Şimdi Ara

Vestel mobil telefon ithalatına karşı korunma önlemi talep etti (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.004
Cevap
12
Favori
44.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Devlet zaten yüksek vergi ile caydırıcı olmaya çalışıyor. Bi sen eksiktin vestel.
    Piyasa ile rekabet edecek bi telefon ortaya çıkarmadan bunu istemek hiç doğru değil.
    Rekabeti bi şekilde sağla; fiyat, performans, görünüm, incelik, batarya ömrü? Hiç biri yok ki sende. Bi yönden çekici gelecek şekilde ayarla kendini.
    Fiyatı bari uygun koy o da yok.
    O zaman kumaş şarap olayına devam et vestel. Beyaz eşya ihraç, mobil ithal.

    Ve eğer bu olursa vestel dışarıdan elbet sana kota tarife uygulayacak ülke çıkar.
    2.5milyar $ ihracat cirosu yapıyorsun. Bakalım o zaman da yapabilecek misin.

    Yapabileceğin tek şey şuan için destek istemek. Zaten vergi hat safhada. Anlaşılan telefonu ihraç edemedin. Üzerinde daha çok çalışman gerek vestel.
    4bin çalışan istihdam ettin. Tebrik se tebrik ama şu millete vergi deme!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • o ovdugunuz markalara bir bakin kimi egilip buguluyor kini surekli hata veriyor hemde bir suru para veriyonuz iphone dediginiz o dandik markaya 2500 tl para veriyonuz egilip bukuluyor samsung ise plastik malzeme ve berbat ara yuzu ile sizce o yuksek rakamlari hak ediyormu bi dusunun yerli malina destek olalimki daha iyi islere imza atsinlar adam biride demiski adam akilli telefon cikarsin alalim diye o manyagi oldugunuz telefon markalarin ilk zamanlari dusunun dicem son halleride ortada o yuzden sacma sapan yorum yapan ergenler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • REKABETÇİ ÜRÜN YAPMA SONRA DE KORUMA TALEP EDİYORUM.
  • o eğilip bükülen telefon kadar yapabilse keşke telefonların artık olgunlaştığı stabilite oranların yüksek olduğu devirde ilk zamanlarını göstermek saçma olur pazardaki ürünler kadar iyi telefon çıkarmaları lazım yoksa kimse gözünün yaşına bakmaz

  • vergilerdeki adaletsizlik yüzünden bütün dayanıklı tüketim mallarını alternatif yollardan temin etmeye çalışıyorum. vatandaşı beter ettiler onlar da beter olsun. tr garantili cihazların ne servisleri servis, ne fiyatları fiyat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 6 Aralık 2014; 19:35:02 >
  • Ben böyle rezalet görmedim. Diğer telefonların vergisini arttır diyene kadar bana yatırım yap ki ucuza satabileyim de ya da bizim telefonlardaki vergileri düşür de. Bu ne böyle, zaten yurt dışının 2 katına telefon alıyoruz, şimdi daha da artacak belkide. Eğer bu gerçekleşirse asla vestel markasına yanaşmam bir daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet mantıklı bir girişim .
    Sen o kadar parayı yurt dışına veriyorsun iki yıl sonra aldığım değerli aletin yarısı uçuyor 5 yıl sonra da hurda parası kalıyor ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grezimonk

    ne ithali be? MANİSA'DAKİ FABRİKADA üretiliyor... komponentler ithal diye yerli değil diyorsan yuh sana!...

    Sana yuh oglum,her seyi ithal olan bir urune nasil yerli dersin hadi %50 yerlidir tamam derim neyin kafasini yasiyorsun sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel arçelik beko grundig hebele hübele almayın aldırmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cakallıga bak 15 senedır ıc pıyasayı dusunmuyordunda,sımdı sen telefon ısıne gırıncemı aklına geldı derler adama.sony samsung amerıkada satarken nasıl satıyor,dogru duzgun yap sende burda tepeye oyna,dandık cıhazları kım ne yapsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Foxbat

    Arz - talep dengesini hiçe sayar ve kısıtlamaya giderseniz bu hamleniz elinizde patlar.

