Şimdi Ara

Vestel Klima 398 TL - Arçelik/Beko 399 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
21.630
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coppermine

    ben LG Beko 5465 taktıralı 1 ayı geçti 2 ay olacak neredeyse, son derece mennunum. Ufak bir odanız varsa düşünmeden alın derim (tabi bulabiliyorsanız)
    Ben aldığımda koltaş internet sitesinde vardı ve worldcard'a 10 taksit olarak almıştım. Kargo da ödememiştim. Koçtaş klimayı bulunduğunuz şehirdeki beko servisine gönderiyor. Onlar sizi arayıp randevu alıyorlar. Netten bulursanız da alın yani, servis kurulumu ücretsiz yapacaktır.



    Keşke biz de bir iki ay önce alsaydık... boşuna yandık bunca zamandır :(
    nette de bulunmuyor ki meret

    bi site var 470 diyor ama arkadaşın dediği gibi 480-500 gibi üst versiyonu alınır...

    Bulamazsam yarın, üst versiyonlara bakacam zaten :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yarenler_81


    quote:

    Orijinalden alıntı: zzzer

    Klima alırken ilk satın alma bedeline kesinlikle bakmayınız. Önemli olan ne kadar enerji sarfettiğidir.

    400 TL'ye klima alırsınız sadece 1 yılda 200x12= 2400 TL fatura ödersiniz.
    Ya da 1500 TL 'ye DAIKIN gibi inverter bir klima alırsınız 1 yılda 60x12= 720 TL fatura ödersiniz.

    Farkı siz hesap edin.

    Bizde 9000 lik b sınıfı klima var ve saatte 1kw(1000 watt)=25 krş elektrik yakıyor.Ayda 5dk kapatmadan yaksan bile 30*24*0.25 tl=180 tl elektrik yakar.Günde 5 saat çalıştırsan 37.5 tl yakar ayda.Kaldı ki bizim ki b sınıfı nasıl böyle saçma sapan rakamlar verirsin senin yaşın kaç buraya yazıyorsun sinirimi bozdun millete saçma sapan bilgi veriyorsun.


    +1 ben yazacaktım sen yazmışın :D




  • Bu klimaların dış ünitelerini binanın dış yüzeyinde yalıtım varsa nasıl monte ediyorlar?
    Yalıtıma zararı olmuyor mu delik açmanın?
  • yalıtımdan yalıtıma kalınlık baabında fark var. sonucta acıcakları 6 tane delik. o kadar yalıtımı etkılemez dıye dusunuyorum.

    veya bızım akıllı mutahıt gibi dıs görünümü bozmamak için klıma iç ünitesiyle dıs ünitesi arasını 20 mt yaptı. iç ünite salonda dış ünite yangın merdiveninde. allahtan çalışıyor :D
  • Arkadaşlar B ya da C enerji sınıfı klima almamaya çalışın A sınıflarında şimdi yeni dönemlerde A A+ A++ modelleri var ve birde hem A olup hemde inverter olanları var ki inverter olanların 9000 btu'luk olanları bile 1.300TL 'den başlar

    Piyasanın en kaliteli markaları ;

    Daikin , Mitsubishi , Sharp , Toshiba

    Kendi odamda 9000Btu'luk Sharp inverter klima kullanıyorum , iç ve dış ünite Orjinal Japon malı , sepsessiz ve diğer markaların 12.000btu'su gibi soğutuyor ve oda belli bir sıcaklığa ulaşınca kendini yavaşlatıyor , bütçeniz elveriyorsa inverter olanları düşününüz , inverter klimaların özellikleri ve avantajları ise şöyle ;


    Inverter Fonksiyonunun En Önemli Üç Faydası:

    1.Enerji verimliliği: Yıllık çalışma giderlerinde %30’ a varan tasarruf

    2.Hassas kontrol: Oda sıcaklığında sıcaklık dalgalanmalarının giderilmesi

    3.Güçlü Çalışma: Inverter olmayan tipte klima cihazlarına kıyasla daha kısa sürede ısıtma/soğutma

    a: Enerji verimliliği: Yıllık çalışma giderlerinde %30’ a varan tasarruf
    Inverter olmayan tipteki klima cihazları sadece sabit frekans da çalışır ve kapasitelerini değiştiremezler. Bununla birlikte, inverter klima cihazları çalıştırma anında ayarlanan oda sıcaklığına daha kısa sürede ulaşmak için kapasitelerini maksimize ederler. Ayarlanan oda sıcaklığına bir kez erişildikten sonra, kapasite azaltılır. Dahası, ayarlanan sıcaklığı sabit tutmak için genellikle ünite düşük kapasitede çalışır. Inverter klima cihazları düşük kapasitede çalıştıklarında en yüksek enerji verimliliğine sahiptir. Bu özellik yıllık çalışma giderlerinde %30’a varan tasarruf sağlar.

