ederim.

    http://www.vialle.nl/fileadmin/user_upload/Consument_Catalogus_NL.pdf

    bu linkte aracınız icin LPDI var mı diye arastırın




  • bizim motor kodu o listede ne yazıkki yok :(
  • sayın omergurcu

    magnezyum alasımlı subap, aleminyum alasımlı subap,vs...vs.... bunlar hikayedir. dediğiniz malzemelerle çeliği alaşım yapabilecek kişinin heykelini metalurji fakültesinin önüne dikerler. euro5 ve üzeri emisyon oranlarına sahip motorların motor hacmi gibi subap boyutları da küçülmüştür. sizin korkmanız gerekn şey subaplarınızın alaşımı değil, kullanılan lpg kitinin benzinle aynı karışım oranlarını saglamasıdır.

    eger lpg kiti benzinle aynı karısım oranlarını saglayabılecek kadar kaliteli ise lpg nin ve benzinin adyabatik yanma sıcaklıkları arasında 10-15'C ancak fark olur. lpg kiti aynı karısım oranını saglamıyorsa, fakir yada zengin karısım olusumuna neden oluyorsa, işte bu durumda lpg li motorun silindir içi sıcaklıgı yuksek olur denebilir.

    marka ismi soylemek yanlış ancak iyice arastırın, aracınıza rahatlıkla montaj yaptırabılecegınız marka bulabılırsınız. bu arada unutmamalısınız ki kötü bir montaj, kötü bir ayar, en iyi lpg kitini bile rezil eder.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YusufKara

    sayın omergurcu

    magnezyum alasımlı subap, aleminyum alasımlı subap,vs...vs.... bunlar hikayedir. dediğiniz malzemelerle çeliği alaşım yapabilecek kişinin heykelini metalurji fakültesinin önüne dikerler. euro5 ve üzeri emisyon oranlarına sahip motorların motor hacmi gibi subap boyutları da küçülmüştür. sizin korkmanız gerekn şey subaplarınızın alaşımı değil, kullanılan lpg kitinin benzinle aynı karışım oranlarını saglamasıdır.

    eger lpg kiti benzinle aynı karısım oranlarını saglayabılecek kadar kaliteli ise lpg nin ve benzinin adyabatik yanma sıcaklıkları arasında 10-15'C ancak fark olur. lpg kiti aynı karısım oranını saglamıyorsa, fakir yada zengin karısım olusumuna neden oluyorsa, işte bu durumda lpg li motorun silindir içi sıcaklıgı yuksek olur denebilir.

    marka ismi soylemek yanlış ancak iyice arastırın, aracınıza rahatlıkla montaj yaptırabılecegınız marka bulabılırsınız. bu arada unutmamalısınız ki kötü bir montaj, kötü bir ayar, en iyi lpg kitini bile rezil eder.

    TSI twin charger bir araba kullanmaktayım. 13000 dir Lpdi kullanıyorum. Hep shell'den aldım yakıtı. PO denedim bu arada o da iyiymis.

    Isı farkına gelince arabanın yag sıcaklık gostergesi benzinde neyse LPG'dede aynını gostermekte.. Ben bir fark hissetmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: liberter1

    quote:

    Orijinalden alıntı: omergurcu

    bayadır bu sistemi araştırıyorum ama aklımda soru işaretleri var benim arabam 2012 model astra classic 3 1.6 benzinli a16xer motor kodlu subapları magnezyum alışım olandan acaba bu sıvı lpg sistemi uygulanabilirmi ? sıvının yanma ısısıyla gazın yanma ısısı ne kadar farkeder gereksizmidir o sistem bu araya birde direk benzin enjektörleri kullanılıpta sıvı lpg yapabilen bir firma varmı sizin bilginiz vardır şimdiden teşekkur ederim.

    http://www.vialle.nl/fileadmin/user_upload/Consument_Catalogus_NL.pdf

    bu linkte aracınız icin LPDI var mı diye arastırın

    ŞUNU HALA BİLMEYEN İNSANLAR VAR MAALESEF TEKRAR BELİRTME İHTİYACI DUYDUM.

    VİALLE LPDI SİSTEM SADECE VE SADECE TSI MOTORLU ARAÇLAR İÇİN UYGULANABİLİR.

    VİALLE LPİ ARACA ÖZEL YAZILIMI OLAN VE 140KW 210KW GÜÇ ÜRETEN 3,4,5,6,7,8 SİLİNDİR MPI MOTORLU ARAÇLARDA UYGULANABİLİR.

    VİALLE LPFI SİSTEMİ MPI MOTORLU ARACA ÖZEL YAZILIM VE UNİVERSAL YANİ ÖZEL KALİBRASYON OLMAYAN 3,4,5,6,7,8 SİLİNDİR TÜM ARAÇLARDA UYGULANABİLİR 140KW VW 210KW GÜÇ ÜRETEBİLİR EN FAZLA.

    YANİ ÖRNEK:Z16XER,A16LET,A14NET,A14NEL VS GİBİ ARAÇLARDA SADECE VİALLE LPFI VE LPI UYGULANABİLİR,ŞUAN TÜRKİYE GİRİŞİ SADECE LPFI OLDUĞU İÇİN TEK SİSTEM LPFI,DİR.




  • Arkadaşlar bmw 316i f30 araca bu vialle sıvı püskürtmeli sistemler uygulanabiliyormu.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FORUMU TAKİP EDİP YAZILANLARIN ÇOĞUNU OKUDUM...
    Bİ ABİMİZ, MİTSUBİSHİ LANCER A TAKTIRMIŞ SİSTEMİ VE 40 LİTRE LPG İLE 436 KM YOL KATETMİŞ.....
    BURDAN YAPTIĞIM ÇIKARIM ŞUDUR Kİ BU VİALLE LPDİ SİSTEMİ KLASİK SIRALI LPG LERDEN ÇOKDA AVANTAJLI BİR SİSTEM DEĞİL. ...
    YANİ KM BAŞINA DÜŞEN LPG TÜKETİMİNİZDE SIRALI SİSTEME GÖRE DAHA TASARRUFLU OLMASI GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL BU DURUMA GÖRE...
    ÇÜNKÜ BENİM RENAULT MEGANE2 SEDAN 1.4 ATİKER SIRALI SİSTEM ARACIM ŞEHİR İÇİ 9 LİTRE CİVARI LPG TÜKETİYOR.
    VİALLE TAKILI MİTSUBİSHİ 10 LİTRE LPG TÜKETİYOR...

    YANİ VİALLE NİN TEK AVANTAJI TURBO BENZİNLİ ARAÇLARA UYGULANABİLİYOR OLMASI SADECE... YOKSA EKSTRA BİR TASARRRUFU BULUNMUYOR GÖRÜNÜŞE GÖRE.... SAYGILAR...
  • VİALLE SIRALIDAN AZ YAKMIYOR GİBİ ...
    VİALLE İLE 10 LİTRE LPG TÜKETİLDİĞİ YAZILIYOR...
    SIRALIDA 9 LİTRE ...
    TEK AVANTAJI TURBO LU ARAÇLARA UYGUN OLMASI...
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.