    Talep varken ithal cihazlarda vergi zammı ve kota uygularsanız kaçakçıları ihya edersiniz. Son yıllarda sigara ve içki kaçakçılığı patlamasının yaşanması gibi. Sigara ve alkollü içkiye sürekli zam yapıyorlar. Gerekçe olarak ta sağlık vs. gibi laflar uyduruyorlar. Bunun sonucunda sadece kaçak sigara yüzünden yıllık 2 milyar lira vergi kaybı yaşıyor devlet. Millet fiyatı yükselince sigarayı - içkiyi mi bırakıyor? Elbette hayır, kaçağa yöneliyorlar. Eskiden silah, uyuşturucu kaçıran mafya ve PKK şimdi kaçak işinden deli para kırıyor. Şimdi siz kota koyarsanız 6 ay sonra memleket kaçak iPhone-Samsung dolup taşar. Yaşanan vergi kaybı bir tarafa mafyayı da çok güçlü hale getirirsiniz ki ABD bunları içki yasağı döneminde yaşamak zorunda kalmıştı. Talep olduktan sonra arzı birileri mutlaka üstlenir.

    Ayrıca siz ithal mallara kısıtlama getirirseniz yarın o cihazları üreten ülkeler de size kısıtlama yapmaya başlar. Dünya markası olma hayalleriniz de suya düşer. O yüzden her sorunu yasakla kısıtlamayla çözme huyundan devletçe ve milletçe vazgeçmemiz lazım. Bunun yerine yerli üretim teşvik edilebilir. Mesela yurt içinde üretilen telefondan ÖTV-ÖİV alınmasın ya da TRT payı çıkarılsın ( Evet hala alınıyor ) O zaman kimse gık demez hatta yabancılar gelip fabrika açmaya gelirler. Al sana ekstra istihtam.

    Umarım benim aklıma gelenler yetkililerin de aklına gelir.

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vestel devlete diyorki ben telefon üretirim ama ülkede satılmasını garanti et.
    1) Üreteceği telefon ne derece kaliteli olacak, yerli olmasını geçtim artık yerli yersiz diye bir durum yok.
    2) Garanti etmesini istiyor, fakat yöntem diğer telefonların fiyatlarını haksız yere arttırmakla veya sınır koymakla olmaz. Dersin ki devlet bana bütçe ver veya maddi kaynak sağla. Tabi Vestel de zarar etmemek için telefonun satılmasını istiyor. İstek güzel fakat yöntem yanlış.

    Yerli üretim diye bir olay neredeyse hiçbir yerde yok. Yazılım, CPU, GPU, Ekran, Batarya vs. vs. hepsi farklı yerlerde üretiliyor. Hiçbiri de bir Ülkeye mal edilemez. Yani tamamen yerli diye bir olay yok. "Kaliteli ve ucuz / makul" var.

    Telefon alacakların beklediği, serviste sıkıntı olmasın. Sonuçta ufak miktarlar değil 300 tl lik tel bile olsa hergün bir tane alacak maddi kapasitede insanlar yok. O yüzden servis önemli, servise gidince adam yerine koyup ilgilenecek elemanlar şart. "Güven" meselesi. Bu gün biri iPhone'u çekinmeden alır, bozuk çıksa değiştirileceğini / gidince insan yerine koyulup ilgilenileceğini biliyor.

    Gelelim Venüs'e. Güzel proje kullanmadım görmedim nasıl bir telefondur bilmiyorum. Alacak olsam beklentim şunlardır:
    * Servis ne derece iyi ( kullanıcı hatası diyip sallıyolar mı? .... )
    * Cihaz fiyat/performas oranı alınabilir seviyede mi ( Örneğin Asus Zenfone serisi özellikle 5 bu konuda ideal bir seçim )
    * Cihazı aldık diyelim... En önemli olay güncellemeler .. Cihazı alınca iş bitiyor mu?... yoksa belirli bir süre destek veriliyor mu? veya verilecek mi?
    * Geliştirici desteği hangi seviyede. Android olunca olay özelleştirmelerde. Root edilmeyen custom rom yüklenmeyen akıllı cihazları sevmem :)




  • Dandik vestele de bak hele.

