Şimdi Ara

VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
465
Cevap
10
Favori
59.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Makinayı 1 aydan fazladır kullanıyorum elektrik faturasıda geldi 10 tl civarı bir oynama olmuş. Ancak vestel şu filtre konusunda bariz hata yapmış kondensörü temizlediğimde uzun bayan saçı kıllar bile vardı o kılların 2 li filtreyi geçip kondensöre ulaşması çok zor her kurutmadan sonra suyla iyice yıkar kurutup öyle takarım daha hiç sektirmedim. Kurutmadan sonra 2 ci toz filtresinin dış kısmına tozların yapışmış olduğunu görüyorum bariz filtrelerin oturduğu yerden ciddi toz geçişi oluyor kondensöre. Tozun minimum %60 ı buradan kaçan tozlar olduğunu düşünüyorum. Az önce tekrar filtreleri temizlerken filtrelerin oturduğu yerin kenarlarında ciddi toz birikmesi olmuş. Filtreler yerlerine muntazam oturmuş olsa ve iyi bir conta olsa kondensör çok daha geç tozlanırmış bu durum ilerde baş ağrıtmaz umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alabamalı -- 25 Aralık 2019; 16:49:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alabamalı

    Makinayı 1 aydan fazladır kullanıyorum elektrik faturasıda geldi 10 tl civarı bir oynama olmuş. Ancak vestel şu filtre konusunda bariz hata yapmış kondensörü temizlediğimde uzun bayan saçı kıllar bile vardı o kılların 2 li filtreyi geçip kondensöre ulaşması çok zor her kurutmadan sonra suyla iyice yıkar kurutup öyle takarım daha hiç sektirmedim. Kurutmadan sonra 2 ci toz filtresinin dış kısmına tozların yapışmış olduğunu görüyorum bariz filtrelerin oturduğu yerden ciddi toz geçişi oluyor kondensöre. Tozun minimum %60 ı buradan kaçan tozlar olduğunu düşünüyorum. Az önce tekrar filtreleri temizlerken filtrelerin oturduğu yerin kenarlarında ciddi toz birikmesi olmuş. Filtreler yerlerine muntazam oturmuş olsa ve iyi bir conta olsa kondensör çok daha geç tozlanırmış bu durum ilerde baş ağrıtmaz umarım.
    Böyle bir sorun yaşamanıza üzüldüm, ancak kaçınılmaz son bu. Baştan ilk incelediğimde durumu tespit ettim, Arçelik'teki yeni üretimlerde de aynı problem var. Tecrübeden kastım bu işte. Burada maddi kaygılardan olan pohpohlamalara bakmayın. Aynı sıkıntıyı daha çok göreceğiz.

    Amaç kondensör birkaç senede tozlanıp tıkansın, servisler de bu işten ekmek çıkarsın.

    Kurutma makinelerinin filtreleme sistemi en az elektrikli süpürgeler kadar önemli. Kullananlar bilir.




  • mercedesv8 M kullanıcısına yanıt
    Uzun uğraş sonucu temizledim kirlensin atarım gene zaten 15 güne doluyo :D
  • mercedesv8 M kullanıcısına yanıt
    Conta gereksiz diyolar ya hep ayni foto diyorsunuz ya atıyorum simdi kendi makinemden daha neyi kanıtlamaya uğraşayım VESTEL ARCELIK BEKO FİLTRE SISTEMINI BECEREMEMIS KABULLENIN ARTIK BUNU
    VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ
    VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ
    VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ
    VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ




  • Riverice030 R kullanıcısına yanıt
    Aynısını contalı olan electrolux de de görürsünüz merak etmeyin. bu işin conta ile alakası yok..
    Benim de bu yönde tecrübem var.

    isterseniz arkadaşımdan fotoları isterim görürsünüz.
  • Riverice030 R kullanıcısına yanıt
    bu fotoğraflar laboratuvarınızdan mı:)?
  • mercedesv8 M kullanıcısına yanıt
    Bu attığım fotoğraf electroluxun 1 aylik kullanimi sonucu
    VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİgözle görülmeyecek kadar koselerde azıcık var bide benim 15 günlüğe bakin conta farkı net belli oluyo ama siz bunu anlamak istemiyorsunuz :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mercedesv8

    Aynısını contalı olan electrolux de de görürsünüz merak etmeyin. bu işin conta ile alakası yok..
    Benim de bu yönde tecrübem var.

    isterseniz arkadaşımdan fotoları isterim görürsünüz.
    Şu Ar-Ge departmanında Electrolux makineyi incelemek için söküp sonra toplamayı beceremediği için içine toz kaçırtan arkadaşınız mı

    Bırakın bu hikayeleri. Gerçekler ortada. Conta kullanan ve kullanmayan makinelerin kısa bir kullanım periyodunda ne hale geldiğini aklı melaikeleri yerinde olan herkes gayet net görebiliyor. Siz gözlerinizi kapatmaya devam edebilirsiniz.

    Üzülmeyin ben de arada konular yukarı çıksın diye Vestel kurutma alan var mı, nolur biri yazsın diye mesaj atarım arada

    Ha bir de çok iyi, çok güzel, harika diye de süslerim.




  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    kişi kendinden bilir işi..

    sizin yapacağınız türden işler onlar..

    Daha sökülmemişti o makina.
    ancak bir şekilde servis müdahalesi yaptırırlarken üst tablayı açınca o fotolar çekildi.

