Şimdi Ara

Vestel Tv Conax Modül Video Yok Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1.5 hafta önce kablonetten hem tv hem internet paketi aldım. Aynı gün gelip kablo çektiler ve modemi bağladılar. Televizyonum o zaman olmadığı için bana kablo ve conax modül ile kartını bırakıp nasıl yapacağımı gösterip gittiler.

    Pazartesi gün Vestel 58U9500 model televizyonu servisi kurdu ardından kendim gösterildiği şekilde kablosunu ve conax modülünü taktım. Fakat kanallara girince şifreli kanal yazıyordu. Hemen kablotvnin müşteri hizmetlerini aradım ve durumu izah ettim ve arıza ekibi yolladılar. Arıza ekibi aynı gün içinde geldiler ve conax modül bozuk diyip değiştirdi ardından kablo çekenleri çağıracağını söyledi. Sorun çözülmüştü, daha doğrusu şifreli kanal sorunu çözülmüştü. Şimdi başka sorun "görüntü yok" sorunuydu.

    Ertesi gün yani salı günü öğlene kadar bekledim ve arayan gelen giden olmayınca aradım gene müşteri hizmetlerini. Bu sefer kablo çeken gruptan elemanlar geldiler ve bir göz attılar. Televizyona giden kablonun değerini kontrol ettiler, ucunu filan değiştirdiler. Fakat ne fayda hala sorun çözülmedi. Onlar da "müşteri hizmetlerini arayın onlara buraya bir arıza ekibi yönlendirilmesi gerektiği." söylediler. Ben de aradım söyledim şöyle böyle.

    Akşama doğru da ilk gün kablo çekmeye gelen adamlar geldiler. Onlar da diğerleri gibi başkalarından yardım alarak sorunu çözmeye çalıştılar. Telefonda aradıkları bir kişi "aktivasyonun yapılmadığını ve yapılması için şuşuşu kişiye söyleyip Ankara'ya mail attırması gerektiği." söylediler.

    Daha sonra o kişi arandı ve aktivasyon için mail yollandı o da bir başka kişiyle konuşmak için yönlerdirdi.

    Yönlendirdikleri kişi de televizyona modülü takında modülün takıldığını ve yüklendiği gösteren bir şey çıkması gerektiğini söyledi. Fakat benim tvde böyle bir şey çıkmadığı için modülü desteklemediğini söyledi ve bana i-kutu almam gerektiğini söyledi. Bana saçma gelen ise modülü televizyon görüyor çünkü çıkarılınca modül çıkarıldı takıldı falan diyor. Modülün içindeki kart çıkarınca da bilgi veriyor. Ayrıca sistem ayarlarında Ortak Arabirim erişimde conax modülü görünüyor.

    Ve bir başka kişi daha arandı o kişi de bazı tvlerde öyle gözükmediğini izah etti. Söylediğine göre de abonelik kartı aktive edilirken televizyon olmadığı için yanıtsız kalıp kendini kapatmış olabilir gibi bir şey söylendi. Gelen kişilerin yanında da başka bir kart vardı onu sistemdeki kartımla değiştirip televizyona taktılar. Ve yarına kadar televizyonda 1. kanal yani kabloinfonun kanalı açık bir şekilde beklemesi gerektiğini söyledi. (Söylediğine göre 1-24 saat arasında aktivasyonun yapılacağıymış) Eğer hala olmamışsa i-kutu almam lazımmış, o da ayda ekstra 9TL.

    Gelelim şu anki duruma, televizyon öğleden sonra 5'den beri 1. kanalda açık bir şekilde bekliyor(arada sırada trt1, atvyi açıp bakıyorum gelmiş mi diye). Fakat hala VİDEO YOK hatasını veriyor. Şimdi bir de foruma sorayım dedim, bu durumla karşılasan var mı? Neler yapabilirim? Gerçekten modül varken 24 saatte yayın gelebiliyor mu? Ve evime giren onca kişiden sonra corona olma olasılığım yüzde kaç? Şaka maka hizmet yok diyorlardı nasıl yok kardeşim aynı gün 2-3 tane ekip geldi evime







  • vestel servisini ara modülü görmedğini söyle kontrol edilmesi gerek... + modülü nasıl takıyorsun?
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Modülü takmak için yanda CI+ yeri var oraya takıyorum. Ayrıca modülü çıkartırken arabirim modülü çıkartıldı. Takınca da takıldı diye uyarı veriyor. Ekstradan kanallarda modül çıkık durumdayken şifreli kanal diyor takılıyken video yok diyor.
  • KralDerT kullanıcısına yanıt
    kart ters olmasın? modül konusunda yazmışlardı + yazılım güncellemesi yapmayı dene...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Kart ters değil her türlü denedim. Bir saat önce kablotvden aradılar kablotvnin conaxın şifrelemesi farklıymış o yüzden bazı tvller conaxı desteklese bile kablotvnin kini açmıyormuş. Çok saçma yav. Yazılım güncellemesi derken neyi güncelleyeyim? Televizyonu değil mi?
  • KralDerT kullanıcısına yanıt
    televizyonun yazılımını... vestel servisini ara sor durumu...
  • Hocam merak ettım ne yaptın anlatıgınızın tıpa tıp aynı sorunu bende var kımse cozum bulamadı sen ne yaptın bulduysam denemek isterim

  • Sırf bunu sormak icin üye oldum vallahi eger cözüm bulduysan cok merak ediyorum benım televızyonum da yeni vestel bende nisan ayında aldım .

  • https://forum.donanimhaber.com/vestel-seg-regal-vs-tvlerde-conax-modul-kanal-siralamasi-cozumu--130811964 şu şekilde kurulum yapmayı dener misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denedim hocam onuda malesef ıse yaramadı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.