  • Kendi ülkesinin ürününe markasına bu kadar düşmanca tavır sergileyen başka bir millet var mıdır merak ediyorum, yazık gerçekten.

    Bugün kötü üreten Vestel yarın korunduğu için büyüyecek, deneyim kazanacak ve daha iyisini üretecek hiç düşünmüyor musunuz?

    Zorlu holding yönetim kurulu başkanının Venus telefonlar hakkındaki sunumunu izlediniz mi hiç? Adamlar satışlara ve piyasada tutulmalarına paralel olarak "DİKEY ENTEGRASYON" gerçekleştirecekler. Yani Türkçesi; yarın işlemciyi de, gpu yu da, kamera sensörünü de Vestel üretecek. Bu firma geliştikçe ileride senin mühendisini işe alacak, senin işçini çalıştıracak, sonra ortalıkta "işsiziz, devlet bize iş bulsun" diye dolanmıcaksınız.

    Sizler milliyetçiliği anca marşlarla, naralarla, tespih ile, askerlik ile, lafta sözde kalan hareketlerle yapın, adamlar sizi uyutsun cebinizden paranızı alsın siz daha "vatan millet sakarya Atatürk" diye dolanın etrafta. Atatürk milliyetçisiyim diyip ithal arabanın arkasına Atatürk ün imzasını yapıştırın,

    Aynı şekilde sizler anti-emperyalizmi karı kız tavlayarak, marşlar naralar atarak, pis paspal kıyafetler giyerek, alkol şirketlerini zengin ederek, 1700 lerden kalma kitapları ezberleyip saçma sapan siyasi muhabbetler ederek yapın,

    Hiçbiriniz şu ülkedeki yerli üretimi desteklemeyin

    Atatürk döneminde yerli sanayinin gelişimi ve korunması için ithal mallara konulan gümrük vergilerinden bir habersiniz, 1980 e kadar konulan gümrük vergilerinden bir habersiniz, bugün beyaz eşyada Türk markalarının şanı şöhreti varsa gümrük vergileri sayesindedir.
    Bugün, gelişmiş ekonomileri "gelişmiş" yapan şey de GÜMRÜK VERGİLERİDİR, kendi ekonomilerini sanayilerini firmalarını 100-200 yıl gümrük duvarlarıyla koruyan ülkelerin hepsi bugün birer gelişmiş ekonomidir, bunun istisnası yok.

    Sizler daha milliyetçiliğin "m" sini, anti-emperyalizmin "a" sını anlayamamışsınız.

    Böylesine cahil, ekonomi ahlakından yoksun bir halka mensup olmaktan utanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avorlair -- 6 Aralık 2014; 20:58:23 >




  • 1 tane insanoğlu da dememiş ki yerli malına sahip çıkalım vestel alalım aldıralım diye, ne oluyor paranızı i phoneye verince allah aşkına? Evet belki bir iphone üretemiyorlar kalitesi, işletim sistemi yeterli değil ama siz yüz çevirdikçe çıkan ürünlere daha cok aglarsınız

    böyle yasaların artması taraftarıyım, bilinçlü tüketim yapamıyorsanız devlet yasa ile ogretir.. karşı çıkan herkese
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avorlair

