Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
3.145
Cevap
68
Favori
245.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeterPetrelli


    quote:

    Orijinalden alıntı: Alacakaranlık

    Bursa'ya gelenler pişman olmayacaktır. Hertürlü insana hitap eden ortam bulabilirsiniz.


    Bursada mı okuyorsun dostum? Öyle ise kampüsden ve şu yorumundan biraz daha bahsedebilir misin.


    Bursada okumuyorum ama Bursalıyım. Kampüsün resimlerini gördüyseniz harika biryer yaptılar. Şehir dışında okul ama Görükleyi öğrenci köyü yaptılar barlar kafeler oraya taşındı hep. Orada kiralık ev ve apartlar bulabilirsiniz. Bursa gelişmiş bir şehir ve yaşanılacak bir şehirdir. Mesela İstanbuldaki çileyi çekmezsiniz burda. Bir yerin uzaklığı max. 1 saattir. Mudanyaya 45 dk da. Kampüsten Heykele 1 saatte, Fsm bulvarına 30dk da ulaşabilirsiniz. Heykel Bursanın merkezidir. Ancak gençlik Fsm ye kaymaya başladı. Her türlü kafe vardır. Her türlü bütçeye uygun kiralık ev bulabilirsiniz.

    Ek olarak çok çok yakında kampüse giden metro hattı tamamlanır. Belediye bu konuda çok iyi gerçekten.




  • Ben de orada okuyan arkadaşlarımdan çok bilgi aldım, herkes çok çok beğeniyor. Görüklede özel bir apart yurtta kalacağım tek kişilik. Arkadaş kalıyormuş hadi hayırlısı
  • Selamlar tekrardan. Veterinerliğin ne kadar zor ve emek isteyen, ilgisi olmayan kişilerin çok zorlanacağının ufak bir kanıtı.

    Derslere ve tıklayarak içeriklerine ulaşabilirsiniz.

    http://veteriner.uludag.edu.tr/dersicerik.html
  • veterinerlik gerçekten zordur.tıp gibi histoloji cerrahi.anatomi dersleri alıyorsunuz.okuması gerçekten zor bölümlerden birisi
    ayrıca yeni tercih edecek arkadaşlar küçük bi tavsiye sakın kampüse şehre kanıp ünivte yazmayın...
    veterinerler okumak biraz bulunduğun şehrin yapısına bakar.hayvancılığın yada hayvancığğı teşvik eden şehri seçmeniz tavsiye edilirr...şimdi belki boş gelebilir ama başlayınca anlarsınız.vet gibi ölümler teorik deil uygulama ağırlıklı bölümler nerde nekadar çok hasta okadar çok pratikk
  • Bursa'da hayvancılık yaygındır.
  • Aynen hayvancılık ve sanayisi çok yaygın diye biliyorum ben de. Özellikle bu sütaş, keskinoğlu vs gibi yerler
  • son 3 aydır veterinerlik istiyorum. sıralamam 85.960 aklıma direk ankara geliyor ama bursayıda çok övmüşsünüz. bu iki üniversiteyi karşılaştıracak biri var mı veya tartışalım özelden bekleiyorum beyler
  • Valla dostum ankara hakkında bilgim yok, şehir olarak tercih etmediğim için her konuda bursayı tercih ediyorum. Türkiyenin ilk veterinerlik fakültesi olduğu için eğitimi ve olanakları belki küçük oranda daha iyi olabilir...
  • eğitim kısmı önemli sonçta ama eğlence ortamı olarak da karşılaştırsak nasıl olur
  • Eğlence ortamı olarak Görüklede sıkıntı çekmezsin diyor arkadaşlarım. Gayet yeterli ve güzelmiş. Ankarada eğer üni şehir içindeyse zaten merkez olduğu için sorun çıkmaz heralde.
  • bende bu sene sınava girdim sıralamam 91 bin. aslında hiç aklımda yoktu veterinerlik ama araştırdıkça içinde buldum kendimi ve ben bu mesleği istiyorum dedim:) uludağ olur mu bilmiyorum ama diğer tercihimde aydın olucak. umarım hepimiz için güzel şeyler olur:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yyudumm

    bende bu sene sınava girdim sıralamam 91 bin. aslında hiç aklımda yoktu veterinerlik ama araştırdıkça içinde buldum kendimi ve ben bu mesleği istiyorum dedim:) uludağ olur mu bilmiyorum ama diğer tercihimde aydın olucak. umarım hepimiz için güzel şeyler olur:)


    İlk tercihe uludağ yazarsın kalan bütün vetler zaten kafadan geliyor. Umarım gelebilirsin sen de bursaya
  • umarım:) zaten uludağ ve aydın sindi bi tek içime:) uludağın fakültesi çok şık hayvan hastanesi falan hoş görünüyo:) aydın da daha doğal bir ortam yapılmış çiftlik gibi:)
  • dün en azından 6-7 veteriner gezmişimdir.. hepside istanbul, ankara ya da bursa diyolar.. aydın iyi diyende var ama bilmiyorum.. ailem aydında aydın diye tutturdu.. şimdi bu 3 üniversite sayılıymış vet. konusunda.. eaeve diye bişey varmış aldığın yükseklisans diploması belirli ülkelerdede geçerli oluyomuş.. belki burdan uludağı yazdırabilirim üniversite seçimi cidden ayrı dertmiş..