    b: Hassas kontrol: Oda sıcaklığında sıcaklık dalgalanmalarının giderilmesi
    Bir inverter klima cihazı, oda sıcaklığı düşük olduğu zaman maksimum kapasitede çalışır. Fakat, oda sıcaklığı ön ayar seviyesine ulaşır ulaşmaz, inverter kontrol herhangi bir değişikliğe göre kapasiteyi ayarlar. Bu daha az sıcaklık dalgalanması demektir ve bu sayede yüksek konfor sağlanır.

    c: Güçlü Çalışma: Inverter olmayan tipte klima cihazlarına kıyasla daha kısa sürede ısıtma/soğutma

    Inverter klima cihazları başlangıçta kapasitelerini maksimize ederler. Bu ayarlanan sıcaklığa daha çabuk erişebilmek için gerekli olan en yüksek kapasitenin olduğu zamandır. İlave olarak, inverter klima cihazlarının maksimum kapasitesi inverter olmayan tiplere göre daha yüksektir. Bu özellikler odanızı daha kısa zamanda ısıtıp/soğutmanızı sağlar.




  • bu elektrik sarfiyatı konusunda çok uçulmuş...

    Kışın klima almadığıma aslında pişman oldum. Sıcaklar vurunca klima şart oldu.
    Nette en uygun Demirdöküm A-12 HP 12.000 btu luk klimayı buldum..
    http://www.idealesya.com/store/ProductDetails.aspx?productid=85455&ref=akakce&v=1.50.8

    Bu klima oldukça iyi gibi...

    Fiyatına gelince ... Nette yazdıkları 608 TL... Yerleri İzmir de imiş.. Tel açtım ben İst dayım buraya kapıda ödeme kaça gelir diye sordum.. Sadece 51 TL kapıda ödeme parası vs.. 680-690 TL dediler...

    Daha sonra İst. içi demirdöküm bayi ve aynı ürünü satanları aradım...

    Fiyatlar görüntüde düşük ama arayınca mutlaka ekler var.....

    Açıkçası bu klimadan İst. Anadolu yakasında 600 TL ye bulsam alacam ama yok...

    Olmazsa muadil arayacam.. Ya da almayıp sıcakla mücadeleye devam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    vantilatör alalım...




    ben de onu almaya gidiyorum zaten...
    Kilerde 30 Liralık idare eder bişey varmış...arkadaş almış dün... bilgisayarın yanına koymuş.bana da bilgisayar yanı için lazım zaten :D

    carrefourda 18 lıra,bluesky marka...




  • soğuk üfleyen vantilatör varmı??

    ufo da varmış.. biri iyonizerli biri nemlendiricili diyor.. hangileri iyidir??? Olmazsa böyle bir şey alalım kurulumla falanda uğraşmamış oluruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 2 Ağustos 2010; 16:25:22 >
  • Arkadaşlar alternatif olursahaberimiz olsun arçelik/beko ikiside netten bulunmuyor.BEKO 5455 D Klima , 5465 le aynı ürün mü acaba 426 tl ye bulunabiliyor.

    http://www.uygunolur.com/index.php?p=show&pid=30686&k_id=0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_MAD -- 2 Ağustos 2010; 16:41:35 >
  • ben bi tane vantilatör buldum pazarlık da yaptım. nakit 175 TL ye almaya gidiyom. Evin yanında bi yer..
    http://www.ufomarketim.com/UrunDetay.aspx?UrunID=52
  • merhaba; arçelik 7000 btu klimalardan taktırdık. 12 m2 yere. 1 aydır kullanıyoruz. Soğutma olarak soğutuyor ama kapatalım şunu üşüdüm diyecek duruma gelmiyor. Fiyatına göre gayet iyi.
    Ama paranız varsa 9000 veya 12000 den aşağı almayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkdostun

    Arkadaşlar 24 metre kare olan salonumuza klima almayı düşünüyorum... sabah güneşi alıp 1 1 buçuğa kadar güneş alıyor salon.. kaç btu gerekli??


