Şimdi Ara

Vestel çamaşır makinesi neden alınmaz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
1
Favori
4.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bedava verseler evime sokmam bu vesteli..

  • meeb kullanıcısına yanıt

    aynen dediğiniz gibi çamaşır makinesini beceremiyorlar. aslında aldığım zamanlarda müşteri memnuniyetine çok önem veriyorlardı. şikayette çok fazla olmasına rağmen memnuniyet oranlarına güvenerek satın almıştım. ancak görüyorum ki 5 yıl içinde çok şey değişmiş...


    o parça sudan sabundan parçalanabilecek bir parça değil sanıyorum döküm. ancak un gibi dağılıyor ! ya ucuza mal etmek için böylesine kalitesiz bir parça koydular ya da garanti bitince bize ekmek çıksın hesabı yaptılar.


    enteresan olan ise yukarda bir arkadaşta mesajında bahsetmişti garantisi dolan vestel ler akabinde arıza vermeye başlıyor.


    fırın tam 3. seneyi doldurdu arıza verdi. o ufak bir problemdi. bulaşık makineme ek garanti yaptırmıştım. tam 7 sene bitince tuşlar basmamaya başladı. şuan başlat tuşuna çekiçle felan vuruyoruz.


    çamaşır makinesi tam 3 seneyi doldurdu pompa bozuldu. sonrası ise malum...


    sanki vestel arge sinde bunlara çalışıyormuş gibi...


    ama tvlerin de ve buzdolabında çok şükür sıkıntı yaşamadık. sadece babamın tv panel bozuk çıktı. yeni tv gönderdiler 6-7 sene oldu sıkıntı olmadı.


    bu arada daha önce ki çamaşır makinemiz ise vestel yan ürünü olan regal di. 13 sene kadar kullandık. son 5 senesi şimdiki evimizde kullandık. suyun etkisiyle olsaydı o makinenin parçası da çürürdü. o makine hala çalışıyor. demek ki çamaşır makinesinde vestel zaman geçtikçe kaliteyi düşürdü.


    gerçekten çok zoruma gitti. açıkcası milli duygularında büyük etkisiyle ve milletle çarpışa çarpışa vestel aldım. çünkü geçmişten gelen vestel kötüdür vestel bozulur tabusu var insanlarda. dedim onlar eskide kaldı artık vestel in servisi iyi müşteri hizmetleri iyi müşteri memnuniyeti ise mükemmel.


    ancak 5 senede çok şey değişmiş. neyse ben 1 defa kaybettim ancak vestel binlerce kaybedecek. bunun sebebi ise küçük düşünmüş olmaları...





  • Bence hatalı bir ürün olabilir vakti zamanında Bosch kullandığımız da sorun yaşadık. Bu tüm ürünlerin kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor. Vestel kullanan çok tanıdığım var genel olarak insanlar memnun.

    Geçmiş olsun bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 26 Ağustos 2023; 13:37:8 >
  • Beyaz eşya şans işidir derler ama Vestel'in servisi artık öyle bir servistir ki kendi markasına bile güç bela bakarken yan kuruluşlarının mallarına parasıyla bile bakarken illahlah dedirtir.

    Türk malı olduğu için almayı çok isterim ama kendi ürettiği malın bile arkasında adam akıllı durmuyor.

  • hocam belki elektronik arızası olsa belki şans diyebilirdik de... parça çürümesi ve bu parçanın tek başına satılmayıp sıfır makine parası kadar para istemelerinin pek şansla alakası olduğunu düşünmüyorum. bu firma politikası gibi görünüyor eğer öyle olmasaydı duruma çok şaşırıp hemen sorunu incelemeye alırlardı.


    hatta hemen ürünün seri numarasını öğrenip ilgili parçanın hala üretimde olan modellerde kullanıp kullanılmadığının araştırmasına giderlerdi. bu parça kimden tedarik ediliyorsa tedarikçi firma ile görüşülür eğer firmanın üretim hatasıysa gerekli cezayı ona keserlerdi.


    şimdi bunların hiç biri olmayınca demek ki bu markanın ürünlerine ancak garanti süresi boyunca güvenebiliriz anlamı çıkıyor. garanti bitince elimizde patlayabileceği anlamı çıkıyor. çünkü firma garantin yoksa ne nasıl niye olmuş diye umursamıyor !





  • Neydi...?

    Vestel pişmanlıktı.

  • 2,5 yıl önce kayınvalideme SEG 32" tv almıştım. Paneli arızalandı, ne bir dalgalanma ne bir özel durum var, izlerken. Sonuç: Bu TV üretimden kalktı, paneli yok size yeni modelini verelim. 3200 TL.
    TV 2 yılda çöp olmuş ve size hiç bir çözüm sunmuyorlar. Önerdikleri model de zaten internette 2850 TL.
    Normalde sattıkları bir ürün 2 yılda çöp olmuş, firma adına utanç verici bir durum deyip ücretsiz değişim önermeleri gerekir ama hadi onu geçtim, yarı fiyat falan önerseler o bile en azından yapıcı bir öneri olurdu.
    Böyle rezil bir durumla hiç karşılaşmadım.
    2-3 ürünüm daha var, Vesteli hayatımdan nasıl çıkarırım ona bakacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 26 Ağustos 2023; 19:35:57 >
  • cy19 C kullanıcısına yanıt
    sizi çok iyi anlayabiliyorum bende sizm gibi milli düşüncelerle vestel i desteklerim halen de desteklerim.Şu da bir gerçek bugün dünya markalarının çoğu da aynı tutumu sergiliyor.Ama en azından Vestel yerli marka olarak ücretsiz servis yönlendirip durumu sorgulayabilir ne bileyim en azından iskontolu yeni bir ürün sunabilirdi.Dediğiniz gibi o parça döküm ,sanki kendileri de biliyor gibi müşterisini bozuk ürünle başbaşa bırakıyorlar.