    bide bikaç sorum var flood yapmadan onları ekleyeyim :) uludağ üniversitesinde ingilizce hazırlık varmış.. bu ingilizce hazırlık ders olarak 1. sınıftamı veriliyor yoksa 6 senemi okuyacağız? aydında bu imkan varmı?
    sizce hangi üniversite hangi hayvanlar bakımından şanslı? mesela doğu tarafı büyükbaş bakımından ankara pet bakımından iyidir diye düşünüyorum.. sizin düşünceniz nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aimable -- 24 Temmuz 2011; 17:03:04 >




  • sanırım aydın da ingilizce eğitim yok öyle diye biliyorum ama tam emin değilim bilgisi olan var mı??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aimable

    dün en azından 6-7 veteriner gezmişimdir.. hepside istanbul, ankara ya da bursa diyolar.. aydın iyi diyende var ama bilmiyorum.. ailem aydında aydın diye tutturdu.. şimdi bu 3 üniversite sayılıymış vet. konusunda.. eaeve diye bişey varmış aldığın yükseklisans diploması belirli ülkelerdede geçerli oluyomuş.. belki burdan uludağı yazdırabilirim üniversite seçimi cidden ayrı dertmiş..

    bide bikaç sorum var flood yapmadan onları ekleyeyim :) uludağ üniversitesinde ingilizce hazırlık varmış.. bu ingilizce hazırlık ders olarak 1. sınıftamı veriliyor yoksa 6 senemi okuyacağız? aydında bu imkan varmı?
    sizce hangi üniversite hangi hayvanlar bakımından şanslı? mesela doğu tarafı büyükbaş bakımından ankara pet bakımından iyidir diye düşünüyorum.. sizin düşünceniz nasıl?


    Bu sene uludağ 30% ingilizce oldu. Sene başında sınavı yaparlar kazanamazsanız yarım dönem o da tutmazsa 2 dönemden 1 yıl ingilizce hazırlık okumanız gerekir. Ki liseden bildiğiniz az çok ingilizce ile bu sınavları rahatlıkla geçebilirsiniz bence. Tam emin değilim ama yine de her sene 1-2 ders ingilizce olur gibime geliyor. Zaten mesleki almanca ve ingilizce de veriyorlar. Ki erasmusla başka ülkelere gidilecekse o üninin verdiği eğitim diline göre de ayrı dil dersleri alabiliyorsuunuz. Şimdiden plan yapmak olmaz ama benim aklımda 1 dönem için viyana üniversitesi var

    Bu arada sanırım son sene seçiliyor. 4 ana birim var:

    Çiftlik Hayvanları Hekimliği ve Yetiştiriciliği Grubu

    Küçük Hayvan Hekimliği Grubu

    Kanatlı Hayvanları Hekimliği ve Yetiştiriciliği Grubu

    Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Grubu

    Tabi bunları seçerken okuduğunuz il de önemli dediğin gibi. İç anadolu veya doğuda okunacaksa kanatlı hayvan veya çiftlik hayvanlarını seçmek en doğrusudur. Stajı ve iş bulması o yörelere göre daha kolay olur. Ama istanbul ankara gibi yerlerde okunacaksa küçük hayvan (pet) seçilmesi daha mantıklı belki de gıda hijyeni.

    Bunları hep aldığım ön bilgilerle cevapladım yani kesin şu şudur diyemem bilen veya okuyan biri de cevaplayabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 24 Temmuz 2011; 17:12:36 >




  • teşekkür ederim çok yararlı oldu :)o seçimi son sene yapmamız iyi olacak. eğitim sırasında kendi şekillenir zaten:) şuan ayrım yapamıyorum :)) ingilizce olmasıda çok çok büyük bi avantaj..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aimable -- 24 Temmuz 2011; 17:28:35 >
  • Aynen öyle. Okumadan paçaları sıvamayalım

    Bu arada 100% ingilizce olsaydı harika olurdu bence. İleride yaparlar belki
  • bildiğim kadarıyla hazırlık için girilen sınavlar o kadar kolay olmuyo bide anadolu lisesi bile olsa iyi bi ingilizce eğitimi alamıyoruz o yüzden zorlanırız diye düşünüyorum:)
    ama ingilizce olmasa kesinlikleharika:) umarım 30% un altına düşmezler çünkü ilerleyen zamanlarda bazı üni ler talep olmazsa ingilizce dersleri kaldırıyolar. eaeve de sanırım adnan menderes üni de yok bya baktım:S
  • İllaki zorlayıcı olur. Genelde 100 soru yapıyorlar, bugün sakarya üniversitesinin ingilizce muafiyet sorularını çözdüm 91/100 yaptım. İngilizcem gayet yeterlidir ama ezbere konuşmayalım yine de.

    Bu arada tercih listesi yaptım, çok tezat oldu. 1 numarada uludağ var, 2de istanbul 3de ankara var. sonra adnan menderes ve ondokuz mayıs var. Uludağ gelmezse ankarayla istanbul hiç gelmez heralde. Ama arada 8bin gibi bir fark var, gelmezse ÖSYMyi basarım .
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.