Şimdi Ara

VEYSEL'İN HABER KÖŞESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hergün farklı gündemlerden bir tane hoşuma giden haberleri burada yayınlayacağım.


    SİYASET ;

    Kılıçdaroğlu'ndan bir gaf daha!


     VEYSEL'İN HABER KÖŞESİ



    CHP lideri Kılıçdaroğlu çözüm sürecini eleştirmek için anlattığı fıkrada yine güldüren bir gafa imza attı.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Of-Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği Anadolu Yakası Şubesi'nin düzenlediği geceye katıldı. Kadıköy Büyük Kulüp'de gerçekleştirilen geceye Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda dernek yetkilileriyle yemek yiyen Kılıçdaroğlu daha sonra bir konuşma yaptı.

    Çözüm süreciyle ilgili hükümete eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, konuşmasını Karadeniz'in simgesi haline gelen Temel fıkrasıyla bitirmek istedi. Fıkrayı Hamzaçebi'nin kendisine anlattığını söyleyen Kılıçdaroğlu fıkranın orijinalindeki 'Temel kemençe çaldı' ifadesini 'keman çaldı' şeklinde söyledi.

    Kılıçdaroğlu fıkrayı şöyle anlattı: "Temel hırsızlık yapmaya kalkmış. Gece komşunun demirlerini demir testereyle kesiyor. İdris bekçi! Gelmiş Temel'i yakalamış. Ne yapıyorsun demiş? Ben keman çalıyorum demiş. İyi de demiş, bu kemanın sesi hiç çıkmıyor. Bunun sesi yarın çıkacak demiş. Şimdi sorunu çözmeye kalkıyorsunuz. Ama sesi farklı çıkarsa ertesi gün bunun vebali çok ağır olur. O vebalden bu toplumun kurtulması lazım. Çünkü ortaya çıkacak sorunun derinleşmesi toplumun daha ağır bedeller ödemesine yol açar. Bu ülkenin güzel insanları bedel ödemesinler."

    Geçtiğimiz aylarda Ankara'da Rize Günleri etkinliklerinden sonra Twitter hesabından "Ankara'da Rize günleri etkinliklerine katıldık. Gayda dinleyip, horona eşlik edip, hemşehrilerimizle sohbet ettik" şeklinde paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, tulumu İskoçların milli çalgısı gaydayla karıştırarak bir gafa imza atmıştı.

    CİHAN


    SPOR;

     VEYSEL'İN HABER KÖŞESİ


    Beşiktaş, Yeni İnönü Stadı için son izni aldı

    Beşiktaş'ta sezon sonunda yıkılıp yeniden yapılması planlanan İnönü Stadı hakkında son karar bugün Anıtlar Kurulu tarafından verildi.
    Anıtlar Kurulu, bugün yaptığı toplantıda Siyah Beyazlı kulübün İnönü Stadı için hazırladığı son projesi onayladı. Konu ile ilgili DHA'ya açıklamalarda bulunan Beşiktaş Pazarlama Komitesi Başkanı ve Yeni Stadyum Projesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Umut Güner, verilen bu son karar ile stadı yeniden yapmak için alınması gereken izinleri tamamladıklarını belirtti. Güner, şöyle konuştu:

    Bugün Anıtlar Kurulu, hazırladığımız son projeyi onayladı. Kurul, bugün yaptığı son toplantıda stadımız ile ilgili avan projeyi kabul etti. Verilen izinde tarihi dokunun korunarak stadın yeniden yapılmasına onay verildi. Bu izin ile birlikte yeni stadımız hakkında izinlerimizi tamamlamış olduk. Sanırım ligin bitiminden sonra belli bölümleri yıkarak inşaata başlayacağız.


    DÜNYA

     VEYSEL'İN HABER KÖŞESİ


    'Parmak izi yok' diye vize alamadı


    Kolsuz doğan Kazak ressam Karipbek Kuyuvov, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğuna yaptığı vize başvurusunun parmak izi veremediği gerekçesiyle reddedildiğini söyledi.
    BBC'nin haberine göre, Edinburgh'taki nükleer karşıtı bir konferansa katılmak isteyen ressam Karipbek Kuyuvov’un vize başvurusu reddedildi.

    Kuyukov vize başvurusunu yaptıktan sonra İstanbul'daki başkonsolosluktan bir mektup aldı. Mektupta Kuyukov'un başvurusundaki 'biyometrik izlerin kötü kalitede' olduğu belirtildi ve yeniden başvuru yapılması istendi. İngiltere İçişleri Bakanlığı ise Kuyukov'un vize başvurusunun reddedilmediğini ve bir 'yanlış anlaşılma' olduğunu bildirdi.

    44 yaşındaki Kazak sanatçı zamanında vize alamadığı için konferansa katılımını iptal etti. Kuyukov, Belki de özürlü olduğumu anlamadılar ya da verdiğim bilgileri kontrol etmediler. Ama internetten yaptığım vize başvurusunda sanatçı olduğumu ve kollarımın olmadığını söyledim. Resimlerimi fırçayı ağzımda ya da ayak parmaklarımla tutarak yapıyorum dedi. Kuyukov Sovyetler Birliği'nin başlıca nükleer deneme alanı olan Semipalatinsk'de doğdu.

    Nükleer denemeler sırasında doğan binlerce çocuk, engelli dünyaya geldi. Kuyukov da 20 yıldır resimleriyle nükleer silahsızlanma kampanyası yürütüyor.

    BBC TÜRKÇE


    EKONOMİ

    Yüzbinlerce çalışanın maaşına zam geliyor!


     VEYSEL'İN HABER KÖŞESİ



    Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'da değişikliğe gidilecek. Değişiklikle özel güvenlik görevlilerinin maaşları, asgari ücretin en az 1,5 katı olacak

    Özel güvenlik şirketlerini denetlemekle görevli Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı, çoğu asgari ücretle çalışan ve iş güvencesi bulunmayan özel güvenlik görevlilerinin haklarının iyileştirilmesi amacıyla Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'unda değişiklik yapılması için çalışma başlattı.

    Yapılması planlanan değişiklikle özel güvenlikler asgari ücretle çalıştırılamayacak. Özel güvenliklerin maaşı, en az asgari ücret artı bu miktarın yaklaşık yarısı eklenerek belirlenecek. Bu oran sektör temsilcileriyle görüşülüp net olarak belirlenecek ve özel güvenlik görevlileri bu maaşın altında çalıştırılamayacak.

    Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye'de Özel Güvenlik Görevlisi kimliğine sahip 580 bin kişi bulunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce tahsis edilen 420 bin kişiye karşılık yaklaşık 240 bin kişi aktif olarak bu işi yapıyor.

    AA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • o kadar yazdık bi yorum yapan olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutmaz.
  • saol kardeş aslında haber siteleri vardı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.