    Bizim salon 23 metre kare, 12000 BTU yazdı servis ama daha taktırmadık
  • ben yatak odası için lg-bekodan aldım.soğutma yönunden hiçbir sıkıntı(burada sıcaklık gece bile 35derece) yok (oda ortalama 15m2) urun a sınıfı oldugundan inverterle arasında çok fark yok ör:oturduğum odada arçelik inverter klima(9000btu) var verimliliği soğutmada 4.50 bekonu verimliliği 3,21 ikisininde yıllık enerji tuketimi ktapççığında 320kw falan yazıyor.Lg-bekonun en buyuk sorunu iç ünite kalitesiz plastik oldugundan soguyunca ayrı ısınınca ayrı ses çıkarıyor,sesler bazen çok rahatsız edici oluyor alacaklara duyurulur merkezle onlarca tel konuşması yaptım hatta serviside çağırdım normal diyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkdostun

    Arkadaşlar 24 metre kare olan salonumuza klima almayı düşünüyorum... sabah güneşi alıp 1 1 buçuğa kadar güneş alıyor salon.. kaç btu gerekli??

    Odanın metrekaresi*500=...btu olarak hesaplayabilirsin yani
    24*500=12000 btu lazım.Hepsiburada da samsung klimada kampanya var,buradan bak istersen:12000lik 749 tl
    http://www.hepsiburada.com/Liste/samsung-aq12ugband-r-410-11944-btuh-duvar-tipi-split-klima-a-enerji-sinifi/ProductDetails.aspx?productId=evsamaq12ugan&categoryId=17453



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosswell -- 2 Ağustos 2010; 19:13:27 >




  • Bakıp da göremeyen veya gördüğünü anlayamayan arkadaşlar için vestelin 2055w elektrik tüketiminin asla olmayacağını bilerekhttp://www.vestel.com.tr/isitici_ve_klimalar/klimalar/eco_plus/eco_plus_7 adresinden teknik ozelliklerini sizlere sunuyorum: soğutmada 710 watt ve ısıtma sırasında 610 watt güç sarfiyatı vardır saatte. yazdığınız 2055w, 7000btu ısıtma ve soğutma kapasitesinin birim olarak watt karşılığıdır. yani 7000btu = 2055w.

    klima tartısmasına girmeden evvel klima forumunda vakit geçirmenizi öneririm. vestel klimanın C sınıfı olduğu yazıyor olsa bile ocağınızı söndürecek kadar tüketim yapmaz. kıyaslamak size kalmıs arcelikle vesteli ama elma armutu karsılastırarak karar veren ve yanıltan kişilerin burda öncülük yapmadan önce temel bilgi edinmesi şart.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    Bakıp da göremeyen veya gördüğünü anlayamayan arkadaşlar için vestelin 2055w elektrik tüketiminin asla olmayacağını bilerekhttp://www.vestel.com.tr/isitici_ve_klimalar/klimalar/eco_plus/eco_plus_7 adresinden teknik ozelliklerini sizlere sunuyorum: soğutmada 710 watt ve ısıtma sırasında 610 watt güç sarfiyatı vardır saatte. yazdığınız 2055w, 7000btu ısıtma ve soğutma kapasitesinin birim olarak watt karşılığıdır. yani 7000btu = 2055w.

    klima tartısmasına girmeden evvel klima forumunda vakit geçirmenizi öneririm. vestel klimanın C sınıfı olduğu yazıyor olsa bile ocağınızı söndürecek kadar tüketim yapmaz. kıyaslamak size kalmıs arcelikle vesteli ama elma armutu karsılastırarak karar veren ve yanıltan kişilerin burda öncülük yapmadan önce temel bilgi edinmesi şart.