    Kendi ülkesinin ürününe markasına bu kadar düşmanca tavır sergileyen başka bir millet var mıdır merak ediyorum, yazık gerçekten.
    Bugün kötü üreten Vestel yarın korunduğu için büyüyecek, deneyim kazanacak ve daha iyisini üretecek hiç düşünmüyor musunuz? Zorlu holding yönetim kurulu başkanının sunumunu izlediniz mi hiç? Adamlar satışlara ve piyasada tutulmalarına paralel olarak "DİKEY ENTEGRASYON" gerçekleştirecekler. Yani Türkçesi; yarın işlemciyi de, gpu yu da, kamera sensörünü de Vestel üretecek. Bu firma geliştikçe ileride senin mühendisini işe alacak, senin işçini çalıştıracak, sonra ortalıkta "işsiziz, devlet bize iş bulsun" diye dolanmıcaksınız.
    Sizler milliyetçiliği anca marşlarla, naralarla, tespih ile, askerlik ile, lafta sözde kalan hareketlerle yapın, adamlar sizi uyutsun cebinizden paranızı alsın siz daha "vatan millet sakarya Atatürk" diye dolanın etrafta. Atatürk milliyetçisiyim diyip ithal arabanın arkasına Atatürk ün imzasını yapıştırın,
    Atatürk döneminde yerli sanayinin gelişimi ve korunması için ithal mallara konulan gümrük vergilerinden bir habersiniz, 1980 e kadar konulan gümrük vergilerinden bir habersiniz, bugün beyaz eşyada Türk markalarının şanı şöhreti varsa gümrük vergileri sayesindedir.
    Bugün, gelişmiş ekonomileri "gelişmiş" yapan şey de GÜMRÜK VERGİLERİDİR, kendi ekonomilerini sanayilerini firmalarını 100-200 yıl gümrük duvarlarıyla koruyan ülkelerin hepsi bugün birer gelişmiş ekonomidir, bunun istisnası yok.
    Sizler daha milliyetçiliğin "m" sini anlayamamışsınız
    Böylesine cahil, ekonomi ahlakından yoksun bir halka mensup olmaktan utanıyorum

    Bence bugün kötü telefon üreten Vestel devlet koruması ile daha da kötü ürünler yapıp daha yüksek fiyatlara satar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bedavaya versende kullanmiycaz seni çinli üretici vestel.. gm den bir farkin yok ama bir onun istedigi fiyata ve donanima bak birde senin cop venuslerine..

  • Snapdragon 200'lü aşırı dandik bir plastik malzemeden yapılan telefonlarını kim napsın vestel ? benim telefonumda plastik ama ele alınca samsung premium hissi veriyor resmen venuslere göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kahya Yahya -- 6 Aralık 2014; 20:09:58 >
  • zamanında Koç ve Sabancı bu oyunu çok sevmişti (hatta iktidarları yıllarca tehdit ettiler) ve bu yüzden ülke vatandaşı sekizinci sınıf kofti ürünlere mahkum edilmişti ,şimdi aynısını Vestel istiyor

    hani ne oldu yok satıyorlardı :)

    sonra sen bunu 5-10 yıl önce düşünüp piyasaya girecektin ,şimdi sözde yerli diye bir telefon çıkartıp milleti kandırmaya çalıştın ama baktın olmuyor bu defa yasaklarla kendi telefonlarına milleti mahkum edeceksin ,kafalar güzel yani

    ona bakarsan bu ülkede araç üreten firmalarda benzerini ister ,hatta tüm ülke firmaları


    yani buradan da görüldüğü gibi ,Vestel hiçbir zaman ülke falan düşünmez , o sadece alacağı paraya bakar ,sözüm ispatlanmış oldu
  • Avorlair kullanıcısına yanıt
    Bugün akıllı telefonlarda kullanılan işlemcileri%100 yerli ve Türkiye'de üretmeye karar verirsen ilk parti malı en az 20 yıl sonra çıkartırsın ki o zamana şuanki teknoloji nasıl yol alır bilemezsin. Biz malesef bu treni çoktan kaçırdık. Bence farklı alanlarda ihraç ürün ve geliştirme işine girmeliyiz mesela savunma sanayii. Batının da desteğini almak zorundasın bazı şeyleri yapbilmek için.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.