Şimdi Ara

vga 'no signal' hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konu başlığını açmadan önce yaklaşık 2-3 gün boyunca her yerde çözümü aradım ancak ne yaptıysam düzeltemedim.Sorunu baştan anlatayım:
    3 gün önce dota2 oynarken birden ekranda no signal yazısı çıktı.Kabloları kontrol etmeme rağmen sorun devam etti ve vga kablosunu, kasanın arkasındaki en alttaki ekran kartı soketinden (adı böyle olsa gerek pek bilgim yok) bir üstteki yere taktım. Böyle yapınca görüntü geldi ama masaüstünde çözünürlüğün 800x600 olması gibi bir takım sorunlar yaşadım ve bir türlü düzeltemedim. Daha sonra aygıt yöneticisine girip görüntü bağdaştırıcılarına baktığımda tam olarak hatırlamıyorum ama standart vga ekran monitörleri gibi birşey yazıyordu.Orada daha önceleri ekran kartımın modelinin yazdığını hatırlıyordum[nvidia gt 630].Başlat yerinden dxdiag yazdığımda ekran sekmesine geldiğimde herşey YOK olarak gözüküyordu.
    10-15 dakika sonra windows güncelleştirmeleri yaptığından herhalde bilgisayar yeniden başladı ve çözünürlük sorunu ortadan kalktı.Tekrar aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcılarına baktığımda "Intel(R) HD Graphics" yazıyordu.Nvidia'nın sistesinden "GeForce GT 630"ekran kartımın driverını 64 bit olarak indirdim(32 bit olarak, beta olarak,üretici firmamın sitesini ve eski versiyonlarınıda denedim). Kurulum yaparken Nvidia'nın kurulum programına devam edemediği, "Bu grafik sürücüsü, uyumluk grafik donanımı bulamadı" gibi bir hata verdi.Saatlerce çeşitli sitelerden program indirmeleri yapmama rağmen bir arpa boyu kadar yol ilerleyemedim ve "Display Driver Uninstaller" adlı programı kurarak Nvidia ve Intel'e ait ne varsa sildim.Tekrar yükleme yapmaya çalıştım ama yine değişen bişey olmadı. Vga kablosundan sorun olabileceğini düşündüm ve gidip yenisini alarak denedim ama nedense alt tarafdaki soket yerine takınca görüntü gelmiyor üst tarafa takınca görüntü geliyordu. Monitörde sorun olabilir diyip 2 farklı monitör denedim fakat hepsinde aynıydı. En son iş tanıdık bir bilgisayarcıya götürdüm. Bilgisayarın içini açtı inceledi ve bana bilgisayarda çok fazla tozlanma olduğunu sorunun ondan kaynaklanmış olabileceğini ekran kartının veya diğer parçaların bir sorunu olmadığını söyledi.Orda hemen bir monitöre bağladı ve vga kablosunu alt tarafdaki sokete takmasına rağmen görüntü windows şifre yerine kadar geldi. Bende arızanın giderilmiş olduğunu düşünüp hemen kasayı alıp eve geldim.Kasanın aynı kasa, vga kablosunun aynı vga kablosu olmasına rağmen orda gelen görüntü evde gelmedi.Olayı en başından ayrıntılı bir şekilde anlattım.Sizce sorun ne olabilir? yardımlarınızı bekliyorum.

    Resimleride şöyle bırakayım

     vga 'no signal' hatası

     vga 'no signal' hatası

     vga 'no signal' hatası

     vga 'no signal' hatası

     vga 'no signal' hatası







  • dostum şu anda çalışan ekran kartın ob yani dahili ekran kartıdır
    senin görüntü alamadığın kart harici karttır resimden anladığım kadarıyla ekran kartında bi gevşeklik var.

    harici kartı sistemden sök ve takıldığı soketi boya forçası gibi nazik bişeyle temizle.
    sonra dikkatlice geri tak düzelir.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    İçini açıp başka parçalara zarar vermek istemiyorum ama yarın gündüz gözüyle biraz kurcalayacağım. Bide niye bilgisayarcıda görüntü gelirken evde gelmedi açıkcası aklıma bu çok takıldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adriople

    İçini açıp başka parçalara zarar vermek istemiyorum ama yarın gündüz gözüyle biraz kurcalayacağım. Bide niye bilgisayarcıda görüntü gelirken evde gelmedi açıkcası aklıma bu çok takıldı.

    acemiysen hiç bulaşma zaten şu anda o karttan görüntü alıyorsan sistem harici karta ulaşamıyor demektir.
    aksi halde harici kart sisteme cevap verse senin şu anda kullandığın kart devreden çıkarılır.

    bilgisayarcı bi sök tak yapmıştır içindeki tozları temizledimi peki
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    o zaman yine bilgisayarcıya götürmem gerekiyor. evet görüntü alıyorum ama oyunlarda fps 20-30 gözüküyor.3 gün önce keyifle oyuncu ekipmanları almıştım daha kullanmak nasip olmadı :( ayrıca evet tozları temizledi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.