    Bilgi için teşekkürler ama o sayfada böyle bi açıklama yokken bu bilgiye nereden ulaştığınızı sorsam
    Bizim suçumuz değil olay ayrıca... Vestelin tembelliği diyelim... arçelik gibi yazsa oraya sorun olmayacak ama




  • bu hb satılan samsung klimalara montaj dahil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo


    quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    Bakıp da göremeyen veya gördüğünü anlayamayan arkadaşlar için vestelin 2055w elektrik tüketiminin asla olmayacağını bilerekhttp://www.vestel.com.tr/isitici_ve_klimalar/klimalar/eco_plus/eco_plus_7 adresinden teknik ozelliklerini sizlere sunuyorum: soğutmada 710 watt ve ısıtma sırasında 610 watt güç sarfiyatı vardır saatte. yazdığınız 2055w, 7000btu ısıtma ve soğutma kapasitesinin birim olarak watt karşılığıdır. yani 7000btu = 2055w.

    klima tartısmasına girmeden evvel klima forumunda vakit geçirmenizi öneririm. vestel klimanın C sınıfı olduğu yazıyor olsa bile ocağınızı söndürecek kadar tüketim yapmaz. kıyaslamak size kalmıs arcelikle vesteli ama elma armutu karsılastırarak karar veren ve yanıltan kişilerin burda öncülük yapmadan önce temel bilgi edinmesi şart.



    Bilgi için teşekkürler ama o sayfada böyle bi açıklama yokken bu bilgiye nereden ulaştığınızı sorsam
    Bizim suçumuz değil olay ayrıca... Vestelin tembelliği diyelim... arçelik gibi yazsa oraya sorun olmayacak ama


    rica ederim. paylasim ve destek icin buradayiz hepimiz.http://www.vestel.com.tr/isitici_ve_klimalar/klimalar/eco_plus/eco_plus_7 adresinde vestel eco plus 7 klimanın sitesinde 7000btu kapasitesi oldugu teknik ozelliklerinde yazmaktadir. ilk mesajinizdaki 8000btu ve 8500btu bilgisinde bir yanlıslık olsa gerek. bu adreste teknik ozelliklere girerek guc sarfiyatını su sekilde gorebilirsiniz:
     Vestel Klima 398 TL - Arçelik/Beko 399 TL




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    rica ederim. paylasim ve destek icin buradayiz hepimiz.http://www.vestel.com.tr/isitici_ve_klimalar/klimalar/eco_plus/eco_plus_7 adresinde vestel eco plus 7 klimanın sitesinde 7000btu kapasitesi oldugu teknik ozelliklerinde yazmaktadir. ilk mesajinizdaki 8000btu ve 8500btu bilgisinde bir yanlıslık olsa gerek. bu adreste teknik ozelliklere girerek guc sarfiyatını su sekilde gorebilirsiniz:
     Vestel Klima 398 TL - Arçelik/Beko 399 TL



    ilk mesajda karışıklık olmuş. vestel üzerinde fazla durmadığımız için de farketmemişim.düzelttim. :)

    Vestel de güç sarfiyatı derken gözler orada xyz Watt veya W harfini aradığı için görmemişiz :D
    710 elma armut mu desem yeridir yani...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: face_duty

    merhaba; arçelik 7000 btu klimalardan taktırdık. 12 m2 yere. 1 aydır kullanıyoruz. Soğutma olarak soğutuyor ama kapatalım şunu üşüdüm diyecek duruma gelmiyor. Fiyatına göre gayet iyi.
    Ama paranız varsa 9000 veya 12000 den aşağı almayın.




    Merhaba arkadaşlar; bıkmadan tüm mesajları okudum...Bende 7000 btu klima 3- 4 gündür araştırıyorum.Ancak piyasada yok...

    Klima takılacak oda 10.75 m2, tavan yuksekliği 2,68 mt , oda çift camlı -ısı yalıtımı genel olarak iyi ,bir tane masaüstü bilgisayar,37 ekran tv ,recevir var.

    Sabahtan öğlene kadar güneş alıyor, vantilatörle idare ediyorum ama yine durduğum yerde terlemeye devam ediyorum-oda sıcaklığım 35 derece.

    Klima yaz-kış kullanılacak.

    A sınıfı 70110 arçelik ürünü takanlar iç ünite plastik sesinden ve fan sesinden biraz rahatsız olmuş.

    Bu kapasite bu ölçüde oda için nette yaklaşık 5000 btu diyor.

    Bulursam alıcam önerilerinizi bekliyorum.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.