    Tüm elektronik kart hav doluydu.. Sanırım electrlux havları dışarı veriyor:)
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Siz electrolux u süsleyin yeter.
    Pazar payınız çok düşük.
    Kaç yıldır bu işin içindeiniz bir Bosch olamadınız..
    Bunda sizin de payınız vardır.. pazarlama ekibi olarak..
    Kelin ilacı olsa kendine sürermiş
  • Electrolux altında olsa o rezalet servisleriyle müşteri nazarında hiçbir değeri yok. Herkes optimum kullanım ömrü ve maliyetinin peşinde. 10.000 TL'ye Miele alsanız ne yazar 10 sene sonra teknoloji değişecek. Bir kere alayım 25 sene kullanayım olayı kalmadı artık bu ortamda.
  • Vestel bu aralar ne yaptı bilmiyorum ama kendini çok geliştirdi. Televizyonları ciddi derecede iyi oldu. Geçen yıldan beri indüksiyon ocağını ve bulaşık makinesini kullanıyorum. Kesinlikle mükemmeller. Hatta önceki bulaşık makinem Bosch markaydı. Rezistansı bozuldu. Servis çağırdık. Pompa falan hepsinin bir arada olduğunu gösterdi. Sadece parça ücreti 350 TL+Kdv olunca yeni makine almaya karar verdim. Vestel aldım. İlk yıkadığım bulaşıkta şok oldum. Bizim eski makine (tahminen 5-6 yıllık Bosch) resmen kötü yıkıyormuş. Bulaşıklar hem kusursuz, hem de pasparlak çıkıyor. Bir yıl oldu alalı. Hala aynı performansta.
  • autoshow A kullanıcısına yanıt
    Öyle demeyin birileri saldırır sonra:)
  • macsimust kullanıcısına yanıt
    Vestel kendini geliştirdi evet, hemde baya bi geliştirdi.
    ancak rezistanslı ocak konusunda aynı şeyi söyleyemem. rezistanslar bozulabiliyor..
  • beyaz_esyaci B kullanıcısına yanıt
    Candoğan'ın yıllardır bu forumda yorumlarını keyifle okuyorum. Kendisinin genel kültürünün ve teknik bilgisine diyecek bir şey yok. Bir mamülün satınalma kararını sadece ürün kalitesi ve teknolojisi belirlemez. fiyatı da belirler, satış sonrası desteği de belirler. daha çok şey sayabiliriz. Ben çok kaliteli bir ürün alıp, burada uygun maliyetlerle işletemeyeceksem. veya servislerin elinde maymun olacaksam kaliteli olmasının bana hiçbir getirisi yok. ihtiyacına uygun bir ürün seçmekte çok önemli. Vestel'in patronunu hiç sevmem. fakat tv konusunda bir alternatiftir. beyaz eşyalarının kalitesini beğenmesem de adamların satış sonrası başarılı. Bir muhatap var en azından. Samsung ve LG beyaz eşya da çok övüldü. Ürünlerde fark yaratıyordu gerçekten. Fakat insanlar aldıktan sonra çabuk arıza yapmasından ve servislerden yaka silkmeye başladılar. biz aslında bir şeye ya çok tapıyoruz veya yerin dibine sokuyoruz. Buna gerek yok. Zanussi marka derin dondurucu aldım. kaliteli bir ürün. şok dondurucu haznenin kapağı kırıldı kızıp, sinirlenmemek için aramıyorum bile servisi. Biliyorum ki servis bizi adam yerine koyar ilgilenir mi? salak sapık bir fiyat çeker mi. miadı dolana kadar kullanmaya devam edeceğim. Çok ta kaliteli ve fiyat olarak ta çok hesaplıya aldığım bir ürün. Ama bir çamaşır makinesi alır mısın dersen? almam. almadım da.




  • beyaz_esyaci B kullanıcısına yanıt
    Yok hocam. Ocakta rezistans hatta herhangi ısıtıcı eleman hiç yok. Tamamen manyetizma ile çalışıyor. Sadece tencerenin kendisi ısıtma yapıyor. Ayda yaklaşık 10-15 tl lik elektrik kullanıyor.
  • macsimust kullanıcısına yanıt
    biliyorum hocam rezistanslılarda böyle şeyler görüyoruz onu belirtmek istemiştim.
  • Riverice030 R kullanıcısına yanıt
    Iki aydir kullaniyorum, boyle bir durum soz konusu degil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Riverice030

    Beko d91hp kullanan biri olarak size şunu diyeyim contanin ne kadar önemli olduğunu makineyi kullanınca anladım conta olmadığı için bütün tozlar aşağı iniyo kondensere attigim fotoraf daha 2 3 haftalık kurutmadann
    sonra olan durum vestel hoover arçelik gibi seriler contali olmadığı için kondenser temizligi sık yapılması gerekmektedir vestel hoover kullanan kişiler için diyorum sizde kullanın 1 2 ay kondenseri açın ne kadar tozlu kirli olduğunu görüceksiniz :)
    VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ
    3 hafta once yazdigim mesajda bilgilendirmistim aslinda. Haftada 8-10 kullanima ragmen 2 ay sonunda kondenser temizleme uyarisi verdi. Kondenser hic de sizin attiginiz resimdeki gibi degildi. Hatta bunun nesini cekecegim ben supurgeyle demistim.

    Kurutma bitiyor. Filtreleri temizlemek icin sokuyorum be yuvanin kenarlarinda bir miktar hav goruyorum. Onlari da elimle aliveriyorum. Kondensere giden yolda hav falan olmuyor.

    Conta yok diye toz asagiya gitseydi iste o zaman bu fotodaki durunla karsilasirdim ama boyle bir sey olmuyor arkadaslar. Gercek kullanici yorumudur




  • uykr kullanıcısına yanıt
    Aynı şikayetten muzdarip olan bir kullanıcı daha yorumu var vestelden cok toz kaçıyor diye sizde 1 ay kullandiktan sonra fotoğrafını cekin atin görelim kondanserin :)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.