    Burada üründen çok vestel ve tavrı suçlu.Malasef ürünleri halen fiyat/performans ve fonksiyonel tasarım olarak rakipsiz zaten alanda bu yüzden alıyor.Alangirli özellikler sunup güzel tasarımlarla insanları etkiliyorlar.

    Şu da bir gerçek vestel in kullandığı parçaları ve komponentleri biliyorsunuz dünya devleri markalar da kullanıyorlar.Misal hanyu marka pompayı Vestel de kullanıyor bhs grubu veya Arçelik te.Zaten tüm markaların ürün kalitesinin geldiği durumu da kimse inkar etmiyor .Ama markanın müşteriyi yolda bırakması markanın kalitesini gösteriyor işte.

    Bence dediğim gibi durumu tüketici haklarına taşıyın.Geçmiş olsun en başı sağlık.




  • böyle ekonomide vestel nasıl batmıyor anlamış değilim

  • Beyaz eşya vs alırken asla vesteli görmen pas geçerim. Koç ve Bosch grubundan şaşmayacaksın. Electrolux de olur ama Vestel olmaz.
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Şimdi Midea reklamı yapıyor o kır saçlı ağabey.

  • Bende lg aldım tüm ürünleri sorun yok 7-8 senedir ama çamaşır makinasında işin uzmanı Bosch ve Siemens’tir. Yılların tecrübesi vardır üstelik alman. Sonradan bu işe girenlerin ve kalitesiz malla çalışanların ürünlerini alıp macera aranmaz.

    10 yıl motor garantisi veriyor Samsung lg markaları.
  • BOSCH bile kaliteyi bozdu, vestel ne ki?

    Devir kötü devir.. Planlı eskitmenin bokunu çıkardılar.

    En basit örneği kulaklık kablolarından vereyim.
    Gayet "iyi" markalar olan Sennheiser, Marshall, JBL, Samsung gibi kulaklıkların kabloları 2 yıl sonra pıtır pıtır kendiliğinden dökülüyor. Kablonun lastik kaplaması ufalanıyor resmen.

    Şimdiye kadar sadece Pioneer ve Philips kulaklıklarımın kabloları dökülmedi.
  • mıknatıs20 M kullanıcısına yanıt

    Evet bundan 5-6 sene önce de en kötü markalar içinde Midea vardı.

    Hatta forumda midea klima tavsiye edenlere midea satıcısı mısınız diye yaftalanıyordu.

    Şimdi o markadan ekmek yiyince Vestel kötü Midea birden süper oluverdi  

  • djoz kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum Anker ürünleri de epey iyi bu arada.

  • hakem heyetine sorduğumda garantisi bitmiş üründe, firmanın 10 sene parça tedarik etme garantisi devam eder. dolayısıyla bir şey yapamazsın denildi. parça tedarik edemiyoruz derlerse kazanırsın denildi.


    ancak internetten kararlara baktığımda gizli ayıplı mal nedeniyle kazananlar gördüm. kanuna göre garantisi bitse bile bilirkişi o parçanın ayıplı olduğunu tespit ederse gizli ayıplı mal olduğundan dolayı tüketiciyi haklı buluyor. hatta firmalar bu konuda dirense bile üst mahkemelerde tüketiciyi haklı çıkartmış.


    müsait zamanda konuyu hakem heyetine taşıyacağım.


    yazık günah ya 6 ay da artırıp biriktirebileceğim bir parayla yeniden çamaşır makinesi satın aldırdılar bana. emeğimi hakkımı helal etmiyorum...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cy19 -- 27 Ağustos 2023; 14:20:19 >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Yanlış anlamayın ama kimseyi savunduğumdan değil sizlerde bir dönem yoğun elec.... reklamı yapıyordunuz forumda ki diğer satış temsilcisi arkadaşlarla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 28 Ağustos 2023; 8:42:45 >
  • Razor Crest kullanıcısına yanıt

    Aynen hiç savunmamış haliniz buysa savunmuş halinizi düşünemiyorum  


    5. kalite spotçu markalarıyla bol sorun yaşamalar size o zaman neyi anlamak istiyorsanız onu anlayın  

  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Yıkama yağlama yaparak utanmadan birde üste çıkıyorsun zeytinyağı gibi.


    Çorbalar kesildi tabi buradan temsilcileriniz banlandı sağa sola saldırın 7-8 ay önce vestel'in makineleri arçelikten daha iyi diyen sendin daha önce ki yorumların kabak gibi ortada.

  • Razor Crest kullanıcısına yanıt

    Sen???? Tanımadığınız insanlara sen diye hitap edilmez ailenizden görgü üslup ahlak edep kurallarını da görmediniz sanırım.


    Benim çorbam yok hiç bir markanın temsilcisi değilim üniversite öğrencisiyim beyfendi zamanında bosch grubuna kızarak electrolux cihazlarını tercih ettim pişman değilim şimdi de Haier üretimi Hoover çamaşır makinesi satın aldım. Allah gelecekteki meslek dalı olarak hiç bir markanın pazarlama grubuna da düşürmesin zaten  

    Her sene farklı markaya geçiş yapıp yediğim kabı pislemek istemiyorum bazı insanlar gibi çünkü.

    Evet hala da lafımın arkasındayım küçük kapasiteli cihazlar grubunda Vestel i tercih ederim basit cihazlar grubunda 7 kg ya kadar. Ama Vestel den teknolojik üst seviye grubu ürün almak mı Allah korusun mümkünse. Üst seviye ürünlerinin daha iyi olacağı yerde alt seviye ürünlerini daha iyi yapan tuhaf markadır Vestel.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.